Vizsla

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:24-33kgVrouwelijk:24-33kg
HoogteMannelijk:54-64cmVrouwelijk:54-64cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Vizsla

Hongaarse Vizsla's zijn uiterst intelligente, knappe en atletische jachthonden met hun gouden vachten en bijpassende ogen. Zoals hun naam al aangeeft, komen ze uit Hongarije waar ze oorspronkelijk gefokt werden om te jagen en waar ze altijd zeer gewaardeerd zijn geweest, maar in de afgelopen jaren is het ras populair geworden als gezinshonden en gezelschapsdieren in vele andere landen van de wereld en dat is niet voor niets. De Vizsla is een nobel soort en uiterst loyale hond en zodra ze een sterke band vormen met hun eigenaren, worden ze gewaardeerde leden van een huishouden die niets liever doen dan betrokken zijn bij alles wat er in huis gebeurt.

Vizsla's zijn wat bekend staat als Hunt Point en Retrieve honden en een ras dat ongelooflijk veelzijdig is op het veld. Omdat ze zo intelligent zijn, zijn ze gemakkelijk te trainen, maar met dit gezegd zijnde, zijn Vizsla's een goede keuze voor beginnende eigenaren, mits ze getraind en behandeld worden door iemand die de tijd heeft om zich te wijden aan een energieke, loyale en toegewijde honden metgezel.

Geschiedenis van de Vizsla

Er is enige discussie over hoe de Hongaarse Vizsla voor het eerst werd ontwikkeld, waarbij sommige mensen zeggen dat hun voorouders eeuwen geleden al bestonden, terwijl andere mensen geloven dat het ras veel recenter is ontstaan, namelijk in de 20e eeuw. Met dit gezegd is er enig bewijs dat Vizsla's al in de 10e eeuw bestonden, waardoor deze trotse honden zelfs de Weimaraner voorafgaan en het feit dat ze veel unieke fysieke kenmerken hebben, onderscheidt het ras van andere pointers die destijds bestonden.

Heel vergelijkbare honden worden afgebeeld in prenten die ongeveer duizend jaar teruggaan, waarop vroege kolonisten genaamd de Magyaren te zien zijn die hun honden gebruikten om te jagen toen ze in Hongarije aankwamen. Deze vroege verslagen leidden ertoe dat de Vizsla vaak werd aangeduid als "Gele Turkse Jachthonden". Ze werden door de Magyaren naar andere regio's van Europa gebracht waar ze werden gekruist met andere lokale honden met als uiteindelijk doel zeer bekwame jachthonden te fokken. Edelen en de hogere klassen bezaten veel jachthonden, waaronder setters en retrievers vóór de 19e eeuw.

Aan het begin van de 19e eeuw veranderde de jacht dankzij het begin van het industriële tijdperk en een tijd waarin geweren populaire jachtgereedschappen werden. Hierdoor konden meer mensen dan alleen de hogere klassen op wild jagen, maar omdat ze zich niet veel honden konden veroorloven, hadden ze een bekwame en veelzijdige jachthond nodig om naast hen te werken en allerlei soorten wild over land en water op te halen. Het was in deze tijd dat jachthonden ook metgezellen en waakhonden zouden worden, waarbij de Vizsla perfect voldeed aan de eisen van het ras dat toen oppermachtig was, hoewel het destijds nog steeds de hogere klassen waren die er een bezaten. Het was in de 20e eeuw dat bijna elk huishouden in Hongarije een Vizsla bezat en het ras een nationale schat werd.

Tijdens de twee Wereldoorlogen werd het ras bijna volledig uitgeroeid, maar gelukkig werden enkele Vizsla's uit Hongarije gesmokkeld, waardoor deze knappe honden van de aardbodem verdwenen. Tegenwoordig is de Vizsla dankzij zorgvuldige en selectieve fokkerij ontwikkeld tot een zeer bekwame jager die zeer geschikt is om wild zowel op water als op land op te halen. Ze zijn ook een populaire keuze als gezinshuisdieren en metgezellen dankzij hun knappe uiterlijk en vriendelijke, liefdevolle aard.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Hongaarse Vizsla een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren consequent tot de top 50 van meest populaire hondenrassen in het Verenigd Koninkrijk
 • Ze worden beschouwd als een van de oudste Hunt Point and Retrieve-honden ter wereld
 • Zij zijn een nationale schat in hun geboorteland Hongarije
 • Zij worden vaak aangeduid als "Velcro-honden" omdat ze zo op mensen gericht zijn
 • Vizsla's houden ervan zichzelf schoon te houden, net als hun katachtige tegenhangers

Uiterlijk van de Vizsla

Hoogte bij de schoft: Reuen 56 – 64 cm Teven 53 – 61 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 20 – 30 kg Teven 18 – 25 kg

De Hongaarse Vizsla is een zeer knappe middelgrote hond met een honing/gouden vacht en bijpassende ogen. Ze zijn goed gespierd en atletisch, altijd alert en klaar om te werken wanneer gevraagd. Ze hebben een zeer nobele, slanke en matig brede kop met een middenlijn over hun voorhoofd en een matige stop. Hun snuit is vrij vierkant, hoewel deze iets taps toeloopt naar de punt. Neuzen zijn bruin met goed ontwikkelde neusgaten en hun kaak is krachtig en sterk.

De ogen van een Vizsla zijn ovaal en van gemiddelde grootte, in een donkerdere tint dan hun vacht, wat bijdraagt aan hun prachtige en kenmerkende uiterlijk. Hun oren zijn vrij laag geplaatst, matig lang, V-vormig en dun, hangend dicht bij de wangen van de hond. Ze hebben een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Hun nek is matig lang, gespierd, sterk en glad, met de honden die ze licht gebogen houden.

Schouders zijn gespierd en goed naar achteren gelegd, en de voorpoten van een hond zijn recht en goed gespierd, met honden die zeer rechtop staan. Ze hebben korte, goed gespierde, rechte ruggen en hoge schoft, met een vrij brede en diepe borstkas en een prominent borstbeen. De ribben zijn goed gewelfd en hun buik mooi opgetrokken. Hun achterhand is goed gespierd en ze hebben goed ontwikkelde achterpoten met gespierde dijen.

Hun poten zijn rond, met honden die strakke, gebogen en korte tenen hebben, waardoor ze een zeer katachtig uiterlijk hebben. Nagels zijn sterk, kort en iets donkerder dan de kleur van de vacht van een hond. Staarten zijn vrij dik, die honden licht gebogen dragen en die taps toelopen naar de punt. Wanneer een Vizsla beweegt, dragen ze hun staarten horizontaal.

Wat betreft hun vacht, de Hongaarse Vizsla heeft een rechte, dichte, korte en gladde vacht die van nature glanst en vrij vettig aanvoelt. De geaccepteerde ras kleur voor registratie bij de Kennel Club is als volgt:

 • Roodgoud

Soms kan een Vizsla zeer kleine witte vlekken op hun borst en poten hebben, die hoewel acceptabel volgens de rasstandaard, niet erg wenselijk zijn.

Gang/beweging

Als een Vizsla beweegt, doen ze dat gracieus en elegant, waarbij ze veel terrein bestrijken met een gemakkelijke pas. Bij het draven en galopperen heeft de Hongaarse Vizsla een zeer levendige en actieve gang.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren en te werken.

Mannelijke Vizsla's moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaard dat sommige Vizsla's iets groter of kleiner kunnen zijn, evenals iets zwaarder of lichter dan in hun rasstandaard van de Kennel Club staat vermeld, die slechts als richtlijn dient.

Temperament van de

Een goed opgevoede Vizsla is een vriendelijke, zelfverzekerde en extraverte hond en een die van nature sociaal is, of ze nu bij mensen of andere honden zijn. Hongaarse Vizsla's staan bekend als zachte, levendige en uiterst aanhankelijke honden. Ze hebben een sterk ontwikkeld instinct om te beschermen en werden oorspronkelijk gefokt om wild aan te wijzen en op te halen, zowel op het land als in het water. Als zodanig houden deze honden er niets meer van dan bezig te worden gehouden, zowel fysiek als mentaal, om echt gelukkige, evenwichtige en gehoorzame honden te zijn. Ze gedijen op menselijk gezelschap, wat betekent dat iedereen die een huis wil delen met een Vizsla de tijd moet hebben om zich toe te wijden aan hun toegewijde honden metgezel.

Vizsla's zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren omdat deze honden altijd graag bij mensen zijn, ze zijn ook snelle leerlingen en zeer intelligente honden, wat hen gemakkelijk te trainen maakt. Ze zijn echter energieke honden en zoals eerder vermeld hebben ze veel lichaamsbeweging nodig, inclusief veel mentale stimulatie. Als zodanig moet iedereen die een huis deelt met een Vizsla de tijd hebben om hun honden gelukkig te houden.

Als ze niet genoeg mentale stimulatie en de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging krijgen, kan een Vizsla wel ernstige gedragsproblemen ontwikkelen die moeilijk te corrigeren zijn, en dit omvat destructief gedrag in huis. Ze zijn niet de beste keuze voor mensen die een meer zittend leven leiden, omdat deze honden zeker geen bankaardappelen zijn.

Hun training en opvoeding moeten vroeg beginnen wanneer puppy's het meest ontvankelijk zijn voor het leren van nieuwe dingen en puppy's moeten goed gesocialiseerd zijn en worden geïntroduceerd in nieuwe situaties, mensen en andere dieren/honden zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Wachten tot ze ouder zijn kan het veel moeilijker maken om deze levendige, actieve honden te trainen. Vizsla's moeten weten wat hun plaats is in de roedel en wat er van hen wordt verwacht, rekening houdend met het feit dat deze slimme honden ongetwijfeld de grenzen en grenzen van tijd tot tijd zullen testen.

Deze honden houden er niet van om lange tijd alleen gelaten te worden en lijden aan verlatingsangst, wat kan leiden tot allerlei andere problemen, waaronder zelfverwonding, daarom blijft meestal één lid van de familie thuis wanneer iedereen anders het huis uit is, zodat ze nooit te lang alleen zijn.

Intelligentie / trainbaarheid van de Vizsla

Vizsla's zijn van nature hardwerkende, instinctieve en nieuwsgierige honden en ze staan op de 25e plaats van de 79 andere rassen als het gaat om intelligentie. Als zodanig zijn ze in de juiste handen en omgeving gemakkelijk te trainen, maar hun opvoeding moet vroeg beginnen en consistent zijn, waarbij de honden met een stevige maar eerlijke en zachte hand worden behandeld, met in gedachten dat Vizsla's bekend staan als een "in your face" ras op de vriendelijkste manier.

Ze zijn altijd bereid om te behagen en ze leren extreem snel, maar dit betekent dat ze zowel het goede als het slechte even snel kunnen leren. Het andere om in gedachten te houden is dat Vizsla's van nature jagers zijn met een onuitputtelijke levenslust en dit alles moet voorzichtig worden ingezet om het beste uit deze honden te halen. Vizsla's zijn van nature vrij gevoelig en reageren daarom niet goed op zware training of correctie, maar ze reageren goed op zachte positieve versterkingstrainingen. De sleutel tot succesvolle training van deze honden is altijd consistent en eerlijk te zijn, zodat een hond begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Vizsla's moeten zoveel mogelijk lichamelijke beweging krijgen, gecombineerd met een hoop mentale stimulatie om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn.

Met dit in gedachten blinken Hongaarse Vizsla's uit in allerlei soorten hondensporten, waaronder de volgende:

 • Behendigheid
 • PAT
 • Zoek- en reddingsacties
 • Speuren
 • Canicross

Gezondheid van de Vizsla

De gemiddelde levensverwachting van een Hongaarse Vizsla is tussen de 9 en 15 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en gevoed met een passend dieet van goede kwaliteit dat past bij hun leeftijd.

Vizsla's staan bekend als een gezond en robuust ras en een ras dat een lange levensduur heeft voor een hond van hun formaat. Echter, net als veel andere zuivere rassen, hebben ze last van een paar gezondheidsproblemen die het waard zijn om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze knappe, intelligente en levendige honden. De gezondheidsproblemen die het ras het meest lijken te beïnvloeden, zijn onder andere:

 • Heupdysplasie - DNA-test beschikbaar via BVA/KC
 • Idiopathische epilepsie - test beschikbaar
 • Immuun gemedieerde ziekten - atopie/allergieën/intoleranties Polymyositis Sebaceous Adenitis Polyarthritis en Steroid Responsive Meningitis/Arteritis. Immuun gemedieerde hemolytische anemie en trombocytopenie lijken ook oververtegenwoordigd te zijn.
 • Polymyopathie - Vizsla spierziekte
 • Glaucoom
 • Cerebellaire ataxie - een zeldzame en erfelijke neurologische aandoening
 • Alabama rot - een zeer zeldzame ziekte
 • Huidproblemen
 • Kanker
 • Epilepsie
 • Hypothyreoïdie
 • Dwerggroei

Meer over heupscore

Het scoren van de heupen van fokhonden is essentieel omdat het een van de enige manieren is om het risico te verkleinen dat Vizsla-puppy's de aandoening erven van hun ouders, hoewel de tests nooit waterdicht zijn. De test zou vaststellen of de heupen van een hond in goede conditie zijn en of ze dragers zijn van de genen die verantwoordelijk zijn voor heupdysplasie, maar de test kan niet andere dingen bepalen, zoals dieet, lichaamsgewicht en omgevingsfactoren die ervoor kunnen zorgen dat een hond de aandoening ontwikkelt. Honden moeten 1 jaar oud zijn om de test te kunnen doen en ze moeten jaarlijks worden getest, waarbij lagere testscores het beste zijn. Voor de Hongaarse Vizsla zou de gemiddelde score van het ras een totaal van 12 moeten zijn.

Meer over idiopathische epilepsie

Een van de meer voorkomende oorzaken van aanvallen bij honden is een aandoening die bekend staat als idiopathische epilepsie. Het beschrijft honden die terugkerende aanvallen hebben waarvan de onderliggende oorzaak een mysterie blijft, hoewel wordt gedacht dat de aandoening een genetische oorsprong heeft. Op dit moment voert de Animal Health Trust studies uit naar 12 verschillende rassen, waarbij de Hongaarse Vizsla er een van is.

Zorgen voor de Vizsla

Net als bij elk ander ras hebben Vizsla's regelmatige verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze hebben ook dagelijks regelmatige lichaamsbeweging nodig om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Daarnaast moeten ze worden gevoed met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Hongaarse Vizsla-puppy

Vizsla-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om het ophalen van een puppy te regelen wanneer er mensen in huis zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat meestal de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is, betekent dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen.

De documentatie die een fokker verstrekt voor een puppy moet alle details bevatten van hun ontwormingsdatum en het gebruikte product, evenals de informatie met betrekking tot hun microchip. Het is essentieel dat puppy's opnieuw worden ontwormd volgens een schema dat als volgt is:

 • Puppy's moeten worden ontwormd op 6 maanden oud
 • Zij moeten opnieuw worden ontwormd wanneer zij 8 maanden oud zijn
 • Puppy's moeten worden ontwormd wanneer zij 10 maanden oud zijn
 • Zij moeten worden ontwormd wanneer zij 12 maanden oud zijn

Verzorging van de Vizsla

Vizsla's pronken met korte dichte vachten wat betekent dat ze weinig onderhoud nodig hebben op het gebied van verzorging. Met dit gezegd is een wekelijkse borstelbeurt alles wat nodig is om hun vachten er goed uit te laten zien. Het is echter belangrijk om een hondenvacht droog te vegen wanneer ze nat zijn geworden of buiten hebben gelopen in de kou, omdat de Vizsla geen ondervacht heeft en daardoor snel de kou kan voelen en een kou kan oplopen.

Ze hoeven niet zo vaak gebaad te worden omdat Vizsla's niet die typische hondengeur hebben die andere rassen vaak ontwikkelen. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren om ervoor te zorgen dat ze droog zijn en dat er geen doornen of braamstruiken in vastzitten. Als er te veel vocht zich ophoopt in de gehoorgang van een hond, kan dit leiden tot een opflakkering van een gistinfectie die moeilijk te behandelen kan zijn.

Beweging van de Vizsla

De Hongaarse Vizsla is een hond met veel energie en heeft dagelijks veel lichaamsbeweging nodig om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Idealiter hebben ze elke dag tussen de 1 en 2 uur nodig en dit moet veel interactieve spellen bevatten. Een Vizsla de mogelijkheid geven om rond te rennen in een veilige achtertuin zonder riem betekent dat ze echt stoom kunnen afblazen, maar het hekwerk moet zeer stevig zijn om deze honden binnen te houden.

Deze honden hebben ook een enorme hoeveelheid mentale stimulatie nodig omdat het zeer intelligente honden zijn en als ze voor langere tijd aan hun lot worden overgelaten, kunnen ze ongewenst gedrag ontwikkelen, waaronder destructief gedrag in huis en ze kunnen last hebben van verlatingsangst.

Voeren van de Vizsla

Als je een Hongaarse puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door dezelfde puppyvoeding te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goede kwaliteitsvoeding is die voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Hongaarse Vizsla-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Vizsla-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het beste is om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 274g tot 307g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 344g tot 403g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 374g tot 445g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 413g tot 527g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 450g tot 599g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 450g tot 600g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 419g tot 596g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 391g tot 556g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 356g tot 520g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 323g tot 475g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 321g tot 433g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 320g tot 430g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 318g tot 42g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Hongaarse Vizsla

Eenmaal volwassen moet een volwassen Vizsla een goed kwalitatief dieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Vizsla de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 280g tot 363g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 292g tot 382g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 307g tot 409g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 322g tot 424g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Vizsla prijs

Als u op zoek bent om een Vizsla te kopen, zou u iets moeten betalen tussen de €600 en meer dan €3000 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Hongaarse Vizsla in noordelijk Engeland zouden €45,92 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €70,07 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €50 en €60 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Hongaarse Vizsla en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en vervolgens hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Hongaarse Vizsla tussen de €110 en €140 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte rashond Vizsla puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Vizsla's zijn een uiterst populair ras, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Hongaarse Vizsla-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Vizsla's tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Vizsla's om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Vizsla-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • De staartkorting is in het Verenigd Koninkrijk verboden, met verschillende wetten die van toepassing zijn op Schotland waar nu een totaalverbod geldt. In Engeland en Wales is de wet echter iets anders in die zin dat bepaalde jachthonden nog steeds hun staart kunnen laten kappen, waaronder de Hongaarse Vizsla. Er moet echter correct papierwerk worden verstrekt en de procedure kan alleen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts.
 • Potentiële kopers moeten ook weten dat het banderen van staarten ook verboden is in het Verenigd Koninkrijk en dat iedereen die schuldig wordt bevonden aan dit kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf en/of een boete tot €20000.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Weimarse Staande Hond korthaar honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 1
26
39 seconden
Boost

Weimaraner pups

€ 800
Weimarse Staande Hond korthaarLeeftijd: 10 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Wij hebben een prachtig nestje Weimaraner pups. Er zijn zowel reutjes als teefjes in het nestje. Beide ouders zijn onze eigen honden en kan je ook zien ter plaatse. Wanneer de pups het nestje verlaten
De Viervoetertjes
De Viervoetertjes
Oostende
Labrador Retriever honden te koop in 3471, Kamerik - Advertentie 2
101
6 minuten
Boost

TE LIEVE LABRADOR PUPS

€ 1.500
Labrador RetrieverLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Moos heeft een nest van maar liefst 10 pups groot gebracht. Nog 1 teefje zoekt een fijn thuis. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen die nodig zijn om een nestje te fokken. En nog veel meer!! O
Ester M.Id geverifieerd
Kamerik
Rhodesian Ridgeback honden te koop in 3784, Terschuur - Advertentie 3
354
12 minuten
Boost

Pracht Rhodesian Ridgeback pups 6weken5dagen

€ 1.500
Rhodesian RidgebackLeeftijd: 6 weken8 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
25 mei geboren 12 pups van onze lieve Rhodesian Ridgeback Berber, 8x Reu 4x Teef. Waarvan Livernose 3x Reu en 1× Teef Alle met correcte ridge, goed gebit, Geen dermoid sinus Rijksgedliplomeerd
Betsie B.
Betsie B.
Terschuur