Engelse Stafford

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:13 - 17kgVrouwelijk:13 - 17kg
HoogteMannelijk:36 - 41cmVrouwelijk: 33 - 38cm
Stamboomja

Introductie van de Engelse Stafford

De Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. In zijn contacten met andere honden kan de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) soms als eenling optreden: deze verlopen voor sommige dieren op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) reuen kunnen dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, meestal geen probleem.

Omgang:

Een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is makkelijk in het onderhoud. Hij heeft een groot leervermogen, dat hij ook zal aanwenden. Naar de Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) toe dient consequent te worden opgetreden, hij heeft behoefte aan duidelijkheid. De energieke Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is dol op spelletjes, de intelligente Staffordshire-bulterriër dient te worden uitgedaagd, anders gaat hij zich al snel vervelen. De hond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte, een Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) die voldoende beweegt is rustiger binnenshuis.

Geschiedenis:

De Engelse Stafford (Staffordshire Bull Terriër) is een middelgroot, kortharig hondenras, dat oorspronkelijk gefokt werd voor het stieren- en berengevecht. Honden die zich in het hondengevecht bewezen hadden werden met elkaar gekruist. Uiteindelijk ontstond zo de huidige Engelse Stafford. Na het verbod op honden- en stierengevechten (1835) is de Staff tot een gewaardeerde metgezel uitgegroeid, zijn bloederig verleden heeft hij achter zich gelaten.

Uiterlijke kenmerken:

Algemeen voorkomen:

Het ras is heeft een korte, gladde en dichte vacht, is goed gebalanceerd en geproportioneerd, zeer sterk voor zijn grootte, gespierd, actief, vlug en behendig. Het krachtige voorkomen verraadt zijn bulldogafkomst.

Afmetingen:

Schouderhoogte 35,6-40,6 centimeter (afhankelijk van de relatie tot het gewicht); gewicht reuen 12,7 tot 17,3 kilogram, teven 10,9 tot 15,4 kilogram.

Kleur:

Gestroomd, zwart rood, reebruin (geelbruin), wit, zwart of blauw of elk van deze kleuren in combinatie met wit. Zwart met rode brand (black and tan) of leverkleur (chocoladebruin) zijn hoogst onwenselijke kleuren.

Specifieke kenmerken:

De Engelse Stafford heeft een kort hoofd met een diepe en brede schedel en een duidelijke overgang van de snuit naar schedel. Hij heeft een zwarte neus, korte muil en een sterke kaak met grote, loodrecht ten opzichte van de kaak ingeplante tanden, met een perfecte, gelijkmatige en complete schaarbeet (geen over-/onderbeet). De hond heeft strakke, goed belijnde lippen en uitgesproken kaakspieren. Bij voorkeur heeft een Engelse Stafford donkergekleurde ogen, maar ze mogen ook in relatie tot de vachtkleur staan. De ogen zijn rond, middelgroot en zo gepositioneerd dat de hond recht voor zich uitkijkt. De oogranden zijn donker. Hij heeft rozen- of halfstaande oren. Grote, hangende, of volledig staande oren zijn hoogst onwenselijk. Hij heeft een gespierde, naar het korte neigende nek, duidelijk afgelijnd en geleidelijk naar de schouder toe verbredend. De Engelse Stafford heeft rechte, redelijk uit elkaar geplaatste voorbenen en een goede beenstructuur. De voorbenen vertonen op poolshoogte geen enkele vorm van zwakte, terwijl de voeten licht naar buiten staan gedraaid. De schouders zijn iets naar achteren gepositioneerd en hij heeft geen losheid in de ellebogen. De Engelse Stafford heeft een kort lichaam, een egale rug en een brede, diepe, naar het borstbeen aflopende borstkas. Hij heeft goed gewelfde ribben en veel en goed gedefinieerde spiermassa. De Engelse Stafford heeft goed gespierde achterpoten, die parallel ten opzichte van elkaar staan, laag geplaatste sprongen en goed gebogen knieën. Zijn voetkussens zijn sterk en middelgroot. Eénkleurige honden hebben zwarte nagels. De staart is middellang en laag aangezet en versmald naar de punt toe. De staart wordt ietwat laag gedragen. De hond beweegt zich moeiteloos met een soepele, krachtige en lenige gang. Zijn benen bewegen zich zowel van voren als van achteren bekeken parallel ten opzichte van elkaar (telgang). Mannelijke honden moeten twee volledig ingedaalde en op het oog normale testikels hebben.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Engelse Stafford pups te koop in 7637, Oud Ootmarsum - Advertentie 1
13
8 uur
Boost

Engelse stafford pups met stamboom

€ 10
Engelse StaffordLeeftijd: 3 weken5 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 04 november heeft ons teefje Chelsea haar eerste nestje gekregen. Er zijn 6 gezonde puppy’s geboren :5 reutjes en 1 teefje. Teefje is niet meer beschikbaar. Moeder: Chelsea heeft een mooie FCI-s
Joanna K.
Ootmarsum
Particulier
Engelse Stafford pups te koop in 9661, Alteveer - Advertentie 2
12
2 dagen

staffordshire bull terier Engelse pups

€ 1.000
Engelse StaffordLeeftijd: 4 weken6 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
in de ochtend van 29 oktober heeft onze meisje haar eerste nestje gegeven, hier uit zijn 6 reutjes en 3 gezonde teefjes uit gekomen. vader ( brindle/wit en moeder (bruin) en allebei 22maand oud. zijn
Willard s.
Willard s.
Alteveer
Particulier
Engelse Stafford pups te koop in 6416, Heerlen - Advertentie 3
13
1 week

Mooie gezonde Engelse stafford pups REDNOSE FAWN !

€ 950
Engelse StaffordLeeftijd: 9 weken3 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Ik heb een nestje zeer mooie , super speelse maar bovenal gezonde Engelse stafford pups. 3 reutjes en 3 teefjes. De pups op de foto's zijn ook daadwerkelijk de pups die aanwezig zijn. Hun moeder,
Yolanda D.
Heerlen
Particulier