Old Tyme Bulldog

Levensduur9 - 14 jaar
GewichtMannelijk:22 -30kgVrouwelijk:22 -30kg
HoogteMannelijk:44 - 48cmVrouwelijk: 31 - 44cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Old Tyme Bulldog

De Olde Tyme Bulldog is een neef van de Engelse Bulldog en ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld om het type bulldog van lang vervlogen tijden te recreëren, zowel qua uiterlijk als temperament. Deze charmante bulldogs zijn relatief nieuw in de hondenwereld en als zodanig zijn ze nog niet erkend door een van de belangrijkste internationale rasorganisaties, waaronder The Kennel Club. Lokale rasverenigingen zijn echter opgericht met als einddoel om gezonde en goedgemanierde honden te blijven produceren, en als zodanig groeit hun aantal langzaam naarmate hun populariteit toeneemt.

Old Tyme Bulldogs zitten vol karakter en over het algemeen zijn ze, wanneer verantwoord gefokt, gezonde, robuuste honden die van nature relaxt zijn, net als hun Engelse Bulldog neven. Het is het vermelden waard dat de Old Tyme Bulldog uiterst vriendelijk is en doorgaans graag in een huiselijke omgeving met kinderen verblijft, wat een andere reden is waarom ze zulke geweldige gezinshuisdieren zijn.

Geschiedenis van de Old Tyme Bulldog

De Olde Tyme Bulldog is het resultaat van fokliefhebbers die een bulldog wilden recreëren die tweehonderd jaar geleden bestond, toen deze honden langer waren met langere snuiten met kleinere koppen en nekken die meer in verhouding stonden tot de rest van hun lichaam.

Hoewel ze relatief nieuw zijn in de hondenwereld, wint de Old Tyme Bulldog al een grote fanbase in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld, en vooral in de Verenigde Staten. Ze bewijzen geweldige gezinshuisdieren te zijn dankzij hun vriendelijke, zachte en loyale aard en hoewel ze niet erkend worden door The Kennel Club (augustus 2017) als een uniek ras op zich of andere belangrijke internationale rasorganisaties, hebben bulldogliefhebbers lokale Old Tyme Bulldogclubs opgericht om een standaard te handhaven in hun fokprogramma's en om ervoor te zorgen dat er in de toekomst gezonde puppy's worden geproduceerd.

Honden die "bulldogs" worden genoemd, bestaan al sinds het midden van de 16e eeuw en velen van hen waren voorouders van de moderne bulldogs die we vandaag zien en liefhebben. Er wordt gedacht dat Bulldogs zijn gecreëerd door Mopshonden te kruisen met Mastiffs, hoewel hun echte oorsprong nog enigszins een mysterie is, vooral omdat Mopshonden pas vrij laat in de 16e eeuw in Europa werden geïntroduceerd. Er wordt ook geloofd dat zowel de Mastiff als de Bulldog een gemeenschappelijke afstamming delen, namelijk de Pugnaces Britanniae, een ras dat zeer gewaardeerd werd door de Romeinen en dat ze introduceerden in Groot-Brittannië tijdens hun invasie en bezetting van de landen.

Bulldogs werden gebruikt voor stier- en berengevechten in de 17e eeuw, wat een zeer populaire bloedsport was totdat het verboden werd toen de Wet op de Wreedheid tegen Dieren van 1835 van kracht werd. Bulldogs werden echter ook voor andere doeleinden gebruikt, waaronder het bijeen drijven van gevaarlijke wilde stieren voor de vroege kolonisten in de Nieuwe Wereld. Bulldogs werden ook als huisdieren gehouden, waarbij een handelaar genaamd Bill George het ras promootte in die tijd.

Naarmate de tijd verstreek, werden Bulldogs uiteindelijk gekruist met Mopshonden, wat resulteerde in een kortere hond met een brachycefale schedel, wat betekende dat ze nooit in staat zouden zijn geweest om het werk te doen waarvoor ze oorspronkelijk gefokt waren. De allereerste Bulldog Club werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1878 en de eerste rasstandaard werd vastgesteld met als einddoel het standaardiseren van het ras. Een paar jaar later, in 1891, namen twee Bulldogs genaamd Dockleaf en Orry deel aan een wedstrijd om te zien welke hond het verst kon lopen, waarbij Orry een lichter en atletischer postuur had terwijl Dockleaf een zwaarder postuur en kortere poten had. De winnaar van de wedstrijd bleek Dockleaf te zijn.

Omdat de Old Tyme Bulldog zo nieuw is in de hondenwereld, zou iedereen die een huis wil delen met een van deze charmante honden zijn interesse moeten registreren bij fokkers en op een wachtlijst moeten gaan staan om dit te kunnen doen, maar het wachten zou zeker de moeite waard zijn. Hoewel de Old Tyme Bulldog geen door de Kennel Club geregistreerd ras is (augustus 2017), heeft de Kennel Club de rasstandaard voor de Engelse Bulldog in 2009 herzien met als einddoel gezondere honden te fokken die geen ademhalingsproblemen hebben of moeite hebben met lopen.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Old Tyme Bulldog een kwetsbaar ras? Nee, hoewel een zeer nieuw ras, zijn Old Tyme Bulldogs een van de populairdere rassen in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld geworden.
 • Twee Bulldogs genaamd Dockleaf en Orry namen in 1891 deel aan een race om te bepalen wie van hen het verst kon gaan - Dockleaf won de wedstrijd, hoewel hij de zwaardere en kortere hond was
 • Een Bulldog genaamd Ch Rodney Stone werd voor $5000 verkocht aan Richard Croker, een Iers-Amerikaanse politicus
 • Old Tyme Bulldogs zijn nieuwkomers in de hondenwereld

Uiterlijk van de Old Tyme Bulldog

Hoogte bij de schoft: Reuen 44 - 48 cm Teven 3 - 44 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 22 - 30 kg Teven 20 - 27 kg

De Old Tyme Bulldog, net als de Engelse Bulldog, is een trotse en nobele hond die veel van hun fysieke kenmerken deelt, waaronder hun heerlijk 'knorrige' uitstraling. Ze zijn krachtig, compact en iets lichter gebouwd dan hun Engelse neven. Ze hebben grote gezichten en koppen, wat hun kenmerkende fysieke eigenschappen zijn die, in combinatie met hun uitgesproken ondervoorbijtende kaak, de vertederende uitstraling van de Old Tyme Bulldog toevoegen.

Net als hun Engelse Bulldog-neven hebben ze plooien en rimpels op hun snuiten en koppen. Hun snuiten zijn iets langer dan die van de Engelse Bulldog. Hun ogen zijn vrij laag geplaatst en mooi wijd uit elkaar, van gemiddelde grootte en rond. Oren zijn breed en hoog geplaatst op een hondenhoofd en vallen dicht en netjes aan de zijkant van een hondenhoofd wanneer ze ontspannen zijn, maar iets omhoog wanneer ze alert of opgewonden zijn.

Ze hebben krachtige gespierde lichamen met hun achterhand iets hoger dan de voorhand van een hond. Borstkassen zijn diep en breed met brede en gespierde schouders. Buiken zijn mooi opgetrokken, wat de Old Tyme Bulldog een atletischer uiterlijk geeft dan hun Engelse neven. Voorpoten zijn sterk en krachtig en geven de indruk iets gebogen te zijn dankzij hun brede borst. Ze hebben licht gebogen ruggen en staarten zijn vrij laag geplaatst, waarbij honden ze naar beneden dragen wanneer ze rusten, maar hoger wanneer ze alert of bewegen. Hun poten zijn groot en breed met sterke tenen, voetzolen en nagels.

Wat betreft de vacht heeft de Old Tyme Bulldog een korte vacht over hun hele lichaam. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Wit
 • Rood - alle tinten
 • Brindle - alle tinten
 • Een combinatie van bovenstaande met witte of bonte markeringen

Gang/beweging

Als een Old Tyme Bulldog beweegt, doen ze dat met een doel zij het op hun eigen tempo. Ze haasten zich niet en hun gang is krachtig en sterk, terwijl ze tegelijkertijd veel vastberadenheid tonen.

Fouten

Rashondenclubs keuren elke overdrijving af die in Old Tyme Bulldogs wordt gefokt, daarom doen alle verantwoordelijke fokkers hun uiterste best om alleen gezonde honden met goede lichaamsbouw in hun fokprogramma's te gebruiken.

Temperament van de

De Olde Tyme Bulldog staat bekend als een uiterst rustige hond en een die zowel loyaal als moedig is. Ze bewegen zich in een rustig tempo, maar met enorme kracht. Ze vormen uiterst sterke banden met hun eigenaars en houden er niet van om lange tijd alleen gelaten te worden. Daarom zijn ze het meest geschikt voor gezinnen waar minstens één persoon thuis blijft als iedereen weg is. Ze zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren, zolang ze de tijd hebben om hun hond te trainen, rekening houdend met het feit dat deze honden dingen op hun eigen tempo doen, meestal vrij langzaam.

Old Tyme Bulldogs zijn slimme honden, maar ze kunnen een beetje uitdagend zijn om te trainen vanwege hun koppige karakter. Het kost tijd, geduld en begrip om een van deze krachtige honden te trainen. Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte en volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen aan veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig gevaccineerd zijn.

Het is ook cruciaal dat hun training vroeg begint en consistent blijft gedurende het leven van een hond. Een Old Tyme Bulldog is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plek is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat het moeilijker kan maken om met hen samen te leven en om te gaan.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Old Tyme Bulldogs zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo loyaal, relaxt en aanhankelijk van nature zijn. Ze staan echter bekend als een beetje koppig, wat betekent dat het tijd en geduld kost om ze te trainen. Kortom, elke potentiële eigenaar moet de tijd hebben om te besteden aan hun hond als het gaat om het opvoeden en het leren van de basisregels vanaf het begin.

Hoe zit het met de prooidrift?

De Olde Tyme Bulldog is een relaxt karakter, wat betekent dat ze hun tijd nemen over dingen, inclusief of het de moeite waard is om een ander dier te achtervolgen. Kortom, net als hun Engelse Bulldog neven hebben ze geen sterke prooidrift.

Hoe zit het met speelsheid?

Als ze puppy's zijn, zijn Old Tyme Bulldogs levendig en speels. Als ze volwassen worden, blijven ze vrij onstuimig en genieten ze van interactieve spelletjes met de mensen van wie ze houden. Er moet echter worden opgelet dat ze niet te veel doen, vooral tijdens warmer weer, omdat alle Bulldogs snel oververhit kunnen raken, wat levensbedreigend kan zijn.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Old Tyme Bulldogs zijn zeer aanpasbaar en zolang ze voldoende mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging krijgen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een groot huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Old Tyme Bulldogs zijn zeer loyaal en toegewijd aan hun families en haten het daarom wanneer ze voor langere tijd alleen gelaten worden, daarom zijn ze beter geschikt voor huishoudens waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen weg is. Als ze zich toch alleen vinden, lijden ze vaak aan verlatingsangst, wat leidt tot destructief gedrag in huis.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Een Old Tyme Bulldog heeft een zeer herkenbare stem en wanneer ze blaffen, weet iedereen het. Met dit gezegd te hebben, staan ze niet bekend als overmatige blaffers en blaffen ze daarom over het algemeen niet zomaar "om het blaffen".

Houden Old Tyme Bulldogs van water?

Vanwege hun bouw en het feit dat ze brachycephalisch zijn, zijn Old Tyme Bulldogs geen natuurlijke zwemmers en het zou eerlijk zijn om te zeggen dat veel bulldogs moeite hebben om drijvende te blijven. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval ze erin vallen.

Zijn Old Tyme Bulldogs goede waakhonden?

Old Tyme Bulldogs zijn zeer loyaal en beschermend ten opzichte van hun eigenaars en daarom zijn ze altijd snel om hen te waarschuwen wanneer er vreemden zijn. Ze zijn echter niet de beste waakhonden omdat ze zo relaxte karakters hebben en over het algemeen niet kunnen weerstaan om iedereen die ze ontmoeten te begroeten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Old Tyme Bulldog

De Old Tyme Bulldog is een slimme hond, maar geen erg snelle leerling omdat ze graag dingen op hun eigen tempo doen. Hun training moet vroeg beginnen en consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Het kost veel tijd en geduld om ze te trainen omdat ze soms een beetje koppig kunnen zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat Old Tyme Bulldogs de neiging hebben om dingen op hun eigen tempo en op hun eigen tijd te doen, wat niet verward moet worden met wanneer ze eigenwijs of koppig zijn.

De training van een puppy moet zo snel mogelijk beginnen zodra ze in hun nieuwe huis aankomen door hen vanaf het begin de "basis" en "grenzen" aan te leren. De training moet dan serieus beginnen zodra een hond volledig is gevaccineerd en het is een goed idee om ze in puppylessen in te schrijven. Dit is een geweldige manier om een hond te socialiseren en om ze te trainen in een veilige en beveiligde omgeving, omringd door mensen en andere honden.

De sleutel tot succesvol trainen van een Old Tyme Bulldog is om de trainingssessies kort te houden. Het vergt veel geduld en begrip omdat ze erom bekend staan niet erg snel te bewegen en de voorkeur geven aan dingen op hun eigen tempo te doen. Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren uitzonderlijk goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snuggere honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn.

Old Tyme Bulldog-puppy's moeten de basisregels en grenzen worden bijgebracht zodra ze in hun nieuwe huis aankomen, waarbij de volgende commando's de eerste zijn die ze leren:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Old Tyme Bulldogs staan bekend om heel goed te zijn rond oudere kinderen. Echter, vanwege hun grote omvang kunnen ze gemakkelijk een jonger kind omver gooien en bang maken. Daarom adviseert Pets4homes dat ze niet de beste keuze zijn voor gezinnen met baby's of zeer jonge kinderen, voor het geval dat ze hen per ongeluk omver zouden gooien.

Iedereen die al een huis deelt met een Old Tyme Bulldog en jongere kinderen heeft, moet er altijd voor zorgen dat ze nooit onbeheerd achtergelaten worden. Het is ook cruciaal voor ouders om jonge kinderen te leren hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze uit de buurt moeten blijven, vooral wanneer er eten is of tijdens het spelen.

Als honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten, en als ze zijn opgegroeid met een familiekat in huis, komen ze meestal goed overeen. Echter, een Old Tyme Bulldog kan besluiten om andere katten weg te jagen, zij het vrij langzaam. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, gewoon voor de zekerheid, hoewel ze niet bekend staan om een zeer sterke prooidrift te hebben.

Gezondheid van de Old Tyme Bulldog

De gemiddelde levensverwachting van een Old Tyme Bulldog is tussen de 9 en 14 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Old Tyme Bulldog staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze buitengewone honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie - Fokkers zouden de heupen van de reu moeten laten beoordelen
 • Elleboogdysplasie - Fokkers zouden de ellebogen van de reu moeten laten testen
 • Patella luxatie
 • Ademhalingsproblemen
 • Cherry Eye
 • Hyperuricosurie (HUU) - test beschikbaar
 • Onderbeet
 • Slaapapneu
 • Interdigitale cysten
 • Staartproblemen
 • Pulmonale stenose
 • Keel

Meer over Hyperuricosurie

Wanneer een Old Tyme Bulldog hyperuricosurie ontwikkelt, betekent dit dat ze hogere niveaus van urinezuur in hun urine hebben, wat hen vatbaarder maakt voor het ontwikkelen van nier- en blaasstenen. Alle reuen zouden "vrij" van de aandoening getest moeten worden om ervoor te zorgen dat ze de aandoening niet doorgeven aan hun pups.

Meer over slaapapneu bij Old Tyme Bulldogs

Veel mensen die snurken lijden aan een aandoening die bekend staat als slaapapneu en Bulldogs lijden er ook aan, wat extreem zorgwekkend kan zijn voor hun eigenaren. Het kan lijken alsof een Old Tyme Bulldog niet ademt wanneer ze slapen en het kan een tijdje duren voordat ze weer ademhalen, wat ze uiteindelijk wel doen.

Zorgen voor de Old Tyme Bulldog

Net als bij elk ander ras hebben Old Tyme Bulldogs regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Old Tyme Bulldog puppy

Het is belangrijk om een thuis klaar te maken voor de komst van een Old Tyme Bulldog puppy, vooral omdat dingen tijdens het spelen nogal onstuimig kunnen zijn. Het is een heel goed idee om te beperken waar een puppy naartoe kan gaan om ze uit de problemen te houden, en een goede manier om dit te doen is door stevige kinderhekjes te plaatsen bij strategische deuren. Alle puppy's moeten veel slapen overdag, dus het is ook belangrijk om een rustige plek in te richten die niet te afgelegen is waar ze naartoe kunnen gaan als ze een dutje willen doen.

Hoewel het moeilijk kan zijn om meteen regels op te stellen zodra een schattige puppy arriveert, is het echter uiterst belangrijk dat ze de regels en grenzen vanaf het begin begrijpen om ongewenst en dominanter gedrag te voorkomen. Het is essentieel om de timing van wanneer een puppy in een nieuw huis wordt geïntroduceerd goed te krijgen, wat enige planning vergt omdat er gedurende de eerste week of zo iemand aanwezig moet zijn om de nieuwkomer te helpen wennen aan het huis.

Krat- en zindelijkheidstraining moet ook vroeg beginnen, waarbij veel eigenaren de deur van een krat open laten zodat een puppy erin of eruit kan gaan wanneer ze dat willen, wat een geweldige manier is om ze eraan te laten wennen. Het is ook een geweldige manier om een levendige puppy uit de problemen te houden wanneer dat nodig is. Old Tyme Bulldogs zijn intelligent en daarom snelle leerlingen, wat kort gezegd betekent dat ze over het algemeen gemakkelijk zindelijk te maken zijn. Het is het beste om geduld te tonen bij het zindelijk maken van een puppy en te herkennen wanneer ze hun behoefte willen doen, zodat ze naar buiten kunnen worden gelaten of naar een puppy "trainingsmat" kunnen worden gebracht.

Een Old Tyme Bulldog puppy zou ontwormd zijn voordat hij wordt verkocht en de documentatie die een fokker voor een puppy verstrekt, moet alle details bevatten van hun ontwormingsdatum en het gebruikte product, evenals de informatie met betrekking tot hun microchip. Het is essentieel dat puppy's opnieuw worden ontwormd volgens een schema dat als volgt is:

 • Puppy's moeten worden ontwormd als ze 6 maanden oud zijn
 • Zij moeten opnieuw worden ontwormd als ze 8 maanden oud zijn
 • Puppy's moeten worden ontwormd als ze 10 maanden oud zijn
 • Zij moeten opnieuw worden ontwormd als ze 12 maanden oud zijn

Verzorging van de Old Tyme Bulldog

Old Tyme Bulldogs pronken met korte, dicht op elkaar liggende vachten en zijn daarom gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging. Een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doekje is alles wat nodig is om hun vachten in goede conditie te houden met een mooie glans erop. Ze verharen het hele jaar door gestaag, maar vooral meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer meestal vaker verzorging nodig is om alles bij te houden en dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen.

De plooien rond de kop van een hond en op de snuit moeten regelmatig worden schoongemaakt om ophoping van vuil en vuil te voorkomen, wat kan leiden tot het ontwikkelen van zweren. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Benodigde verzorgingsgereedschappen voor een Old Tyme Bulldog

Het hebben van de juiste verzorgingsgereedschappen helpt om de vacht en huid van een Old Tyme Bulldog in topconditie te houden. De benodigde gereedschappen om de vacht van een hond er goed uit te laten zien zijn als volgt:

 • Een verzorgingshandschoen
 • Een slicker borstel
 • Een borstel met haren
 • Een zeemleren doekje
 • Nagelknippers
 • Een paar schaar met ronde uiteinden
 • Hondenspecifieke shampoo en conditioner
 • Hondenspecifieke tandpasta en tandenborstel

Beweging van de Old Tyme Bulldog

De Old Tyme Bulldog is geen hond met veel energie, maar ze hebben nog steeds de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging nodig, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze hebben elke dag ongeveer 30 tot 40 minuten lichaamsbeweging nodig, zoveel mogelijk zonder riem, maar alleen in een veilige omgeving. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Old Tyme Bulldog snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om eventuele stress te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve, energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen. Het is belangrijk om een Old Tyme Bulldog niet uit te laten als het te warm weer is, omdat ze gemakkelijk oververhit kunnen raken vanwege hun korte neuzen. De beste tijd om met ze te wandelen is vroeg in de ochtend en dan weer later in de middag wanneer de zon lager staat en de temperatuur koeler is.

Met dit gezegd moeten Old Tyme Bulldog-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in ontwikkeling zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Old Tyme Bulldog

Als je een Old Tyme Bulldog puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan erom bekend geen kieskeurige eters te zijn, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Old Tyme Bulldog puppy

Zodra een puppy gewend is aan zijn nieuwe huis, is het veilig om hun dieet te veranderen, maar zoals eerder besproken moet dit geleidelijk en voorzichtig gebeuren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Als ruwe richtlijn kunnen Old Tyme Bulldog-puppy's de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien en zich te ontwikkelen:

Hieronder volgt een ruwe voedingsgids van hoeveel een Bulldog-puppy dagelijks moet worden gevoerd tijdens de eerste maanden van hun leven:

 • 2 maanden oud - 221 g tot 271 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 276 g tot 341 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 297 g tot 371 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 304 g tot 410 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 304 g tot 446 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 282 g tot 446 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 240 g tot 387 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 216 g tot 320 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 215 g tot 318 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen voer krijgen in de porties die worden behandeld in het voedingsgedeelte. Puppies moeten 3 of 4 keer per dag worden gevoerd totdat ze ergens tussen de 14 en 18 maanden oud zijn, daarna kunnen ze twee keer per dag worden gevoerd.

Voedingsgids voor een Old Tyme Bulldog

Als ruwe richtlijn kan een volwassen volgroeide Old Tyme Bulldog de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven:

 • Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 242 g tot 318 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 22 kg kunnen 259 g tot 341 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 24 kg kunnen 277 g tot 364 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 26 kg kunnen 294 g tot 387 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 28 kg kunnen 311 g tot 409 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 327 g tot 431 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Old Tyme Bulldog prijs

Als u op zoek bent om een Old Tyme Bulldog te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte puppy.

De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Old Tyme Bulldog in noordelijk Engeland zouden €58,05 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €154,83 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €30 en €40 per maand kosten. Bovenop dit alles moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Old Tyme Bulldog, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Old Tyme Bulldog tussen de €90 en €160 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte rashond.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

De Old Tyme Bulldog is een uiterst populair ras, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van de Old Tyme Bulldog, die als volgt zijn:

 • Zoals eerder vermeld, behoort de Old Tyme Bulldog tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een Old Tyme Bulldog om snel winst te maken, zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Old Tyme Bulldog-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Net als bij andere Bulldogs moeten merle-patronen in de vacht van een Old Tyme Bulldog worden vermeden, omdat dit betekent dat ze het M-gen dragen, wat betekent dat honden een groter risico lopen op zowel verminderd zicht als gehoor.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Berner Sennenhond honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 1
6
17 minuten
Boost

berner sennen pups aangeboden laatste uit nest !!

€ 500
Berner SennenhondLeeftijd: 10 weken1 Vrouwelijk
senna heeft op 7 mei 9 prachtige pups op de wereld gezet. 5 feefjes en 4 reutjes . vader is Roef van Kennel de Hoge Veluwe .Er is nu nog 1 teefje beschikbaar .daarom hebbeb we nu meeneemprijs van 500
Gerrit D.
Kootwijkerbroek
Golden Retriever honden te koop in 7608, Almelo - Advertentie 2
15
55 minuten
Boost

Raszuivere Golden retriever pups

€ 900
Golden RetrieverLeeftijd: 7 weken5 Mannelijk / 8 Vrouwelijk
Een ongelofelijk mooi nest met pups 13 super mooie lieve kerngezonde pups. We hebben de eerste weken bij gevoerd want dat kon de mama hond niet goed aan en was ook wel best veel.. 😅 Ze zijn opgegroei
RM .
Vriezenveen
Labrador Retriever honden te koop in 7591, Denekamp - Advertentie 3
14
57 minuten
Boost

LabradorX Golden retriever puppy’s

€ 1.050
Labrador RetrieverLeeftijd: 3 weken4 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
De moeder is Labrador en de vader een golden retriever (met stamboom)Het zijn de meest fijne gezinshonden Bij belangstelling bent u welkom om te komen kijken!!Ze mogen na de zomervakantie het nest ve
Marjo G.Id geverifieerd
Beuningen