Grand Bleu De Gascogne

Levensduur10 - 12 jaar
GewichtMannelijk:32 - 35kgVrouwelijk:32 - 35kg
HoogteMannelijk:64 - 70cmVrouwelijk: 60 - 65cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Grand Bleu De Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne is een charmante speurhond die oorspronkelijk gefokt werd in Frankrijk. Ze zijn een oud ras en altijd zeer gewaardeerd geweest om hun jachtvaardigheden. Ze worden beschouwd als echte aristocraten omdat ze veel langer en onderscheidender zijn dan veel andere honden. Daardoor hebben ze overal waar ze gaan echte aanwezigheid. De Grand Bleu de Gascogne heeft altijd een droevige uitstraling, maar ze staan bekend als vriendelijke, rustige reuzen met als extra bonus dat ze altijd goed gedragen zijn rond kinderen.

Geschiedenis van de Grand Bleu De Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne is een van de meest oude Franse speurhonden en men denkt dat ze al honderden jaren bestaan. Sommige liefhebbers van het ras geloven dat ze afstammelingen zijn van verschillende oude rassen, waaronder honden die door Fenicische handelaren naar het Middellandse Zeegebied werden gebracht. Deze honden werden vervolgens gekruist met andere inheemse honden, waaronder de St. Hubertushond.

In de loop der tijd werd de Grand Bleu gebruikt om andere rassen te ontwikkelen en werd zo de grondlegger van andere Franse inheemse honden. Er bestaan echter geen daadwerkelijke archieven van het ras uit die vroege tijden, maar er zijn geschreven verslagen van het ras die teruggaan tot enkele honderden jaren geleden, waaronder die van het roedel honden dat werd gehouden door de Comte de Foix in de 14e eeuw. Later, in de 16e en 17e eeuw, was de Grand Bleu een geliefde jachthond aan het hof van Hendrik IV van Frankrijk. Later in de 18e eeuw werd een roedel Bleu de Gascogne aan George Washington gepresenteerd.

In vroeger tijden werd de Grand Bleu zeer gewaardeerd door de Franse jachtgemeenschap, die voornamelijk bestond uit de koninklijke en adellijke families van het land. Naarmate de tijd verstreek, daalde het aantal rassen echter sterk, voornamelijk als gevolg van de effecten van de Franse Revolutie, toen alles wat met de adel te maken had werd afgekeurd, inclusief hun roedels jachthonden. Ook de Eerste en Tweede Wereldoorlog hadden een negatieve invloed op het ras, waarbij hun aantal dramatisch afnam in heel Frankrijk.

Vandaag de dag wordt de Grand Bleu de Gascogne nog steeds beschouwd als een "zeldzaam" ras, zelfs in hun geboorteland Frankrijk, en deze trotse speurhonden worden zeer zelden gezien in het Verenigd Koninkrijk, waar slechts zeer weinig goed gefokte puppy's elk jaar bij de Kennel Club worden geregistreerd. Als zodanig zou iedereen die een huis wil delen met een Grand Bleu hun interesse moeten registreren bij fokkers om hiervan te kunnen genieten.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Grand Bleu de Gascogne een kwetsbaar ras? Ja, het aantal rassen blijft nog steeds vrij laag, zelfs in hun geboorteland Frankrijk, en puppy's zijn moeilijk te vinden in het Verenigd Koninkrijk
 • Ze werden gefokt om op groot wild te jagen zoals herten en wilde zwijnen
 • George Washington kreeg in 1785 een roedel Bleu de Gascogne cadeau
 • Het ras kreeg hun naam "grand" niet om hun grootte te beschrijven, maar eerder om de grootte van het wild waarvoor ze gefokt waren om op te jagen, namelijk grote herten en wilde zwijnen

Uiterlijk van de Grand Bleu De Gascogne

Hoogte bij de schoft: Reuen 64 - 70 cm Teven 60 - 65 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 32 - 39 kg Teven 32 - 39 kg

De Grand Bleu de Gascogne is een indrukwekkende grote hond waarbij de reuen veel groter zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Ze zijn de nobele aristocraten onder alle jachthondenrassen en het zijn honden die overal veel aanwezigheid uitstralen. Ze hebben lange elegante koppen met zeer duidelijke en karakteristieke markeringen en kleuren. Ze hebben een zeer uitgesproken achterhoofdsknobbel die de lengte van de kop van een hond accentueert. Er is een lichte stop en behoorlijk wat losse huid die het hoofd van een hond bedekt, waardoor deze honden een zeer "droevige en melancholische" uitstraling hebben.

Hun ogen zijn mooi donker kastanjebruin met honden die een zeer vertrouwende uitstraling hebben. De oren zijn vrij laag geplaatst en ze krullen fijn naar binnen en eindigen in een punt. De Grand Bleu heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij de boventanden netjes over de ondertanden vallen. Hun nekken zijn matig lang en rond met honden die een matige keelhuid hebben.

De voorpoten zijn goed beend sterk en recht met honden die goed gespierde schouders hebben die goed naar achteren liggen. Borstkas is goed ontwikkeld lang diep en breed met ook de ribben vrij rond. Hun ruggen zijn lang en goed gespierd met honden die brede diepe flanken hebben wat bijdraagt aan hun atletische uitstraling. Hun achterhand is krachtig goed gespierd en breed met achterpoten die goed ontwikkeld en gespierd zijn. De Grand Bleu heeft ook vrij prominente heupbotten wat perfect normaal is voor het ras. Hun voeten zijn lang goed gepolsterd en ovaal van vorm. De staarten zijn goed geplaatst dik en lang die honden dragen in de vorm van een sikkel.

Wat betreft hun vacht heeft de Grand Bleu de Gascogne een gladde korte en zeer weerbestendige vacht. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Blauw & Fawn Driekleur
 • Blauw Zwart & Tan
 • Driekleur

Het is vermeldenswaardig dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die in de rasstandaard die als volgt zijn:

 • Zwarte markeringen op een witte basis waarbij de vacht van een hond volledig bedekt is met zwarte vlekken wat hun vacht het uiterlijk van blauw geeft. Honden hebben 2 zwarte markeringen op hun hoofd op elk van hun oren rond hun ogen maar stoppend bij hun wangen. Hun bles is ook gevlekt met een kleine zwarte markering op hun schedel wat een typisch kenmerk is van het ras. Honden hebben een vlekje tan boven elk van hun ogen tan markeringen op hun wangen lippen aan de binnenkant van hun oren op hun poten en onder de staart. Het is vermeldenswaardig dat sommige Grand Bleu's vachten volledig gevlekt zijn maar ze moeten de tan markeringen hebben zoals beschreven

Gang/beweging

Als een Grand Bleu de Gascogne beweegt doen ze dat met lange losse passen waarbij ze veel grond bestrijken.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaardig dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn en iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, wat slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

De Grand Bleu de Gascogne, trouw aan hun fokken, is het type hond dat gedijt in een thuisomgeving waar eigenaren werken in de grote buitenlucht of die graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen met een energieke honden metgezel aan hun zijde. Ze zijn zeer intelligente honden en ze zijn het gelukkigst wanneer ze aan het werk zijn of worden uitgeoefend. Als zodanig zijn ze geen goede keuze voor mensen die een meer zittend leven leiden.

Deze knappe honden behouden hun sterke jachtinstincten zelfs in een thuisomgeving en als zodanig zijn ze niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze gesocialiseerd, getraind en behandeld moeten worden door mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften van dit type actieve intelligente speurhond. Ze rijpen erg langzaam en bereiken pas volledige volwassenheid wanneer ze ongeveer 2 jaar oud zijn, wat in aanmerking moet worden genomen bij het trainen van een Grand Bleu de Gascogne.

De Grand Bleu heeft een enorm uithoudingsvermogen en zou graag urenlang een geur volgen als ze dat mogen. Er moet dus worden opgelet waar en wanneer ze van hun lijnen mogen rennen. Ze staan bekend om hun vocale vermogen en hebben een goed scala aan geluiden die ze gebruiken tijdens de jacht. Deze variëren van een typische hondachtige blaf tot een volledige huil, wat deze bekwame speurhonden helpt communiceren met elkaar en hun handlers.

Ondanks hun grote omvang en indrukwekkende uitstraling is de Grand Bleu een zachtaardige reus in de thuisomgeving en vindt niets leuker dan 's avonds te ontspannen met hun familie om hen heen na een drukke dag werken in de grote buitenlucht. Met dit gezegd zijn ze net zo gelukkig om in hun eigen buitenkennel te leven, mits er een groot genoeg ren aan vastzit voor een Grand Bleu om buiten te zijn wanneer ze maar willen en rond te rennen.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Een Grand Bleu de Gascogne is niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze gesocialiseerd, behandeld en getraind moeten worden door mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften van een speurhond en een die moeilijker te trainen kan zijn dan veel andere rassen.

Hoe zit het met prooidrift?

Hoewel een Grand Bleu van nature sociaal is, zijn ze gefokt om te "jagen" en hebben ze daarom een hoge prooidrift en zullen ze graag achter elke geur aan gaan die ze oppikken tijdens een wandeling. Er moet dus altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een hond van de lijn kan rennen, vooral wanneer er wilde dieren en/of vee in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Grand Bleu hebben een speelse kant aan hun karakter, vooral wanneer ze jong zijn, hoewel het belangrijk is voor eigenaren om onderscheid te maken tussen "spelen" en wanneer een hond een dominantere kant van hun karakter laat zien. Het is ook een goed idee om een Grand Bleu te leren dat speeltijd buiten plaatsvindt en niet in huis om eventuele breuken te voorkomen dankzij de zweepachtige staart van het ras.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Grand Bleu zijn beter geschikt voor huishoudens met grote, veilige, goed omheinde achtertuinen waar een hond veilig in kan rondlopen wanneer mogelijk om echt stoom af te blazen. Ze zijn niet de beste keuze voor iemand die in een appartement woont omdat deze grote honden de juiste omgeving en voldoende ruimte nodig hebben om zich te uiten zoals ze zouden moeten.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hoewel een Grand Bleu loyaal is en sterke banden vormt met hun familie, lijden ze over het algemeen niet aan verlatingsangst, mits ze nooit te lang alleen gelaten worden. Elke hond die voor langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten, kan ongewenst en destructief gedrag ontwikkelen in huis, wat hun manier is om de stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Grand Bleu staan bekend als "blaffers" en zullen hun mening geven wanneer ze denken dat het nodig is, namelijk wanneer ze denken dat ze iets interessants hebben gevonden dat een eigenaar moet weten, wat de "jacht" instinct in hen is. Het kan dus een probleem zijn met buren die mogelijk niet genieten van het luisteren naar het kenmerkende gehuil van een Grand Bleu.

Houden Grand Bleu de Gascogne van water?

De meeste Grand Bleu vinden het heerlijk om hun voeten nat te maken en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral wanneer het weer warm is. Als iemand echter een hond bezit die niet van water houdt, mag die persoon ze nooit dwingen om erin te gaan, omdat ze er alleen maar bang van zouden worden. Met dit gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Grand Bleu de Gascogne goede waakhonden?

Een Grand Bleu is geen natuurlijke waakhond, hoewel dit niet wil zeggen dat een hond niet snel zal reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen. Ze hebben echter wel zeer indrukwekkende blaffen die voldoende zouden zijn om elke misdadiger af te schrikken.

Intelligentie / trainbaarheid van de Grand Bleu De Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne is een intelligente hond, maar ze hebben wel de neiging om een eigen wil te hebben, vooral als ze een interessante geur oppikken. Dit kan het trainen van hen een beetje uitdagend maken in vergelijking met andere rassen en een van de redenen waarom ze niet de beste keuze zijn voor beginnende eigenaren. Echter, in de juiste handen en omgeving kan een Grand Bleu worden geleerd om zich goed te gedragen en gehoorzaam te zijn, hoewel ze altijd de neiging zullen hebben om op elk moment hun neus te volgen. Ze zijn beter geschikt voor mensen die echt begrijpen wat de specifieke behoeften zijn van dit type speurhond en die in een meer landelijke omgeving wonen.

Ze moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd en getraind worden om zachtjes de sterke jachtinstincten van een hond te beteugelen, maar het is belangrijk om deze honden niet te snel te ver te duwen. Hun training moet vroeg beginnen, maar dit betekent dat je een Grand Bleu de "basis" moet leren en zodra een hond volledig is gevaccineerd, hun training serieus moet beginnen, rekening houdend met het feit dat ze veel later volwassen worden dan veel andere rassen. Het is een goed idee om jonge honden in te schrijven voor tracking- en speurlessen zodat ze hun passie voor het volgen van hun neus kunnen uitleven.

Het kost veel tijd en geduld om een Grand Bleu te trainen en net als andere honden moeten ze voorzichtig worden behandeld omdat ze van nature erg gevoelig zijn. Ze reageren niet goed op enige vorm van harde correctie of zwaardere trainingsmethoden die hen kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat ze laat volwassen worden, meestal pas wanneer een Grand Bleu ongeveer 2 jaar oud is en dit moet in aanmerking worden genomen tijdens hun training.

Net als alle puppy's zijn Grand Bleu ontzettend schattig als ze jong zijn en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Grand Bleu houdt ervan om in een huiselijke omgeving te zijn en hoewel het zeer grote honden zijn, zijn het zachte reuzen rond kinderen dankzij hun kalme en geduldige aard. Echter, vanwege hun grootte moet elke interactie tussen zo'n grote hond en peuters altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat niemand per ongeluk omver wordt gelopen. Ze zijn beter geschikt voor gezinnen waar de kinderen iets ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen.

De Grand Bleu is van nature een sociale hond, eeuwenlang gefokt om in roedels te werken. Deze eigenschap blijft diep verankerd in hun psyche, wat betekent dat ze over het algemeen goed opschieten met andere honden, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, maar een Grand Bleu zou snel zijn om andere katten achterna te zitten die ze tegenkomen. Voorzichtigheid is geboden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, omdat ze die misschien gewoon als prooi zien met rampzalige gevolgen. Kortom, elk contact kan het beste worden vermeden.

Gezondheid van de Grand Bleu De Gascogne

De gemiddelde levensverwachting van een Grand Bleu de Gascogne is tussen de 10 en 12 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Grand Bleu de Gascogne staat bekend als een robuuste hond en een die niet lijkt te lijden aan de erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die zo vaak voorkomen bij andere rashonden. Echter, vanwege hun vorm en grootte hebben ze bekend gestaan om te lijden aan de volgende aandoening die het waard is om te weten:

 • Heupdysplasie – honden moeten heup gescoord worden door een BVA geregistreerde dierenarts of via de Animal Health Trust (AHT)
 • Elleboogdysplasie - honden moeten elleboog getest worden door een BVA geregistreerde dierenarts of via de Animal Health Trust (AHT)
 • Entropion (Oogleden die naar binnen vouwen)
 • Oorinfecties
 • Allergieën
 • Tandheelkundige problemen
 • Maagtorsie

Hoe zit het met vaccinaties?

Grand Bleu-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Hoe zit het met castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd of gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen anders en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Hoe zit het met obesitasproblemen?

Net als bij andere rassen kunnen sommige Grand Bleu gewicht aankomen nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Hoe zit het met allergieën?

Grand Bleu zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden aangetroffen

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Grand Bleu-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die van invloed zijn op het ras door gebruik te maken van de volgende programma's:

 • Heupdysplasie – honden moeten heup gescoord worden door een BVA geregistreerde dierenarts of via de Animal Health Trust (AHT)
 • Elleboogdysplasie - honden moeten heup gescoord worden door een BVA geregistreerde dierenarts of via de Animal Health Trust (AHT)

Hoe zit het met ras-specifieke fokbeperkingen?

Naast de standaard fokbeperkingen die gelden voor alle Kennel Club geregistreerde rassen, zijn er geen andere ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing op de Grand Bleu de Gascogne.

Hoe zit het met de vereisten voor erkende fokkers?

Naast de standaard fokbeperkingen die gelden voor alle door de Kennel Club erkende rassen, zijn er geen andere ras-specifieke vereisten voor erkende fokkers van de Grand Bleu de Gascogne.

Zorgen voor de Grand Bleu De Gascogne

Net als bij elk ander ras hebben Grand Bleu-honden regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Grand Bleu de Gascogne-puppy

Grand Bleu-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Grand Bleu De Gascogne

De Grand Bleu heeft een korte vacht en is daarom gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging. Een wekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om eventueel dood en los haar te verwijderen, samen met een wekelijkse veegbeurt met een zeemleren doekje dat helpt om een mooie glans op de vacht van een hond te behouden. Omdat ze zulke lange oren hebben, is het belangrijk om de uiteinden in de gaten te houden en eventueel vuil of vuil dat erin kan blijven hangen te verwijderen.

Ze verharen het hele jaar door, vooral meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer meestal vaker verzorging nodig is om alles bij te houden. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond blijft zitten, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Grand Bleu De Gascogne

De Grand Bleu is geen hond met veel energie, maar ze hebben veel uithoudingsvermogen. Ze zijn ook intelligent en hebben daarom de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minstens 2 uur lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Hoe meer lichaamsbeweging deze honden krijgen, hoe gelukkiger ze zijn. Als ze niet de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, zou een Grand Bleu snel verveeld raken en zelfs wat destructief gedrag in huis kunnen vertonen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze grote actieve honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen komen, rekening houdend met het feit dat deze hond een zeer capabele speurhond is en een hond die hun neus voor mijlen en mijlen zal volgen.

Met dit gezegd moeten Grand Bleu-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Grand Bleu De Gascogne

Als je een Grand Bleu de Gascogne puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat ze bekend staan om maagkanteling, is het echt belangrijk dat Grand Bleus twee keer per dag worden gevoerd in plaats van een hond slechts één grotere maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard voor hun voerbakken, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op maagkanteling, ook wel bekend als bloat, wat een levensbedreigende aandoening is die onmiddellijke diergeneeskundige aandacht vereist.

Voedingsgids voor een Grand Bleu de Gascogne puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Grand Bleu-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 274g tot 287g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 344g tot 383g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 374g tot 425g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 413g tot 507g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 450g tot 579g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 450g tot 580g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 419g tot 576g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 391g tot 536g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 356g tot 500g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 323g tot 455g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 321g tot 413g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 320g tot 410g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 318g tot 406g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Grand Bleu de Gascogne

Eenmaal volwassen moet een volwassen Grand Bleu een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 32 kg kunnen 322g tot 424g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 35 kg kunnen 337g tot 443g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 39 kg kunnen 381g tot 501g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Grand Bleu De Gascogne prijs

Als u op zoek bent om een Grand Bleu de Gascogne te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Grand Bleu de Gascogne in noordelijk Engeland zouden €77,13 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €141,18 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarnaast moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Grand Bleu de Gascogne, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Grand Bleu de Gascogne tussen de €120 en €200 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Grand Bleu de Gascogne puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Grand Bleu wordt zelden gezien in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Grand Bleu de Gascogne, die als volgt zijn:

 • Toekomstige eigenaren kunnen online en in andere advertenties afbeeldingen zien van schattige Grand Bleu-puppy's te koop. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, kan het vinden van goed gefokte Grand Bleu de Gascogne-puppy's in het Verenigd Koninkrijk uitdagend zijn, aangezien er elk jaar maar weinig worden gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Grand Bleu-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Boston Terriër honden te koop in 4731, Oudenbosch - Advertentie 1
4
16 minuten
Boost

Prachtige Boston terriër pups

Boston TerriërLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Deze prachtige Boston terriër pups zijn geboren op 10 mei 2024. De pups hebben geen stamboom, wel hebben ze een Europees paspoort en zijn ze met 6 weken ingeënt en meerdere malen ontwormd. De ouders
Zoey .
Oudenbosch
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 2
192
16 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 4 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort
Tibetaanse Terriër honden te koop in 6462, Kerkrade - Advertentie 3
5
30 minuten
Boost

Pups Tibetaanse Terrier

€ 1.800
Tibetaanse TerriërLeeftijd: 9 weken5 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
We hebben maar nog enkele beschikbaar. 8 Raszuivere Tibetan Terriers puppies (5 reuen en 3 teven) geboren op 15 Mei uit top combinatie mag het nest verlaten vanaf 10 Juli. Beide ouders hebben uitera
Marcel H.
Marcel H.Id geverifieerd
Kerkrade