Engelse Stafford

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:12,5-17,5 kgVrouwelijk:11-15,5 kg
HoogteMannelijk:35,5-40,5 cmVrouwelijk:35,5-40,5 cm
Stamboomja

Voordelen

Zelfverzekerd, vriendelijk en goed in de omgang met kinderen van alle leeftijden
Energiek, temperamentvol en houdt van interactieve spelletjes
Geweldige keuze voor mensen die ze voor het eerst bezitten, mits ze de tijd hebben om ze te socialiseren en te trainen.

Nadelen

Last heeft van verlatingsangst
Vereist veel mentale stimulatie en dagelijkse beweging
Kan agressief zijn tegen andere honden
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Engelse Stafford?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Engelse Stafford

De Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. In zijn contacten met andere honden kan de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) soms als eenling optreden: deze verlopen voor sommige dieren op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) reuen kunnen dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, meestal geen probleem.

Omgang:

Een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is makkelijk in het onderhoud. Hij heeft een groot leervermogen, dat hij ook zal aanwenden. Naar de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) toe dient consequent te worden opgetreden, hij heeft behoefte aan duidelijkheid. De energieke Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is dol op spelletjes, de intelligente Staffordshire-bulterriër dient te worden uitgedaagd, anders gaat hij zich al snel vervelen. De hond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte, een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) die voldoende beweegt is rustiger binnenshuis.

Uiterlijke kenmerken:

Algemeen voorkomen:

Het ras is heeft een korte, gladde en dichte vacht, is goed gebalanceerd en geproportioneerd, zeer sterk voor zijn grootte, gespierd, actief, vlug en behendig. Het krachtige voorkomen verraadt zijn bulldogafkomst.

Afmetingen:

Schouderhoogte 35,6-40,6 centimeter (afhankelijk van de relatie tot het gewicht); gewicht reuen 12,7 tot 17,3 kilogram, teven 10,9 tot 15,4 kilogram.

Kleur:

Gestroomd, zwart rood, reebruin (geelbruin), wit, zwart of blauw of elk van deze kleuren in combinatie met wit. Zwart met rode brand (black and tan) of leverkleur (chocoladebruin) zijn hoogst onwenselijke kleuren.

Specifieke kenmerken:

De Engelse Stafford heeft een kort hoofd met een diepe en brede schedel en een duidelijke overgang van de snuit naar schedel. Hij heeft een zwarte neus, korte muil en een sterke kaak met grote, loodrecht ten opzichte van de kaak ingeplante tanden, met een perfecte, gelijkmatige en complete schaarbeet (geen over-/onderbeet). De hond heeft strakke, goed belijnde lippen en uitgesproken kaakspieren. Bij voorkeur heeft een Engelse Stafford donkergekleurde ogen, maar ze mogen ook in relatie tot de vachtkleur staan. De ogen zijn rond, middelgroot en zo gepositioneerd dat de hond recht voor zich uitkijkt. De oogranden zijn donker. Hij heeft rozen- of halfstaande oren. Grote, hangende, of volledig staande oren zijn hoogst onwenselijk. Hij heeft een gespierde, naar het korte neigende nek, duidelijk afgelijnd en geleidelijk naar de schouder toe verbredend. De Engelse Stafford heeft rechte, redelijk uit elkaar geplaatste voorbenen en een goede beenstructuur. De voorbenen vertonen op poolshoogte geen enkele vorm van zwakte, terwijl de voeten licht naar buiten staan gedraaid. De schouders zijn iets naar achteren gepositioneerd en hij heeft geen losheid in de ellebogen. De Engelse Stafford heeft een kort lichaam, een egale rug en een brede, diepe, naar het borstbeen aflopende borstkas. Hij heeft goed gewelfde ribben en veel en goed gedefinieerde spiermassa. De Engelse Stafford heeft goed gespierde achterpoten, die parallel ten opzichte van elkaar staan, laag geplaatste sprongen en goed gebogen knieën. Zijn voetkussens zijn sterk en middelgroot. Eénkleurige honden hebben zwarte nagels. De staart is middellang en laag aangezet en versmald naar de punt toe. De staart wordt ietwat laag gedragen. De hond beweegt zich moeiteloos met een soepele, krachtige en lenige gang. Zijn benen bewegen zich zowel van voren als van achteren bekeken parallel ten opzichte van elkaar (telgang). Mannelijke honden moeten twee volledig ingedaalde en op het oog normale testikels hebben.

Geschiedenis van de Engelse Stafford

Staffordshire Bull Terriers delen een gemeenschappelijke afstamming met Bull Terriers en hebben daardoor een vergelijkbare bouw. Het is over het algemeen aanvaard dat Staffies ontstonden door het kruisen van de Bulldog met de Black and Tan terriër, met als uiteindelijk doel een sterke en moedige vecht- en stierenvechthond te creëren, op een moment dat beide bloedspelen uiterst populair waren in de 19e eeuw. De grondlegger van het ras was een man genaamd James Hinks, die het ras bleef ontwikkelen door Collies in de mix te introduceren. Het resultaat was een hond met een ander uiterlijk en een vrij unieke vorm van hun kop.

Het ras bleef populair tot bloedspelen in het hele land verboden werden, hoewel clandestiene evenementen nog steeds plaatsvonden in armere gebieden van steden en dorpen. Honden van dit type werden steeds populairder, hoewel velen van hen niet overleefden in de ring of werden afgedankt omdat ze een wedstrijd hadden verloren.

Omdat Staffies oorspronkelijk gefokt werden als vechthonden, was het verkrijgen van erkenning van de Kennel Club een uitdaging. Pas in de jaren 1930 erkende de Kennel Club officieel de Staffordshire Bull Terrier als een op zichzelf staand ras, nadat enthousiastelingen van Staffies een acceptabele rasstandaard hadden vastgesteld. Dit standaard beschreef een kleine hond met een buigzame persoonlijkheid en een echte bereidheid om te behagen.

Temperament van de

Staffies staan bekend om hun moedige en gedurfde karakter, maar het ras staat ook bekend om zijn betrouwbaarheid en intelligentie, hoewel ze eigenwijs en koppig kunnen zijn. Staffies moeten echter goed worden behandeld en getraind. Wanneer ze de juiste leiding krijgen en omdat het slimme honden zijn, leren ze snel nieuwe dingen. Het nadeel is dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Met dit gezegd zijnde, is een goed gefokte en goed gesocialiseerde Staffy een waar genoegen om bij te zijn. Hun reputatie om van nature agressief te zijn, is volledig ongegrond en ze moeten niet worden beschouwd als een "gevaarlijk" ras.

Als intelligente honden zijn Staffies gemakkelijk te trainen, en dit geldt ook voor het zindelijk maken van puppy's. Ze houden gewoon van mensen om zich heen en gedijen niet goed als ze voor langere tijd alleen worden gelaten, wat kan leiden tot destructief gedrag in huis. Staffies kunnen het niet laten om hun genegenheid te tonen en zullen opspringen om je gezicht te likken, iets wat zelfs de best getrainde Staffy niet kan weerstaan omdat het gewoon deel uitmaakt van hun liefdevolle persoonlijkheid.

De "slechte" pers die het ras de laatste jaren heeft gekregen, is niet verdiend of goed gefundeerd, omdat Staffordshire Bull Terriers, wanneer goed getraind en verzorgd, uitstekende, goed opgevoede en aanhankelijke gezinsdieren zijn die eindeloze energie en enthousiasme voor het leven hebben. Ze zijn een waar genot om bij te zijn en een huis mee te delen.

Staffies moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden om comfortabel te zijn bij andere huisdieren, en introducties aan nieuwe dieren moeten voorzichtig en langzaam gebeuren om agressief gedrag te voorkomen. Over het algemeen toont de goed gehanteerde Staffy een vriendelijke en buitengewoon loyale aard, vooral jegens één persoon, meestal degene die hen voedt. Ze zullen ook relatief snel leren gehoorzamen, maar wees gewaarschuwd - ze kunnen eigenwijs zijn en ervoor kiezen je te negeren als ze daar zin in hebben. Ze zijn ook krachtige kauwers en zullen kauwen op alles wat ze kunnen vinden als ze lange tijd alleen worden gelaten. Dit komt simpelweg omdat Staffies snel verveeld of gestrest raken als ze aan hun lot worden overgelaten. Ze moeten ook op dingen kauwen om hun tanden gezond en in goede conditie te houden. Kauwen helpt ook oudere Staffies ontspannen wanneer ze zich gestrest voelen.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Staffies zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren omdat ze zo op mensen gericht zijn. Ze gedijen echter op menselijk gezelschap en vinden het niet prettig om alleen gelaten te worden, wat betekent dat ze beter geschikt zijn voor huishoudens waar ten minste één persoon thuis blijft als iedereen anders weg is. Ze moeten ook weten wie de alfa-hond in een huishouden is, omdat zonder de juiste leiding en begeleiding een Staffy die rol op zich kan nemen, wat ze moeilijker te beheren maakt.

Hoe zit het met de prooidrift?

Veel Staffies hebben een extreem sterke prooidrift en mogen niet vrij rondlopen op plaatsen waar ze mogelijk kleinere dieren en honden tegenkomen die ze niet kennen.

Wat betreft speelsheid?

Hoewel indrukwekkend van uiterlijk, houdt een goed gesocialiseerde Staffy van spelen en ze kunnen hard spelen. Ze zijn niet het type hond dat graag rustig langs loopt wanneer ze met volle snelheid en enthousiasme een burst of snelheid kunnen laten zien in een interactief spel.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Staffies zijn zeer aanpasbaar en voelen zich net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland, op voorwaarde dat ze dagelijks voldoende mentale stimulatie, lichaamsbeweging krijgen en niet lang alleen worden gelaten, wat tot destructief gedrag bij de hond kan leiden.

En wat betreft verlatingsangst?

Omdat Staffies zo op mensen gericht zijn, haten ze het wanneer ze zich alleen vinden en kunnen ze daarom behoorlijk lijden aan verlatingsangst. Dit resulteert vaak in destructief gedrag, en met zulke krachtige kaken kan de schade die een hond aan meubels kan aanrichten als een manier om hun stress te uiten, aanzienlijk zijn.

En buitensporig blaffen?

Staffies staan er niet om bekend "blaffers" te zijn, maar ze zijn snel om de eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden in hun omgeving.

Houden Staffies van water?

Nee, de meeste Staffies houden er niet van om in het water te zijn en zijn geen bijzonder goede zwemmers, daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt van water zijn, inclusief vijvers, rivieren, meren en de zee.

Zijn Staffies goede waakhonden?

Wanneer correct gesocialiseerd van jongs af aan, maken Staffies zeer goede waakhonden omdat ze hun taken op een zeer verstandige manier uitvoeren.

Intelligentie / trainbaarheid van de Engelse Stafford

Staffies zijn intelligent en, wanneer ze verantwoordelijk worden gefokt, staan ze bekend als stabiele en zelfverzekerde honden. In de juiste handen, met de juiste hoeveelheid training, zijn ze vrij eenvoudig te trainen, op voorwaarde dat hun eigenaren het intelligentieniveau van hun huisdier kunnen evenaren, omdat een Staffy altijd de grenzen zal testen van hoe ver ze kunnen gaan. Staffies staan ​​bekend om hun koppige karakter, wat betekent dat ze met een stevige maar zachte hand moeten worden behandeld. Het kan problematisch zijn om een hond te laten focussen, vooral wanneer Staffies nog jong zijn, omdat ze als puppy's en tijdens hun "tienerjaren" levendig en behoorlijk eigenwijs kunnen zijn. Met dit gezegd, zodra je hun aandacht hebt, zullen ze luisteren en leren, maar het is essentieel dat Staffordshire Bull Terriers van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze als volwassen honden beter hanteerbaar zijn.

Hun training moet vroeg beginnen, voordat ze slechte gewoonten oppikken die later moeilijk te corrigeren kunnen zijn. Het aanleren van de basiscommando's aan een Staffy vanaf het begin is essentieel en betaalt zich uit naarmate een hond volwassen wordt, altijd in gedachten houdend dat Staffordshire Bull Terriers van nature vrij onafhankelijk en eigenwijs zijn.

Kinderen en andere

De Staffordshire Bull Terrier staat bekend om zijn vriendelijkheid en tolerantie ten opzichte van kinderen van alle leeftijden, hoewel ze ook bekend staan om ruw spel en soms wat luidruchtig kunnen zijn. Staffies zijn niet de beste keuze voor gezinnen met baby's of zeer jonge kinderen. Iedereen die al een huis deelt met een Staffy en jongere kinderen heeft, moet er altijd voor zorgen dat de kinderen en hun hond nooit onbeheerd achterblijven. Het is ook cruciaal voor ouders om jonge kinderen te leren hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze uit de buurt moeten blijven, vooral als er eten is of tijdens het spelen.

Staffies moeten goed gesocialiseerd worden als ze nog puppy's zijn en worden geïntroduceerd bij zoveel mogelijk andere dieren en situaties om uit te groeien tot goed afgeronde volwassen honden. Ze kunnen echter agressie tonen tegenover andere honden en huisdieren, daarom is het belangrijk om ze langzaam en voorzichtig aan elkaar voor te stellen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat geen enkel huisdier gestrest raakt, wat tot agressief gedrag kan leiden.

De fok van een Staffy speelt een grote rol in hun temperament en hoe een hond reageert niet alleen op andere honden, maar ook op andere dieren en huisdieren. Kortom, het is essentieel dat potentiële eigenaren ervoor zorgen dat een puppy waarin ze geïnteresseerd zijn, goed gefokt is, goed gesocialiseerd is en dat ook hun ouders stabiele en vriendelijke persoonlijkheden hebben.

Gezondheid van de Engelse Stafford

De gemiddelde levensverwachting van een Staffordshire Bull Terrier is tussen de 12 en 14 jaar, mits ze goed worden verzorgd en gevoed met een geschikt dieet van goede kwaliteit dat past bij hun leeftijd.

Verzorging van de Engelse Stafford

Het hebben van een korte, dicht op elkaar liggende vacht betekent dat de Staffy weinig onderhoud vergt als het om verzorging gaat. Een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doekje zijn voldoende om hun vacht en huid in goede conditie te houden. Hetzelfde geldt voor het baden, dat eigenlijk alleen af en toe nodig zou moeten zijn. Te vaak een Staffy wassen kan alle natuurlijke oliën in hun huid en vacht vernietigen, waardoor de pH-balans verstoord raakt, wat kan leiden tot huidallergieën waar sommige van hen gevoelig voor zijn.

Net als andere honden verliezen Staffies meer haar tijdens de lente en dan weer in de herfst, wat betekent dat er tijdens die periodes meer verzorging nodig is om los haar bij te houden en te voorkomen dat een hond het door het huis verspreidt. Het instellen van een verzorgingsroutine stelt eigenaren ook in staat om de conditie van de huid van een hond in de gaten te houden en hun oren te reinigen wanneer dat nodig is, omdat te veel oorsmeer kan leiden tot een infectie die moeilijk te genezen is.

Benodigde verzorgingsgereedschappen voor Staffies:

Het investeren in kwalitatief goede verzorgingsgereedschappen betekent dat ze veel langer meegaan dan goedkopere varianten, en de benodigde gereedschappen wanneer je samenwoont met een Staffy zijn als volgt:

- Een kwalitatief goede borstel met natuurlijke haren
- Een pinborstel
- Een slickerborstel
- Een paar schaartjes met afgeronde uiteinden
- Zeemleren doekje
- Nagelknippers

Beweging van de Engelse Stafford

De Staffordshire Bull Terrier is een hond met veel energie en moet minimaal 1 uur intensieve lichaamsbeweging per dag krijgen om verveling te voorkomen, wat kan leiden tot ongewenst en vaak destructief gedrag. Hoe meer lichaamsbeweging een Staffy krijgt, hoe beter en meer ontspannen de hond zou zijn, en het oude gezegde "een vermoeide hond is een goede hond" is nooit waarachtiger dan bij het beschrijven van deze energieke kleine honden. Het is de moeite waard te bedenken dat Staffies echte atleten zijn, in staat om moeiteloos een 6-voet hoge omheining te beklimmen. Ze zijn ook ongelooflijk goed in het graven onder hekken, wat iets is om in gedachten te houden bij het achterlaten van een hond in een achtertuin.

Staffies genieten zoveel mogelijk van "losloop" tijd zodat ze zich echt kunnen uiten, maar het zijn niet het soort honden dat zomaar in een park of ergens anders met veel honden kan worden losgelaten, voor het geval ze in een gevecht terechtkomen.

Omdat het zulke intelligente honden zijn, hebben ze ook veel mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, ontspannen en evenwichtige honden te zijn. Na een goede hoeveelheid lichaamsbeweging en het spelen van veel interactieve spelletjes, ontspant een Staffy graag op de bank bij zijn eigenaar, moe maar een uiterst gelukkige hond.

Engelse Stafford prijs

Een goed gefokte Staffordshire Bull Terrier kan je tussen de 600 euro en meer dan 1700 euro kosten voor een raspup.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Engelse Stafford honden te koop in 7547, Enschede - Advertentie 1
171
10 uur
Boost

Engelse Stafford Pups Puur Blauw Met Stam!

Engelse StaffordLeeftijd: 6 weken
Class: Elite Staffordshire Pupps Ras: Staffordshire bull terriër Lid vereniging: ja Geboren: 17.01.2024 Kleur: Blauw Stamboom : Ja, Fci RVB Gezondheidsonderzoeken DNA: ja ,Vrij. Hoi welkom eerst op
Stafford  S.
Stafford S.
Enschede
Engelse Stafford honden te koop in 5622, Eindhoven - Advertentie 2
3
2 weken

Engelse Stafford

€ 150
Engelse StaffordLeeftijd: 7 jaar1 Vrouwelijk
hele lieve gesteriliseerde teef is gewend aan andere honden moet wegens omstandigheden op zoek na een nieuwe baas een goed thuis is belangrijker als geld
Sil .
Eindhoven