Parson Russell Terriër

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 8kgVrouwelijk:5 - 8kg
HoogteMannelijk:36 - 36cmVrouwelijk: 33 - 33cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Parson Russell Terriër

De Parson Russell-terriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland en sinds juli 1990 wereldwijd erkend door de FCI. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht, maar hij is ook geschikt als gezinshond.

Uiterlijk:

De reuen bereiken idealiter een schouderhoogte van 36 centimeter en de teefjes 33 centimeter. Er is zowel een gladharige als een ruwharig type, maar in beide gevallen dient de vacht stug en gesloten te zijn. De kleur de hond is voornamelijk wit met een tankleurige, zwarte of driekleur aftekening bij voorkeur aan de kop en bij de aanzet van de staart.

Aard:

De Parson Russell-terriër is een actieve en slimme hond, brutaal, waaks en soms zelfs overmoedig en dominant. Hij is sociaal, kan goed met andere huisdieren - zelfs katten - overweg en speelt graag met kinderen. Wel wil hij graag achter alles aan wat wegrent, het jachtinstinct valt moeilijk te onderdrukken. Door zijn waaksheid worden vreemden duidelijk aangekondigd. De Parson Russell-terriër is een hond met veel energie en moet elke dag flink kunnen rennen. In een huis met een klein stadstuintje zijn ze niet op hun plaats; buitenaf of op het erf van een boerderij kunnen ze zich uitleven en ook helpen met bestrijden van muizen, mollen en dergelijke.

De Parson Russell Terriër is een zeer actief en enthousiast ras, tijdens het opvoeden moet de hond genoeg spelen en lichaamsbeweging krijgen anders kan de hond hyperactief worden. Met een consequente opvoeding is dit ras goed op te voeden en zeer vriendelijk naar jong en oud. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks. De vacht heeft weinig verzorging nodig alleen verhaart in de zomer redelijk veel.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Parson Russell Terriër pups te koop in 5035, Tilburg - Advertentie 1
132
5 uur

Westfalen Terrier Reu met stamboom

€ 900
Parson Russell TerriërLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Westfalenterrier Kennel "von Brabant" heeft nog 1 prachtig klein reutje beschikbaar uit UBN geregistreerd nestje geb.dd 28-07-2023. Wij fokken hobbymatig af en toe een nestje en zijn aangesloten bij V
Stroucken .
Stroucken .
Tilburg