Sporting Lucas Terrier

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:6 - 9kgVrouwelijk:6 - 9kg
HoogteMannelijk:25 - 30cmVrouwelijk: 23 - 28cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Sporting Lucas Terrier

De Sporting Lucas Terrier is een van de minder bekende inheemse terriërrassen die een relatieve nieuwkomer is in de hondenscene. Ze werden voor het eerst ontwikkeld in de jaren veertig door Sealyham Terriers te kruisen met Norfolk Terriers, hoewel later Plummer Terriers werden geïntroduceerd om de honden te creëren die we vandaag zien.

Sporting Lucas Terriers zijn uitgaande zelfverzekerde karakters die niets liever doen dan bezig gehouden worden en ze voelen zich net zo thuis in een gezinsomgeving als wanneer ze aan het werk zijn op het veld. Ze verschillen nogal van andere terriërrassen als het gaat om hun karakter, omdat ze minder veeleisend en van nature rustiger zijn op vele manieren. Omdat het aantal van dit ras laag blijft, moet iedereen die een huis wil delen met een Sporting Lucas Terrier zijn interesse registreren bij een gerenommeerde fokker en mogelijk op een wachtlijst komen te staan om dit plezier te kunnen hebben.

Geschiedenis van de Sporting Lucas Terrier

Lucas Terriers verschenen op het toneel tijdens de jaren 1940 toen Sir Jocelyn Lucas het ras ontwikkelde door Sealyham Terriers te kruisen met Norfolk Terriers met als uiteindelijk doel een lichtere werkhond te produceren. Echter, in de daaropvolgende jaren begon de Lucas Terrier enkele van de kenmerken te verliezen die ze oorspronkelijk hadden en die Sir Jocelyn zo hoog waardeerde. De eigenschappen die hij wilde in zijn terriers waren het vermogen om gronddieren te volgen en om elk dier dat onder de grond ging indien nodig op te jagen. Als zodanig werd in de jaren negentig de Plummer Terrier geïntroduceerd in de mix door Brian Plummer en zo werd de Sporting Lucas Terrier geboren.

Vandaag de dag worden deze terriers zeer gewaardeerd op het veld vanwege hun werkcapaciteiten, maar ze voelen zich net zo thuis in een gezinsomgeving en trouw aan de "terrier" aard houden ze ervan om bezig te worden gehouden en betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt. Sporting Lucas Terriers worden nog niet erkend door The Kennel Club (april 2018). Echter, de Lucas Terrier Club van het Verenigd Koninkrijk is opgericht met als uiteindelijk doel ervoor te zorgen dat verantwoordelijk en zorgvuldig fokken blijft zorgen voor gezonde en robuuste Sporting Lucas Terriers.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Sporting Lucas Terrier een kwetsbaar ras? Nee, hoewel het vinden van goed gefokte puppy's vaak uitdagend kan zijn en ze ook duur kunnen zijn
 • Het ras heeft een goed gedocumenteerde geschiedenis
 • Ze kregen hun naam naar Major Sir Jocelyn Lucas MC KBE MP die een enthousiaste jager was en die het ras ontwikkelde samen met de Hon. Mrs Enid Plummer
 • Traditioneel werd de staart van een Sporting Lucas Terrier altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het proces verbiedt van kracht werd in 2007, is het nu illegaal om de staart te couperen met uitzondering van sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts. Het ontbreken van de juiste documentatie zou leiden tot zware boetes

Uiterlijk van de Sporting Lucas Terrier

Hoogte bij de schoft: Reuen 25 - 30 cm Teven 23 - 28 cm bij de schoft

Gemiddeld gewicht: Reuen 6.4 - 9.0 kg Teven 4.98 - 7.71 kg

De Sporting Lucas Terrier kan klein van gestalte zijn, maar het zijn stevige, robuuste kleine honden met een stugge draadharige vacht. Ze hebben sterke brede koppen met een mooie breedte tussen hun oren en een goed gedefinieerde stop. Hun snuiten zijn sterk en breed bij de neus. Ze hebben een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden vallen. De oren zijn hoog aangezet en vallen naar voren, waardoor ze een V-vorm vormen, zowel wanneer een hond rust als wanneer ze alert zijn. Hun ogen zijn donker en hebben een mooie ovale vorm, die vrij diep en vrij ver uit elkaar op het gezicht van een hond zijn geplaatst. Hun lippen zijn donker en strak.

Ze hebben een mooie sterke nek die matig lang is en licht gebogen overgaat in de schouders van een hond. Hun voorpoten zijn recht en goed gespierd, met kleine ronde voorpoten die harde stevige kussentjes en sterke tenen hebben. De borstkas is breed met goed gewelfde, mooi achterwaarts geplaatste ribben. Hun ruglijn is recht en de lendenen zijn sterk maar toch soepel. Hun ruggen zijn kort maar flexibel, met een licht opgetrokken buik, wat bijdraagt aan hun atletische maar compacte verschijning.

De staarten zijn op gelijke hoogte met de ruglijn van een hond geplaatst, die een zachte helling naar de kruis heeft. Lucas Terriers dragen hun staarten rechtop. Hun achterhand is goed gespierd maar niet te breed, en de achterpoten zijn recht, sterk en gespierd, met kleine compacte ronde achterpoten met stevige sterke kussentjes en tenen. Hun nagels zijn donker en zeer sterk.

Wat betreft hun vacht heeft de Sporting Lucas Terrier een stugge, harde aanraking, rechte vacht die dicht bij het lichaam ligt en een dikke, dichte zachtere ondervacht heeft. Ze hebben meestal twee kleurcombinaties, namelijk:

 • Witte lichamen met bruine grizzle of dasgrijze markeringen
 • Zwart met of zonder tan markeringen

Gang/beweging

Als een Sporting Lucas Terrier beweegt, doen ze dat met een duidelijk doel en bestrijken ze veel terrein met korte energieke passen.

Fouten

Toekomstige eigenaren moeten voorzichtig zijn met eventuele puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw, en dat extra kleine honden vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus ze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppy's die ze produceren een goede grootte en bouw hebben en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Sporting Lucas Terrier is een intelligente, oplettende en energieke hond. Ze zijn pittig, onverschrokken en ze houden niets meer van dan bezig gehouden te worden. Echter, in tegenstelling tot sommige andere terriërs zijn ze geen hyperactieve honden, hoewel ze net als andere terriër neven van nature een beetje onafhankelijk zijn. Met dit gezegd in de juiste omgeving en met de juiste hoeveelheid training reageren deze kleine terriërs goed en snel op alle commando's die ze krijgen.

Hoewel ze van nature zeer moedig zijn, is een Lucas Terrier slim genoeg om zichzelf niet in te veel problemen te brengen. Ze zijn vriendelijk maar kunnen een beetje wantrouwig zijn tegenover vreemden en geven er de voorkeur aan om afstand te houden totdat ze iemand leren kennen. Een Lucas zou zelden enige vorm van agressief gedrag naar een persoon tonen. Ze staan bekend als veel minder opgewonden dan sommige van hun terriër neven, wat de reden is waarom ze zo hoog gewaardeerd worden als werkhonden op het veld.

Als een Lucas blaft, is het om een goede reden en zelden zal een van deze terriërs zomaar blaffen om het blaffen, wat een ander "niet-terriërachtig" kenmerk is. Als zodanig zijn deze terriërs niet opdringerig. Ze zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren die de tijd hebben om zich te wijden aan een honden metgezel, want als ze voor langere tijd aan hun lot worden overgelaten, zou een Lucas Terrier snel verveeld raken en dit zou kunnen leiden tot ongewenst en destructief gedrag in huis. Ze zijn een goede keuze voor mensen die bekend zijn met dit type energieke terriër en waar één persoon in een huishouden meestal thuis blijft als iedereen uit huis is.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Zoals eerder vermeld zijn Sporting Lucas Terriers een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren, mits ze de tijd hebben om zich te wijden aan een zeer intelligente en energieke honden metgezel die graag iets krijgt om hun geest bezig te houden.

Hoe zit het met prooidrift?

De Sporting Lucas is een terriër, hoewel hun prooidrift niet zo intens is als bij andere terriërrassen. Met dit gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht met betrekking tot waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er vee en/of wilde dieren in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Sporting Lucas Terriers hebben een zeer speelse kant aan hun karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel nieuwe dingen, inclusief hoe ze een eigenaar kunnen plezieren zodat ze hun zin krijgen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Hoewel een Sporting Lucas Terrier een zeer aanpasbare hond is, zijn ze beter geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en die graag een energieke, intelligente terriër aan hun zijde hebben.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Sporting Lucas Terriers vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat de manier van een hond is om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

In tegenstelling tot veel andere terriërrassen, als een Sporting Lucas blaft, is het meestal altijd om een zeer goede reden. Ze staan erom bekend niet "opdringerig" of "blaffers" te zijn en zullen alleen hun mening uiten wanneer ze denken dat het nodig is.

Houden Sporting Lucas Terriers van water?

De meeste Sporting Lucas Terriers houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar zou afschrikken. Met dit gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen. Het is ook erg belangrijk om de oren van een hond goed te drogen om te voorkomen dat er problemen ontstaan.

Zijn Sporting Lucas Terriers goede waakhonden?

Sporting Lucas Terriers, net als alle terriërs, zijn altijd op hun hoede, wat betekent dat ze goede waakhonden zijn, maar niet erg goede waakhonden gezien hun grootte. Zelden zou een terriër echter enige vorm van agressief gedrag vertonen en de voorkeur geven aan hun grond te staan en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Sporting Lucas Terrier

Hoewel een Lucas Terrier van nature onafhankelijk is, zijn ze in de juiste handen en omgeving zeer responsief als het gaat om training en vinden ze niets leuker dan te behagen. Kortom, het is gemakkelijk om ze gefocust te houden tijdens een trainingssessie. Ze gedijen op de aandacht die ze krijgen en omdat ze altijd zo graag willen behagen, pikken ze commando's extreem snel op wat de hele ervaring zo plezierig maakt.

Net als veel andere rassen is de Lucas Terrier een vrij gevoelige hond en reageren ze niet goed op enige vorm van harde correctie of strenge training. Ze reageren echter uiterst goed op positieve versterking, wat de beste resultaten uit hen haalt.

Net als alle puppy's is de Sporting Lucas Terrier ongelooflijk schattig als ze jong zijn, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, helpt het vaststellen van regels en grenzen hen te begrijpen wat er van hen wordt verwacht en wat acceptabel gedrag is. Het helpt ook bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfahond is in een huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

Kom Zit Blijf Volg Stil Laat het Lig Bed

Kinderen en andere

De Sporting Lucas is net zo gelukkig in een huiselijke omgeving als buiten op het veld aan het werk en ze gedijen erop om bij de mensen te zijn van wie ze houden, inclusief de kinderen. Ze staan erom bekend dat ze graag spelletjes spelen met de kinderen, hoewel speeltijd soms een beetje levendig kan worden. Daarom moet elk contact tussen de kinderen en een hond altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat dingen nooit te ruw worden.

Ze staan er ook om bekend goed met andere honden om te kunnen gaan, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Als een Lucas is opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, maar als een andere kat hun territorium betreedt, zou een Lucas Terrier ze snel wegjagen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat.

Gezondheid van de Sporting Lucas Terrier

De gemiddelde levensverwachting van een Sporting Lucas Terrier is tussen de 10 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Lucas Terrier is een robuuste en gezonde hond die geen last lijkt te hebben van sommige van de erfelijke gezondheidsproblemen die bekend zijn bij hun ouder rassen. Met dit gezegd zijn de aandoeningen die de meeste invloed lijken te hebben op het ras onder andere:

 • Patella Luxatie
 • Oogproblemen - ectropion
 • Chronische oorinfecties
 • Tandheelkundige problemen

Wat betreft vaccinaties?

Sporting Lucas Terrier pups zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor pups zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een pup niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd is 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en is het altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitas problemen?

Net als bij andere rassen krijgen sommige Sporting Lucas Terriers gewichtstoename nadat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat ze dat doen. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Wat betreft allergieën?

De Sporting Lucas Terrier staat over het algemeen niet bekend om allergieën te hebben, maar het is belangrijk voor een hond om zo snel mogelijk een dierenarts te zien als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te vinden, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoedingen die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden gevonden

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Voorlopig wordt de Sporting Lucas Terrier beschouwd als een gezond ras en als zodanig zijn er geen specifieke gezondheidstests nodig.

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Omdat de Sporting Lucas Terrier geen door de Kennel Club erkend ras is, zijn er geen officiële ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing. Alle fokkers zouden echter de fokrichtlijnen van de KC moeten volgen om de voortdurende gezondheid en welzijn van het ras te waarborgen.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

De Sporting Lucas Terrier is geen door de Kennel Club erkend ras (oktober 2018) en als zodanig zijn er momenteel geen vereisten voor Verzekerde Fokkers van toepassing.

Zorgen voor de Sporting Lucas Terrier

Net als bij elk ander ras hebben Sporting Lucas Terriers regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Sporting Lucas Terrier puppy

Sporting Lucas Terrier-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Sporting Lucas Terrier

De Sporting Lucas Terrier heeft een korte, stugge en stijve vacht met een dikkere, zachtere ondervacht. Ze zijn echter gemakkelijk te onderhouden als het gaat om het netjes houden van hun vacht en in goede conditie te houden. Een wekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om alles bij te houden en dood en los haar te verwijderen. Zoals bij veel andere rassen verharen ze het hele jaar door, met als extra voordeel dat ze bekend staan als lage verharenden. Met dit gezegd en net als veel andere rassen verharen ze het meest tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is.

Om het leven gemakkelijker te maken kiezen veel eigenaren ervoor om de vacht van hun terriër professioneel met de hand te laten plukken wanneer ze het meest verharen, wat het leven veel gemakkelijker maakt tussen de bezoeken aan een trimsalon. Een ander pluspunt van een Sporting Lucas is dat ze geen enkele vorm van hondengeur hebben.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties omdat het ras er behoorlijk last van heeft.

Beweging van de Sporting Lucas Terrier

De Sporting Lucas is een hond met veel energie en intelligentie en daarom moeten ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze moeten dagelijks tussen de 40 en 60 minuten lichaamsbeweging krijgen, zoveel mogelijk zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Sporting Lucas snel verveeld raken en zelfs wat destructief gedrag in huis kunnen vertonen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze honden met veel energie binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Sporting Lucas-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent dat je een hond niet op en neer moet laten springen van meubels of trappen op en af moet laten gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen bij honden later in hun leven.

Voeren van de Sporting Lucas Terrier

Als je een Sporting Lucas-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Sporting Lucas Terrier-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Sporting Lucas Terrier-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 38g tot 102g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 44g tot 118g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 45g tot 124g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 45g tot 125g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 37g tot 124g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 30g tot 112g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 29g tot 100g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 29g tot 89g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 29g tot 88g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Sporting Lucas Terrier

Zodra volledig volwassen, moet een volwassen Sporting Lucas Terrier een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 94g tot 111g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6,5 kg kunnen 104g tot 121g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 115g tot 134g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 126g tot 146g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Sporting Lucas Terrier prijs

Als u op zoek bent om een Sporting Lucas Terrier te kopen, zou u minstens €1000 moeten betalen voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Sporting Lucas Terrier in noordelijk Engeland zouden €20,34 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,56 per maand kosten (offerte vanaf april 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Sporting Lucas, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Sporting Lucas te houden en te verzorgen tussen de €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Sporting Lucas Terrier puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. Je kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat je ervoor moet zorgen dat je de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Het vinden van goed gefokte Sporting Lucas Terrier-puppy's kan uitdagend zijn, wat betekent dat puppy's vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van de Sporting Lucas Terrier, die als volgt zijn:

 • Toekomstige eigenaren kunnen online en in andere advertenties afbeeldingen zien van schattige Sporting Lucas Terrier-puppy's te koop. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld kan het moeilijk zijn om Sporting Lucas Terrier-puppy's te vinden die duur kunnen zijn. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak met een moederhond om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel het ras niet erkend wordt door de Kennel Club, moeten alle fokkers de fokrichtlijnen van de KC volgen, waarin staat dat een moederhond slechts 4 nesten kan krijgen en een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Sporting Lucas Terrier-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn
 • Traditioneel werd de staart van een Sporting Lucas Terrier altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het couperen verbiedt in 2007 van kracht werd, is staartcouperen nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts. Het ontbreken van de juiste documentatie zou leiden tot zware boetes

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pomsky honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 1
8
15 seconden
Boost

Pomsky F2

€ 1.000
PomskyLeeftijd: 4 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 20 juni zijn er 3 pups geboren. 2 meiden en een jongen. 1 meisje heeft al een huisje. De pups hebben een lekkere volle fluffy vacht. Riva is dr grootste van de 2 en zal niet klein blijven. Mama K
Miranda V.
Miranda V.
Sint Willebrord
Australian Shepherd honden te koop in 4024, Eck en Wiel - Advertentie 2
221
15 seconden
Boost

Pups Australian Shepherd x (allemaal gereserveerd)

€ 1.500
Australian ShepherdLeeftijd: 7 weken4 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Ohjee al 5 weken jong. Nog maar drie weken en dan moeten we deze om op te eten zalige bolletjes wol alweer gaan missen. Gelukkig blijft er ook eentje bij ons en Luna en Gaia :) Alleen dit prachtige b
Annemiek V.
Maurik
Berner Sennenhond honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 3
6
30 minuten
Boost

berner sennen pups aangeboden laatste uit nest !!

€ 500
Berner SennenhondLeeftijd: 10 weken1 Vrouwelijk
senna heeft op 7 mei 9 prachtige pups op de wereld gezet. 5 feefjes en 4 reutjes . vader is Roef van Kennel de Hoge Veluwe .Er is nu nog 1 teefje beschikbaar .daarom hebbeb we nu meeneemprijs van 500
Gerrit D.
Kootwijkerbroek