Sussex Spaniel

Levensduur10 - 12 jaar
GewichtMannelijk:23 kgVrouwelijk:23 kg
HoogteMannelijk:38-41 cmVrouwelijk:38-41 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Sussex Spaniel

De Sussex Spaniël is een van de kwetsbare inheemse rassen van het Verenigd Koninkrijk, waar slechts zeer weinig rashonden per jaar worden geregistreerd bij The Kennel Club. Ze zijn vrij zwaar gebouwde honden in vergelijking met andere spaniëls en hebben een weelderige gouden/leverkleurige vacht. Ze hebben een unieke uitstraling met bredere koppen dan die van andere spaniëls, wat in combinatie met hun gerimpelde voorhoofd bijdraagt aan hun algehele charmante verschijning.

Hoewel ze niet zo populair zijn als andere spaniël rassen, worden ze zeer gewaardeerd als werkende jachthonden op het veld en zijn zeer geliefd in de showring. Met dit gezegd te hebben, staat de Sussex bekend als een vriendelijke hond en een geweldige gezinsvriendelijke huisdier, net zo gelukkig in een huiselijke omgeving als op het veld. Iedereen die een huis wil delen met een Sussex Spaniël moet echter hun interesse registreren bij fokkers om dit plezier te kunnen beleven.

Geschiedenis van de Sussex Spaniel

Sussex Spaniels zijn een van de oudste inheemse rassen in het Verenigd Koninkrijk en bestaan al sinds het begin van de 19e eeuw. Een van de belangrijkste enthousiastelingen van het ras was een landeigenaar genaamd Mr. Augustus Elliott Fuller, die Sussex Spaniels en anderen hield in zijn kennels op zijn grote landgoed in het graafschap Sussex. Hij fokte spaniels gedurende een periode van 50 jaar als werkende honden met groot succes.

Hoewel er destijds andere Sussex Spaniels waren, daalde het aantal rassen tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog en tegen 1945 waren er nog maar 7 bekend. Gelukkig, dankzij de inspanningen en hard werk van rasenthousiastelingen, waaronder een dame genaamd mevrouw Freer, werd de Sussex Spaniel gered van uitsterven en werd de Sussex Spaniel Association later opgericht in 1924. Langzaam begonnen de aantallen Sussex Spaniels door zorgvuldige en selectieve fokkerij in de daaropvolgende decennia te stijgen, zij het langzaam.

Vandaag de dag blijft hun aantal vrij laag, met slechts ongeveer 60 tot 100 rashonden die elk jaar worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. Als zodanig zijn deze charmante spaniels op de lijst van inheemse kwetsbare rassen in het Verenigd Koninkrijk geplaatst en werden ze pas in 2004 erkend als een uniek ras op zich door The Kennel Club, hoewel deze charmante spaniels eerder al op de lijst van inheemse kwetsbare rassen van de KC zijn geplaatst.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Sussex Spaniel een kwetsbaar ras? Ja, ze staan vermeld als een inheems kwetsbaar ras bij de Kennel Club, met weinig puppy's die elk jaar worden geregistreerd
 • De Sussex Spaniel is een uniek Brits ras
 • Traditioneel werd de staart van een Sussex Spaniel altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die de procedure verbiedt van kracht werd in 2007, is het couperen van staarten nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts; het ontbreken van de juiste papieren zou leiden tot zware boetes

Uiterlijk van de Sussex Spaniel

Hoogte bij de schoft: Reuen 38 - 41 cm Teven 38 - 41 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 16 - 20 kg Teven 16 - 20 kg

Sussex Spaniels zijn kleiner en lager bij de grond en ze hebben grotere hoofden dan andere spaniël rassen, wat hen een zeer unieke uitstraling geeft. Ze zijn robuuste, stevig gebouwde honden en wanneer ze in beweging zijn, hebben ze een zeer duidelijke rol. Hun hoofden zijn breed met honden die een vrij duidelijke bocht hebben tussen hun oren en een inkeping in het midden. Ze hebben een zeer uitgesproken stop en opvallende achterhoofdsknobbel die bijdraagt aan het algehele evenwichtige uiterlijk van een hondenhoofd.

Hun wenkbrauwen zijn gefronst, waardoor de indruk wordt gewekt dat een Sussex Spaniel altijd fronst, en ze hebben goed ontwikkelde neusgaten met mooie leverkleurige neuzen. Hun ogen zijn een mooie hazelnootkleur, vrij groot en met een zachte uitdrukking. De oren zijn vrij groot en lobvormig, redelijk laag op het hoofd van de hond geplaatst en dicht bij hun gezichten liggend. De Sussex Spaniel heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen.

Hun nekken zijn sterk en lang met een vleugje boog en honden hebben een mooie kraag rond hun nek. Ze hebben aflopende schouders en sterke, krachtige, goed gespierde korte voorpoten met een goede hoeveelheid bot. De borstkas is goed ontwikkeld en diep, met honden die mooi ontwikkelde en gespierde ruggen en lendenen hebben met een goede diepte en breedte. Hun achterste ribben zijn diep, wat bijdraagt aan het krachtige uiterlijk van het lichaam van de Sussex Spaniel. De achterpoten zijn sterk, krachtig en goed beend.

Hun poten zijn goed gepolsterd en rond van vorm met een goede hoeveelheid bevedering tussen hun tenen. De staarten zijn laag aangezet en matig lang, die honden op gelijke hoogte met hun ruggen dragen maar nooit erboven. Hun staarten zijn het dikst bij de wortel maar lopen taps toe naar de punt en zijn mooi bevederd. Wanneer een Sussex Spaniel opgewonden of alert is, kwispelen ze met hun staart op een zeer levendige manier, wat een van hun vertederende eigenschappen is.

Wat betreft hun vacht heeft de Sussex Spaniel een weelderige platte bovenvacht met een goede hoeveelheid zachtere dichtere ondervacht. Hun oren zijn bedekt met golvend en veel zachter haar, met hun voor- en achterhand ook matig bevederd. De enige geaccepteerde ras kleur voor registratie bij de Kennel Club is als volgt:

 • Gouden lever

Het is vermeldenswaard dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die welke zijn vastgesteld in de rasstandaard, namelijk:

 • Rijke gouden lever waarbij het haar aan de uiteinden naar goudkleurig verloopt

Onder de rasstandaard van de Kennel Club zijn donkere lever- of purperkleurige vachten zeer ongewenst

Gang/beweging

Als een Sussex Spaniel beweegt, doet hij dat met een duidelijke rol zowel in zijn voor- als achterhand.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaard dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat vermeld, wat slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Anders dan andere jachthonden houdt de Sussex Spaniël ervan om een eigenaar te laten weten wanneer ze iets hebben gevonden of wanneer ze enthousiast zijn over iets. Als zodanig staan ze erom bekend te blaffen, wat diep geworteld is in hun werkpsyche. Ze hebben een zeer kalme en vriendelijke aard en doen graag dingen op hun eigen langzamere tempo, wat een andere ongebruikelijke eigenschap is voor een spaniël. Ze houden ervan deel uit te maken van een gezin en zijn net zo gelukkig in een huiselijke omgeving als wanneer ze op het veld werken, wat een van de redenen is waarom ze zulke geweldige gezinsdieren en metgezellen zijn.

Ze zijn intelligente honden en hebben daarom de juiste hoeveelheid mentale stimulatie nodig, anders zou verveling snel toeslaan, wat zou kunnen leiden tot ongewenst gedragsproblemen bij een hond. Sussex Spaniëls gedijen erop mensen om zich heen te hebben en zijn nooit gelukkig als ze lang alleen gelaten worden. Daarom zijn ze een geweldige keuze voor mensen die op het platteland wonen en in een huishouden waar ten minste één persoon meestal thuis blijft als iedereen weg is.

Met dit gezegd te hebben, zijn ze een geweldige keuze voor beginnende eigenaren dankzij hun vriendelijke, rustige en relaxte aard en het feit dat ze altijd bereid en enthousiast zijn om te behagen. Maar deze spaniëls vergen veel inspanning op het gebied van lichaamsbeweging en moeten veel tijd "los van de lijn" krijgen om echt gelukkige, evenwichtige karakters te zijn.

Het is belangrijk dat Sussex Spaniël pups vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen aan veel nieuwe mensen situaties geluiden andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Hun training moet ook beginnen wanneer ze nog jong zijn om hun nogal sterke jachtinstinct voorzichtig te beteugelen. Ze kunnen soms wat eigenwijs zijn, maar met geduld en begrip kan dit gemakkelijk worden overwonnen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Sussex Spaniel

De Sussex Spaniël staat bekend als een vrolijke en opgewekte hond, maar ze hebben wel hun eigen speciale manieren. Dit omvat het doen van dingen op hun eigen tempo. Ze zijn daarom niet zo snel als het gaat om nieuwe dingen te leren, maar met geduld en begrip kunnen deze charmante honden worden geleerd om zich netjes te gedragen en gehoorzaam te zijn. Het kan gewoon iets langer duren voordat het kwartje valt dan bij andere spaniël rassen.

Net als veel andere honden is de Sussex Spaniël van nature gevoelig, vooral voor "stem" commando's. Het zou daarom een fout zijn om een verheven stem te gebruiken om hen te corrigeren. Dit zou geen positieve resultaten opleveren en zou zelfs kunnen leiden tot een wat timide Sussex Spaniël. Ze reageren uiterst goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste in deze honden naar boven brengt. Het is echter beter om minder beloningen van hoge waarde te geven dan een Sussex Spaniël veel beloningen van lagere waarde te geven, omdat ze vatbaar zijn voor te gemakkelijk te veel gewichtstoename, wat hun leven aanzienlijk zou kunnen verkorten.

Net als alle puppy's zijn Sussex Spaniëls ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren vanaf het begin beginnen door regels en grenzen vast te stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfa-hond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Sussex Spaniël is een relaxt karakter en geniet ervan deel uit te maken van een familie en betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt. Ze staan bekend om hun goede omgang met kinderen, vooral als ze samen zijn opgegroeid. Toch moet elk contact tussen jonge kinderen of peuters en een hond altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt, vooral wanneer honden nog in hun puppyfase zitten.

Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze goed opschieten met andere honden, hoewel ze een beetje "afstandelijk" kunnen zijn tegenover honden die ze nog niet kennen. Wanneer een Sussex Spaniël opgroeit met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, maar ze zouden er niet over nadenken om elke kat die ze niet kennen weg te jagen. Er moet voorzichtig worden omgegaan wanneer ze in de buurt zijn van kleine dieren en huisdieren, omdat hun prooidrift het misschien wel van hen kan winnen.

Gezondheid van de Sussex Spaniel

De gemiddelde levensverwachting van een Sussex Spaniël is tussen de 14 en 16 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Sussex Spaniël staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden, maar over het algemeen zijn ze een gezond en robuust ras. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie – honden moeten heup gescoord worden via het BVA/KC Heupdysplasie Schema
 • Fosfofructokinase Deficiëntie (PFK) – honden kunnen DNA getest worden
 • Pyruvaat Dehydrogenase Fosfatase Deficiëntie (PDP1) – honden kunnen DNA getest worden
 • Multifocale retina dysplasie (MRD) – honden moeten oog getest worden onder het BVA/KC nest screening schema
 • Congenitale doofheid – honden moeten BAER getest worden via de Animal Health Trust (AHT)
 • Huidproblemen – sommige Sussex zijn allergisch voor specifieke voedingsmiddelen zoals rundvlees, tarwe en kip
 • Oorproblemen
 • Maagtorsie

Het is het vermelden waard dat de gemiddelde COI van het ras bij de Kennel Club voor de Sussex Spaniël momenteel op 20,3% staat.

Zorgen voor de Sussex Spaniel

Net als bij elk ander ras hebben Sussex Spaniels regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Sussex Spaniel puppy

Sussex Spaniel pups zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun pups goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke pup zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een pup bij hun moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een pup op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een pup nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige pup zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat pups graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Pups moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat pups snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Sussex Spaniel

De Sussex Spaniël heeft een middellange bovenvacht en een dichtere zachtere ondervacht waardoor ze veel onderhoud vergen op het gebied van verzorging, vooral tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer ze het meest verharen. Idealiter moeten hun vachten elke dag worden geborsteld met speciale aandacht voor veren die te vinden zijn op de poten, borst, oren, buik en staart van een hond. Dagelijks borstelen helpt om te voorkomen dat er knopen of klitten ontstaan en om eventueel vuil dat een hond heeft opgepikt te verwijderen.

Het is ook belangrijk om hun vachten af en toe te laten knippen, wat het bijhouden van de verzorging tussen bezoeken aan een professionele trimmer veel gemakkelijker maakt. Dit geldt vooral voor gesteriliseerde en gecastreerde honden. Lang haar dat groeit in en rond hun voetzolen moet ook kort worden gehouden, wat een taak is die een professionele trimmer zou kunnen uitvoeren wanneer een hond wordt geknipt.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties, rekening houdend met het feit dat Sussex Spaniëls vatbaar zijn voor oorproblemen.

Beweging van de Sussex Spaniel

Sussex Spaniels zijn intelligente, energieke maar toch relaxte honden en ze hebben de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging nodig, gekoppeld aan zoveel mogelijk mentale stimulatie, om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze zijn het meest geschikt voor het leven op het platteland en bij mensen die een actiever buitenleven leiden. Ze moeten minstens 2 uur per dag beweging krijgen, waarbij zoveel mogelijk tijd los van de lijn moet worden doorgebracht.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden vinden het ook fijn om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Sussex Spaniël-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in ontwikkeling zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Sussex Spaniel

Als je een Sussex Spaniël puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen. Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat sommige puppy's een beetje kieskeurig kunnen zijn over hun eten en als dat het geval is, is de beste aanpak om de dingen te bespreken met een dierenarts of hondenvoedingsdeskundige die het beste en meest betrouwbare advies kan bieden.

Oudere honden staan er niet om bekend kieskeurige eters te zijn, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel gewicht aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin een oogje te houden op hun taille.

Voedingsgids voor een Sussex Spaniël puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Sussex Spaniël puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 191g tot 234g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 223g tot 276g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 239g tot 295g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 243g tot 301g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 243g tot 301g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 211g tot 264g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 177g tot 222g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 12 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Sussex Spaniël

Zodra volledig volwassen kan een volwassen Sussex Spaniël een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 16 kg kunnen 197g tot 259g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 233g tot 307g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Sussex Spaniel prijs

Als u op zoek bent om een Sussex Spaniël te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en op een wachtlijst worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig stamboom-puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou ook tussen de €500 en meer dan €600 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom-puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Sussex Spaniël in het noorden van Engeland zouden €24,19 per maand bedragen voor een basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €45,42 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €30 en €40 per maand kosten. Bovenop dit alles moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Sussex Spaniël, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Sussex Spaniël tussen de €60 en €90 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Sussex Spaniël puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Het vinden van Sussex Spaniël puppy's kan uitdagend zijn, aangezien er elk jaar maar weinig honden bij de Kennel Club worden geregistreerd, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Sussex Spaniëls, die als volgt zijn:

 • Potentiële eigenaren kunnen online en in andere advertenties afbeeldingen zien van schattige Sussex Spaniël puppy's te koop. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, worden er elk jaar maar weinig Sussex Spaniël puppy's geregistreerd bij de KC en daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen die te vaak fokken vanuit een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Sussex Spaniël puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien
 • Potentiële eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen om een puppy te kopen met een vachtkleur die afwijkt van de acceptabele rasstandaard, namelijk goudkleurig lever
 • Traditioneel werd de staart van een Sussex Spaniël altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het verbiedt in 2007 van kracht werd, is het couperen van staarten nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Duitse Herder honden te koop in 4536, Terneuzen - Advertentie 1
11
3 minuten
Boost

Prachtige (Oud) Duitse Herder pups geboren!

€ 1.175
Duitse HerderLeeftijd: 1 week5 Mannelijk / 7 Vrouwelijk
Onze mooie Kato (Zuniyiet's Evening Glow van de Zeeuwse Parels) is een zelf gefokt teefje die nu voor het eerst moeder is worden van 5 reutjes en 7 teefjes. Kato is erg lief, energiek en baasgericht.
Van de Zeeuwse Parels
Van de Zeeuwse Parels Id geverifieerd
Terneuzen
Labradoodle honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 2
141
20 minuten
Boost

Lieve mini 100% labradoodels nog 2 teefjes!

€ 1.000
LabradoodleLeeftijd: 4 weken5 Vrouwelijk
Zijn jullie ook nieuwsgierig naar ons? Lees dan snel verder! Op 10 juni zijn wij prachtige dames geboren. Wij zijn allemaal gezond, en worden ontwormt op schema en geënt. Oh ja, als wij naar gaan ve
Gertine P.
Kootwijkerbroek
Franse Bulldog honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 3
5
32 minuten
Boost

Prachtig blue tan teefje Franse bulldog pups

€ 1.750
Franse BulldogLeeftijd: 7 weken1 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Prachtige Franse bulldog pupjes zijn binnenkort klaar de wereld te ontdekken. Prachtig DNA - unieke kleuren ! Beide ouders zijn bij ons te bezichtigen ! ** er is nog 1 teefje blue tan aanwezig **
Silvy strubbe
Silvy strubbeId geverifieerd
Sluis