English Bull Terrier

Levensduur10 - 14 jaar
GewichtMannelijk:20 - 29kgVrouwelijk:20 - 29kg
HoogteMannelijk:50 - 61cmVrouwelijk: 50 - 61cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de English Bull Terrier

De Bull Terrier is een zeer opvallende en krachtig uitziende hond die van binnen een echte softie is en niets liever doet dan deel uitmaken van een familie. Hoewel velen van hen trots zijn op hun witte vacht, komen Bull Terriers in veel andere kleuren voor, waaronder gestroomd. Er zijn geen hoogte- of gewichtslimieten voor hen, maar met dit gezegd moet hun grootte altijd in overeenstemming zijn met het ras en of een hond vrouwelijk of mannelijk is. Bekend om hun speelse en moedige aard, hebben Bull Terriers ook een beetje een koppige streak, daarom moet hun training vroeg beginnen en het socialiseren van een puppy is absoluut noodzakelijk voor hen om op te groeien tot goed uitgebalanceerde, gelukkige volwassen honden.

Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende hondenbezitters omdat het trainen van een Bully nogal uitdagend kan zijn vanwege hun koppige streak. Bull Terrier-puppy's zijn ongelooflijk schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen, wat een grote fout is omdat Bullies slim zijn en snel leren hoe ze een situatie kunnen domineren als ze dat mogen en daarom is consistentie essentieel bij het omgaan en trainen van hen, zelfs als ze puppy's zijn.

Geschiedenis van de English Bull Terrier

De Bull Terriers die we vandaag zien, zijn relatief recent ontwikkeld en werden tentoongesteld op een show in Birmingham in 1962 door James Hinks, die wordt beschouwd als de oorspronkelijke fokker van het ras. Interessant is dat zijn familie nog steeds betrokken is bij Bull Terriers, zelfs tot op de dag van vandaag, en zeer gerespecteerd worden binnen de fokkersgemeenschap.

Het was pas in 1850 dat James Hincks de honden die hij fokte standaardiseerde, wat hij bereikte door selectief Bull Terriers te kruisen met andere terriërachtige honden. Hierbij waren de White English Terrier inbegrepen en zijn uiteindelijke doel was om een "Gentleman's Companion" te creëren. Het zou veilig zijn om aan te nemen dat Bulldogs, evenals de Engelse White Terrier, een hond die helaas niet meer bestaat, tot de stamboom van de Engelse Bull Terrier behoren. Er wordt ook gedacht dat Hinks mogelijk Dalmatiërs en andere rassen heeft gebruikt om de honden te creëren die we vandaag zien.

Hinks had een voorkeur voor "witte" honden, die al snel populair werden bij andere mensen, en in 1887 werd de Bull Terrier Club opgericht. In die periode werden witte honden over het algemeen gekruist met elke gekleurde Bull Terrier die werd beschouwd als een "ander" type hond. Echter, aan het begin van de 20e eeuw begonnen meer fokkers zich in te spannen om gekleurde honden te fokken, wat ertoe leidde dat ze werden geaccepteerd als één type en ras. In 1917 werd de eerste moderne Bull Terrier die werd erkend, een hond genaamd "Lord Gladiator".

Vandaag de dag behoren Bull Terriers tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk, zowel als gezelschapshonden als familiehuisdieren. Interessant is dat Miniature Bull Terriers al net zo lang bestaan als hun grotere tegenhangers, maar pas in 1939 erkend werden als een uniek ras door The Kennel Club.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Engelse Bull Terrier een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot de meest populaire nieuwe hybride honden die in de afgelopen tijd zijn ontwikkeld
 • De nakomelingen van witte Bull Terriers zijn altijd wit, maar sommige honden kunnen markeringen op hun kop hebben
 • Nakomelingen van witte en gekleurde ouderhonden kunnen zowel gekleurd als/of wit van kleur zijn
 • Generaal Patton had een Bull Terrier als gezinshuisdier en werd een grote fan van het ras, de laatste hond die hij bezat heette Willie
 • Het is in het Verenigd Koninkrijk verboden om de staart van een Engelse Bull Terrier te couperen, wat een wet is die op 6 april 2007 in Engeland van kracht werd en op 28 maart 2007 in Wales, hoewel bepaalde rassen zijn vrijgesteld voor werkhonden en anderen hun staarten kunnen laten couperen om medische redenen. In Schotland geldt een totaalverbod dat op 30 april 2007 van kracht werd

Uiterlijk van de English Bull Terrier

Hoogte bij de schoft: Reuen 50 - 61 cm Teven 50 - 61 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 20 - 29 kg Teven 20 - 29 kg

De Bull Terrier is een goed gespierde hond met een zeer kenmerkend gevormde kop die vrij lang is en ei-vormig van voren gezien. De bovenkant van hun kop tussen hun oren is vrijwel plat en in profiel buigen hun snuiten naar beneden vanaf de bovenkant van de kop van de hond tot aan de punt van hun neus. De neusgaten van een Bull Terrier zijn goed ontwikkeld en hun onderkaak is sterk en diep.

Hun ogen zijn vrij smal en driehoekig van vorm en worden schuin op het gezicht van een hond geplaatst. Qua kleur kunnen de ogen ofwel erg zwart zijn of een donkerbruine kleur hebben met een zeer kenmerkende "glimp" bij Bull Terriers. De oren zijn klein, dun en netjes dicht bij elkaar geplaatst op het hoofd van een hond en worden zeer rechtop gedragen. De Bull Terrier heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen.

hun nek is uiterst krachtig, gespierd en lang, die honden gebogen dragen en die taps toelopen van hun schouders naar hun hoofd zonder enige losse huid. Schouders zijn gespierd en sterk zonder overbelast te zijn en de schouderbladen van een hond zijn plat, breed en dicht bij de borstwand met een uitgesproken achterwaartse helling. De voorpoten zijn rond met veel bot waardoor de Bull Terrier zeer stevig en recht op ze staat.

Hun lichaam is goed afgerond met honden die goed gewelfde ribben hebben en een goede diepte van hun schoft tot hun borstbeen. Hun rug is vrij kort maar zeer krachtig en vlak, alleen boven de goed gespierde en brede lendenen van een hond gewelfd. Buiken buigen zachtjes omhoog wat bijdraagt aan de krachtige uitstraling van een hond.

Achterhand is krachtig met honden die sterke goed gespierde dijen en tweede dijen hebben. Voeten zijn compact en rond met honden die goed gewelfde tenen hebben. Hun staart is kort en laag geplaatst die honden horizontaal dragen. Het is dikker aan de basis maar loopt taps toe naar de punt.

Wat betreft hun vacht, de Bull Terrier heeft een platte korte en harde maar glanzende vacht met een zachtere ondervacht die typisch groeit tijdens de koudere wintermaanden maar verdwijnt in warmer weer. Ze hebben strakke huid en de geaccepteerde registratie Kennel Club ras kleuren zijn als volgt:

 • Zwart Brindle
 • Zwart Brindle & Wit
 • Brindle
 • Brindle & Wit
 • Vaal
 • Vaal & Wit
 • Rood
 • Rood & Wit
 • Driekleur
 • Wit
 • Wit met Zwarte Kop Markeringen
 • Wit met Zwarte Markeringen
 • Wit met Brindle Kop Markering
 • Wit met Brindle Markeringen
 • Wit met Vaal Kop Markeringen
 • Wit met Vaal Markeringen
 • Wit met Rode Kop Markeringen
 • Wit met Rode Markeringen
 • Wit met Driekleur Kop Mark
 • Wit met Driekleur Markeringen

Gang/beweging

Als Bull Terriers bewegen, doen ze dat met vastberadenheid en doelgerichtheid, vrij bewegend en met elke stap veel terrein bestrijkend. Ze bewegen met een typische "kwieke" gang en wanneer ze draven bewegen zowel hun voor- als achterpoten in een parallelle beweging met een mooie, gemakkelijke en soepele actie bij de heup, terwijl er een mooie buiging is in hun knieën en sprongen.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de Bull Terrier rasstandaard af en zou eventuele fouten beoordelen op hoe erg ze de algehele gezondheid en welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is de moeite waard op te merken dat een Bull Terrier iets groter of kleiner kan zijn en iets lichter of zwaarder dan vermeld in de rasstandaard van de Kennel Club, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Door de jaren heen en door zorgvuldige selectieve fokkerij hebben verantwoordelijke Bull Terrier fokkers met succes een hond ontwikkeld die een geweldig gezinsdier en metgezel vormt. Engelse Bull Terriers kunnen er angstaanjagend uitzien dankzij hun krachtige bouw, maar in feite hebben deze honden een heerlijk vriendelijk karakter met als extra bonus dat ze een zeer goed gevoel voor humor hebben.

Ze zijn ook intelligente karakters en hebben de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging nodig om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Met dit gezegd zijn Bull Terriers ook bekend als koppig en omdat het zulke krachtige honden zijn met veel "terrier" in zich, moeten ze vanaf het begin correct worden behandeld en getraind.

Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze van jongs af aan goed getraind moeten worden, zodat ze hun plaats in "de roedel" begrijpen en weten naar wie ze moeten opkijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet van jongs af aan stevig maar eerlijk worden behandeld, zou de Engelse Bull Terrier al snel een dominantere kant van hun karakter laten zien, wat koste wat kost vermeden moet worden.

Met dit gezegd zijn ze van nature rustig en kalm, hoewel ze een beetje koppig kunnen zijn, vooral als ze niet de juiste hoeveelheid of soort training hebben gehad die vanaf jonge leeftijd nodig is. Als een Engelse Bull Terrier zich op enigerlei wijze bedreigd voelt, zullen ze reageren, maar zouden ze zelden de eerste hond zijn die enige vorm van agressief gedrag naar een andere hond vertoont. Met dit gezegd kunnen mannelijke Bull Terriers wellicht een gevecht uitlokken, wat iets is waar eigenaren rekening mee moeten houden bij het uitlaten van hun hond op een openbare plaats, maar het hangt echt af van de hond en hoe goed ze gesocialiseerd zijn om te bepalen hoe ze zich gedragen tegenover andere honden.

Ze staan bekend als echte "mensenhonden" en als zodanig houden Engelse Bull Terriers er niet van om lange tijd aan hun lot te worden overgelaten, daarom zijn ze niet de beste keuze voor mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen. Ze zijn echter een geweldige keuze voor mensen die bekend zijn met dit type hond en waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen weg is.

Ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met jonge kinderen, simpelweg omdat ze per ongeluk een kleiner kind omver zouden kunnen lopen, maar voor mensen met oudere kinderen zou de Engelse Bull Terrier goed passen in het huishouden en een gewaardeerd en leuk lid van de familie worden om bij te hebben.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Bull Terriers zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze vaak de overhand kunnen krijgen bij iemand die niet bekend is met hun specifieke behoeften als het gaat om de zorg voor hen en hen bezig te houden. Ze zijn veel beter geschikt voor mensen die de eigenaardigheden van het ras kennen en mensen die tijd hebben om zich toe te wijden aan het trainen van een Engelse Bull Terrier wanneer honden jong zijn en voordat ze fysiek te sterk worden.

Intelligentie / trainbaarheid van de English Bull Terrier

De Engelse Bull Terrier is een intelligent karakter en ze zijn in staat om dingen relatief snel te leren. Zoals eerder vermeld hebben ze echter wel een beetje een koppige streak in zich, daarom zijn ze niet de beste keuze voor mensen die niet bekend zijn met het ras of dit type hond. Ze reageren niet goed op enige vorm van harde correctie of strenge training, maar ze reageren wel goed op positieve bekrachtiging en consistente training van iemand naar wie ze kunnen opkijken voor leiding.

Bull Terrier-puppy's moeten vanaf het begin de basisregels worden bijgebracht, zodat ze de grenzen en beperkingen begrijpen die een eigenaar voor hen instelt, met in gedachten dat een puppy deze altijd zal testen wanneer hun humeur dat dicteert. Consistentie is essentieel omdat deze schattige kleine puppy's opgroeien tot krachtige, eigenwijze honden die moeten weten wat er van hen wordt verwacht en nog belangrijker, hun plaats in de roedel en wie de alfahond is in een huishouden. De eerste commando's die een Engelse Bull Terrier moet leren zijn als volgt:

 • Goed
 • Slecht
 • Nee
 • Laat
 • Loslaten
 • Kom
 • Blijf
 • Volg
 • Zit
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Engelse Bull Terriers staan bekend om hun affiniteit met jonge kinderen, maar dankzij hun speelse en levendige aard moet elke interactie tussen een hond en de kinderen altijd goed worden begeleid om ervoor te zorgen dat niemand te opgewonden raakt.

Mannelijke Engelse Bull Terriers zijn over het algemeen wat agressiever tegenover andere honden dan hun vrouwelijke tegenhangers, daarom is het zo belangrijk dat ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, wat inhoudt dat ze worden blootgesteld aan zoveel mogelijk nieuwe situaties, mensen en honden zodra ze volledig zijn gevaccineerd, zodat ze zich ontwikkelen tot meer ontspannen dieren wanneer ze in de buurt zijn van andere honden en dieren die ze kunnen tegenkomen.

Voorzichtigheid is geboden wanneer Engelse Bull Terriers in de buurt zijn van katten, kleine dieren en huisdieren, omdat ze die misschien gewoon als "prooi" beschouwen vanwege hun sterke jachtinstinct, waarbij in gedachten moet worden gehouden dat ze veel "terrier" in zich hebben. Met dit gezegd, als een Engelse Bull Terrier opgroeit met kleinere dieren in huis, waaronder een gezinskat, kunnen ze meestal goed met hen opschieten.

Gezondheid van de English Bull Terrier

De gemiddelde levensverwachting van een Engelse Bull Terrier is tussen de 10 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Dankzij goede fokpraktijken van gerenommeerde Bull Terrier fokkers is het ras over het algemeen sterk en gezond, maar net als andere rassen met witte vachten is de Engelse Bull Terrier vatbaar voor doofheid. Het goede nieuws is dat steeds meer fokkers nu hun honden screenen voordat ze ze in een fokprogramma gebruiken, wat betekent dat het aantal Bull Terriers met gehoorproblemen afneemt. Andere aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Doofheid - test beschikbaar
 • Hartaandoening - test beschikbaar
 • Nierziekte - test beschikbaar maar niet doorslaggevend
 • Patella luxatie
 • Navelbreuk
 • Acne - huid- en vachtproblemen

Meer over doofheid

Doofheid is vanaf het begin een echte zorg geweest binnen het ras toen ze voor het eerst werden ontwikkeld en onderzoek heeft aangetoond dat tot 18% van de witte honden een verminderd gehoor kan hebben. Lange tijd werd gedacht dat het een aandoening was die alleen "witte" honden trof, maar studies hebben aangetoond dat ook sommige gekleurde Bull Terriers getroffen kunnen worden. Het slechte nieuws is dat zelfs wanneer dove honden niet worden gebruikt in een fokprogramma, er nog steeds dove puppy's geboren kunnen worden en men denkt dat dit komt doordat het zo moeilijk is om vast te stellen of ouderhonden gedeeltelijk doof zijn, wat een gemakkelijke fout is om te maken.

Een Bull Terrier die doof geboren wordt aan één oor wordt beschouwd als "unilateraal doof" en honden zijn zeer goed in staat om zich aan te passen en normale levens te leiden. Maar al te vaak zal een hond die doof is aan één oor de verkeerde kant op rennen wanneer hij geroepen wordt of ze scannen hun omgeving voordat ze reageren, wat kan helpen bepalen of ze een gehoorprobleem hebben, hoewel dit niet erg betrouwbaar is. Unilateraal dove Bull Terriers mogen niet voor fokdoeleinden worden gebruikt.

Bull Terriers die volledig doof geboren worden hebben veel meer moeite met aanpassen en zich aanpassen. Ze zijn daardoor ook veel moeilijker te trainen. Maar al te vaak reageren ze defensief wanneer ze te plotseling worden gewekt omdat ze geschrokken zijn. Met dit gezegd zijn er verhalen van volledig dove Engelse Bull Terriers die geweldige metgezellen zijn en die doorgaan met het leiden van volledige en gelukkige levens, hoewel dit vrij uitzonderlijk is.

Zorgen voor de English Bull Terrier

Net als bij elk ander ras moeten Bull Terriers regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, rekening houdend met het feit dat Engelse Bull Terriers vatbaar zijn voor allergieën. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Engelse Bull Terrier puppy

Engelse Bull Terrier pups zijn schattig en het kan al te gemakkelijk zijn om ze te verwennen vanwege dit. Echter, iedereen die een huis deelt met een puppy weet dat het essentieel is om vanaf het begin de regels vast te stellen, vooral bij rassen die uitgroeien tot sterke en krachtige volwassen honden. Pups moeten de grenzen en regels kennen die velen van tijd tot tijd zullen testen, soms uit ondeugendheid en anderen omdat ze een dominantere kant van hun aard laten zien en het is belangrijk om het verschil te kennen.

Het is het beste om een puppy te introduceren in hun nieuwe huis wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week tot tien dagen, omdat het een fout zou zijn om ze alleen te laten tijdens de wenningsperiode. Zelfs de meest uitgaande en zelfverzekerde puppy heeft iemand nodig omdat ze zich kwetsbaar zullen voelen nadat ze net moeder en nestgenoten hebben verlaten.

Bull Terrier pups zijn over het algemeen goed zindelijk te maken, mits ze de juiste begeleiding krijgen, wat betekent dat je puppy trainingspads op strategische plaatsen legt en altijd in de gaten houdt wanneer een hond naar het toilet moet. Het is altijd een goed idee om een puppy niet vrij door het huis te laten rennen, niet alleen om ze veilig te houden, maar ook om te voorkomen dat ze overal "ongelukjes" hebben. Als een puppy het goed doet, is het belangrijk om ze rustig te prijzen met veel beloningen.

Slaap is erg belangrijk voor alle puppy's omdat ze veel moeten slapen om correct te groeien en zich te ontwikkelen. Een puppy kan tot 21 uur per dag slapen, dus het is essentieel dat ze een rustige hoek hebben om naartoe te gaan wanneer ze willen slapen. Het gebied mag echter niet te afgelegen zijn omdat een puppy moet weten dat er iemand in de buurt is, maar het moet weg zijn van veel verkeer. Als er kinderen in huis zijn, moeten ze worden geleerd een puppy niet te storen wanneer ze slapen of eten.

Het is ook een goed idee om een Bull Terrier puppy al op jonge leeftijd te laten wennen aan het dragen van een lichtgewicht halsband en deze elke dag een uur of zo om te laten. Tegelijkertijd is het een goed idee om ze ook aan een riem te laten wennen, zodat het zo leuk mogelijk is en de ervaring positief is. Het is essentieel om eventuele kleine slechte gedragingen voorzichtig te corrigeren wanneer een puppy nog jong is en voordat ze te krachtig en sterk worden.

Verzorging van de English Bull Terrier

Dankzij hun korte strakke vachten is de Engelse Bull Terrier op het gebied van verzorging gemakkelijk te onderhouden. Hun vachten zijn eenvoudig en hebben heel weinig verzorging nodig, hoewel puppy's moeten worden geïntroduceerd aan alle benodigde gereedschappen om hun vachten en huid er goed uit te laten zien, zodat ze leren genieten van een verzorgingssessie en de individuele aandacht die ze krijgen tijdens het borstelen. Het is bijzonder belangrijk om een puppy's poten, nagels, oren en andere delen van hun lichaam aan te raken en mee te spelen, zodat wanneer het tijd is om nagels te knippen, oren te controleren en andere dingen te doen, honden niet gestrest raken, rekening houdend met het feit dat een Bull Terrier die kronkelt het veel moeilijker maakt om nagels te knippen en dingen te controleren.

Oudere honden hoeven slechts twee keer per week met een verzorgingshandschoen te worden nagekeken om hun vachten glanzend te houden en hun huid te controleren op tekenen van acne of andere aandoeningen waar het ras bekend om staat. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de English Bull Terrier

Engelse Bull Terriers zijn actieve energieke karakters en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid lichamelijke oefening en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige en evenwichtige karakters te zijn. Het gezegde "een vermoeide hond is een goede hond" is nooit waarachtiger dan wanneer je een Bull Terrier beschrijft. Ze moeten minimaal twee keer per dag worden uitgelaten en tot wel 2 uur buiten zijn. Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een veel langere en interessantere wandeling in de middag is een must voor deze honden.

Ze hebben ook baat bij de mogelijkheid om zo vaak mogelijk rond te rennen in een achtertuin, maar het hekwerk moet zeer stevig zijn om een Engelse Bull Terrier binnen te houden, want als ze een zwakke plek vinden, zou een hond al snel ontsnappen en op verkenning gaan.

Met dit gezegd moeten jonge Bull Terrier-puppy's niet te veel lichaamsbeweging krijgen omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze op en neer de trap rennen omdat dit te veel druk legt op hun nog steeds groeiende gewrichten en ledematen.

Voeren van de English Bull Terrier

Als je een Engelse Bull Terrier puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door dezelfde puppyvoeding te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goede kwaliteitsvoeding is die voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Engelse Bull Terriers hebben extreem krachtige kaken en zijn daardoor zeer goed in staat om botten te splinteren die ze krijgen, wat ernstige spijsverteringsproblemen kan veroorzaken en zelfs de darm van een hond kan perforeren. Daarom is het het beste om ze geen enkel soort bot te geven en in plaats daarvan een goede kwaliteit kauwsnacks aan te bieden die een hond niet binnen enkele minuten zal consumeren. Wanneer een kauwsnack te klein wordt, is het het beste om deze weg te nemen van een Bull Terrier wanneer ze slapen of iets anders doen en deze te vervangen door een nieuwe en grotere kauwsnack. De reden hiervoor is dat wanneer een kauwsnack te klein wordt, een hond deze in zijn geheel zou kunnen inslikken en dit een blokkade kan veroorzaken.

Het is ook vermeldenswaard dat Bull Terriers NOOIT enig soort runderhuid kauwsnacks mogen worden aangeboden omdat ze deze neigen in zijn geheel in te slikken zodra ze kunnen wat opnieuw kan leiden tot een ernstige darmblokkade.

Voedingsgids voor een Engelse Bull Terrier puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goede kwaliteit dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Engelse Bull Terrier puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 214g tot 238g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 256g tot 292g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 275g tot 318g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 281g tot 361g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 281g tot 361g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 244g tot 325g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 202g tot 261g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Engelse Bull Terrier

Eenmaal volwassen moet een volwassen Engelse Bull Terrier een goede kwaliteit dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Engelse Bull Terrier de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 233g tot 307g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 275g tot 362g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 29 kg kunnen 315g tot 392g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

English Bull Terrier prijs

Als u op zoek bent om een Engelse Bull Terrier te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €400 en meer dan €1000 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Engelse Bull Terrier in noordelijk Engeland zouden €58,05 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €115,89 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Engelse Bull Terrier en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Engelse Bull Terrier tussen €90 en €160 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte, gezonde rashond.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Engelse Bull Terriers zijn een uiterst populair ras, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van een Engelse Bull Terrier, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Bull Terrier-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Engelse Bull Terriers tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Engelse Bull Terriers om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moederhond slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Engelse Bull Terrier-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige kopers moeten zich ervan bewust zijn dat Engelse Bull Terriers kunnen worden gekruist met Miniature Bull Terriers, maar alleen als voorafgaande goedkeuring is verkregen van de Kennel Club.
 • Vanaf 1 maart 2011 kunnen er geen merle Bull Terrier-puppy's meer worden geregistreerd bij de Kennel Club vanwege de gezondheidsrisico's die gepaard gaan met het merle-gen, namelijk verminderd zicht en gehoor.
 • Vanaf 1 januari 2013 accepteert de Kennel Club geen registratie meer van puppy's die zijn geboren uit twee merle-ouderhonden op deze datum of daarna vanwege de gezondheidsrisico's die gepaard gaan met het merle-gen, namelijk verminderd zicht en gehoor.
 • Het is in het Verenigd Koninkrijk verboden om de staart van een Engelse Bull Terrier te couperen, wat een wet is die van kracht werd in Engeland op 6 april 2007, in Wales op 28 maart 2007, hoewel bepaalde rassen zijn vrijgesteld voor werkhonden en anderen hun staarten kunnen laten couperen om medische redenen. In Schotland geldt een totaalverbod dat van kracht werd op 30 april 2007.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Tibetaanse Terriër honden te koop in 6462, Kerkrade - Advertentie 1
5
7 minuten
Boost

Pups Tibetaanse Terrier

€ 1.800
Tibetaanse TerriërLeeftijd: 9 weken5 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
We hebben maar nog enkele beschikbaar. 8 Raszuivere Tibetan Terriers puppies (5 reuen en 3 teven) geboren op 15 Mei uit top combinatie mag het nest verlaten vanaf 10 Juli. Beide ouders hebben uitera
Marcel H.
Marcel H.Id geverifieerd
Kerkrade
Labrador Retriever honden te koop in 6003, Weert - Advertentie 2
7
7 minuten
Boost

Golden retriver x labrador mogen nest verlaten

€ 800
Labrador RetrieverLeeftijd: 15 weken4 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
hobbymatige fokker beschikken nog over enkele pups. Betreft goldenretriever x labrador 1 licht blond teefje 2 licht blonde reutjes 1 wit reutje Ook een raszuiver labrador donker blond. Allen zijn alg
AntoinetteId geverifieerd
Nederweert
Pomsky honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 3
8
9 minuten
Boost

Pomsky F2

€ 1.000
PomskyLeeftijd: 4 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 20 juni zijn er 3 pups geboren. 2 meiden en een jongen. 1 meisje heeft al een huisje. De pups hebben een lekkere volle fluffy vacht. Riva is dr grootste van de 2 en zal niet klein blijven. Mama K
Miranda V.
Miranda V.
Sint Willebrord