Curly Coated Retriever

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:28-40kgVrouwelijk:28-40kg
HoogteMannelijk:63cmVrouwelijk:63cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever heeft een unieke vacht die bestaat uit een massa kleine, knapperige, strakke krullen waardoor deze honden in enkele seconden water kunnen afschudden als ze nat zijn, waardoor ze vrijwel droog blijven. Het ras wordt beschouwd als een van de oudste "retrievers" die er zijn. Ze staan altijd bekend om hun vaardigheden op het veld en worden zeer gewaardeerd om hun ophaalcapaciteiten. Ze zijn ook een populaire keuze als gezelschapshonden en familiehuisdieren dankzij hun opvallende vachten en hun zeer vriendelijke aard, vooral in de buurt van kinderen. Met dit gezegd, zijn Curly Coated Retrievers niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze met een stevige maar zachte hand moeten worden behandeld om honden te helpen begrijpen wie de baas is.

Ze zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen en doen het goed in behendigheid, hoewel ze niet altijd zo betrouwbaar zijn als veel andere rassen. De Curly Coated Retriever is een laatbloeier en ontwikkelt zich pas echt wanneer ze drie jaar oud zijn, wat betekent dat ze tot die tijd een beetje eigenwijs kunnen zijn, wat in aanmerking moet worden genomen tijdens hun training. Als ze echter goed gesocialiseerd en van jongs af aan getraind zijn, zijn deze lieve honden een genot om in huis en op het veld te hebben.

Geschiedenis van de Curly Coated Retriever

De werkelijke afkomst van de Curly Coated Retriever blijft onbekend, maar er zijn documenten van honden die er erg op lijken en dateren uit 1803. Enthousiastelingen geloven dat ze een van de eerste retrieverrassen kunnen zijn die als "retrievers" in Engeland werden gebruikt. Het ras werd voor het eerst getoond in het VK al in 1860, met een rasclub die werd opgericht in 1896. Een standaard werd toen opgesteld in 1913 en tijdens het midden van de jaren 1900 waren Curlies een van de meest populaire metgezellen en familiehuisdieren dan dat ze in het veld waren.

Er wordt gedacht dat verschillende rassen werden gebruikt om de Curly Coated Retriever te ontwikkelen, namelijk de Grote Ruwe Waterhond, de Kleinere Newfoundland, de Tweed Water Spaniel evenals de Ierse Water Spaniel, Barbet Poedel en de Wetterhond. Het ras bleef populair tot aan de Eerste Wereldoorlog, maar beide oorlogen zagen een dramatische daling van het aantal rassen. Dit samen met de introductie van de Labrador had een ernstige impact op de populariteit van de Curly Coated Retriever.

Gelukkig, dankzij de inspanningen van rasenthousiasten, werd het ras gered van volledig verdwijnen met fokkers die fokprogramma's opzetten tijdens de jaren 1930. Veel honden werden naar het buitenland geëxporteerd om ze te redden, maar met het begin van de Tweede Wereldoorlog daalde hun aantal opnieuw drastisch. Aan het einde van de oorlog werden opnieuw fokprogramma's opgezet om het ras te redden en hun aantal steeg opnieuw met Curlies die werden geëxporteerd naar landen als Scandinavië, de VS en Australië tijdens de jaren 1950 en 60.

De Curly Coated Retriever Club werd opgericht door Frank Till in 1951, met de eerste "Open Show" die werd georganiseerd in september 1973 met 136 ingeschreven honden. De Kennel Club stemde ermee in dat de club een Kampioenschapsshow organiseerde in 1984 met 70 Curlies die werden ingeschreven. Het aantal rassen bleef stijgen tot in de jaren 1970 en 80 dankzij hun bereidheid om te werken en hun vriendelijke loyale aard in een huiselijke omgeving.

De Curly Coated Retriever heeft altijd bewezen een zeer veelzijdige hond te zijn en vandaag de dag zijn ze zeer gewild met goed gefokte puppy's die veel geld opbrengen. Echter, zoals eerder vermeld, worden er maar weinig puppy's gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club elk jaar en als zodanig zou iedereen die een huis wil delen met een Curly hun interesse moeten registreren bij fokkers om hiervan te kunnen genieten.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Curly Coated Retriever een kwetsbaar ras? Ja, ze zijn op de lijst van inheemse kwetsbare rassen van de Kennel Club geplaatst met niet veel puppy's die elk jaar worden geregistreerd
 • Veel mensen denken dat Curlies een Poedelkruising zouden kunnen zijn, wat goed mogelijk is
 • Curlies verharen, waarbij mannen meestal eenmaal per jaar hun vacht verliezen, terwijl hun vrouwelijke tegenhangers tweemaal per jaar verharen
 • De Curly heeft slechts twee kleurjassen, namelijk donkerbruin of zwart, waarbij een donkerbruine vacht wordt aangeduid als "lever"
 • Het ras wordt verondersteld een van de oudste Britse "retrievers" te zijn

Uiterlijk van de Curly Coated Retriever

Hoogte bij de schoft: Reuen 64 - 69 cm Teven 58 - 64 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 32 - 41 kg Teven 23 - 32 kg

Curly Coated Retrievers hebben een zeer opvallende vacht die hen een enorme hoeveelheid bescherming biedt tegen de elementen. Ze hebben ook vrij wigvormige koppen wanneer ze van opzij worden gezien en er is een lichte stop met honden die mooie snuiten hebben. Hun neus kan zwart of bruin zijn, afhankelijk van de vachtkleur van de hond. Hun ogen zijn groot en ovaal van vorm en staan schuin op het gezicht van de hond. Ze kunnen zwart of bruin zijn om bij de vachtkleur van de hond te passen.

De oren van een Curly Coat zijn aan de kleine kant en ze zijn net boven het niveau van de ogen van de hond geplaatst, maar liggen altijd dicht bij hun hoofd en zijn goed bedekt met kleine krullen. Deze honden hebben een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen. Hun nek is licht gebogen en sterk, matig lang en vloeit netjes naar beneden naar de goed geplaatste schouders van de hond.

De voorbenen zijn gespierd en goed ontwikkeld met honden die rechte voorpoten hebben die goed onder hun lichaam zijn geplaatst. De borst is diep met goed gewelfde ribben en ze reiken ver terug, waarbij honden ook een goed ontwikkelde borstkas hebben en hun voorborst duidelijk zichtbaar is. De lendenen zijn krachtig en diep met honden die licht opgetrokken flanken hebben. De bovenlijn is recht en sterk en de achterbenen zijn gespierd en krachtig met honden die sterke achterpoten hebben. De voeten zijn rond en strak met goed gewelfde tenen. Hun staart vloeit vanaf hun bovenlijn die honden recht en op gelijke hoogte met hun bovenlijn dragen wanneer ze alert zijn of bewegen.

Wat betreft hun vacht, Curly Coated Retrievers hebben een dikke massa strakke en knapperige krullen die dicht bij hun lichaam liggen vanaf hun achterhoofd tot aan de punt van hun staarten zonder ondervacht. Geaccepteerde vachtkleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart
 • Leverskleur

Het is vermeldenswaard dat de geaccepteerde vachtkleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die in de rasstandaard, die als volgt zijn:

 • Zwart
 • Leverskleur

Gang/beweging

Als een Curly Coated Retriever beweegt, doen ze dat moeiteloos met veel drive van achteren en veel reikwijdte voor. Wanneer honden snelheid maken, convergeren hun poten typisch.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaard dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Wat betreft temperament staat de Curly Coated Retriever bekend als een zeer gemakkelijk en loyaal karakter, altijd klaar en bereid om te behagen. Ze zijn gemakkelijk te trainen omdat ze zo intelligent zijn, wat betekent dat deze honden in de juiste handen en met de juiste begeleiding een waar genoegen zijn om in de buurt te hebben. Ze moeten echter van jongs af aan goed getraind en gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot evenwichtige, gehoorzame volwassen honden.

Ze zijn niet de ideale keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat Curly Coated Retrievers moeten weten wat hun plaats is in de roedel en ze nooit gelukkiger zijn dan wanneer ze weten dat ze naar hun eigenaars kunnen kijken voor begeleiding en richting. Het andere om in gedachten te houden is dat het ras veel later volwassen wordt dan veel andere rassen, namelijk wanneer ze ongeveer 3 jaar oud zijn. Kortom, ze hebben de neiging om veel langer eigenzinnig te zijn dan andere rassen, daarom moet hun training consistent zijn vanaf het begin en tijdens hun nogal lange adolescentie. Ze kunnen een beetje afstandelijk zijn wanneer ze iemand voor het eerst ontmoeten, maar deze honden zouden zelden enige vorm van agressief gedrag naar vreemden vertonen, ze geven er de voorkeur aan gewoon afstand te houden, wat niet verward moet worden met verlegenheid.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Curly Coated Retrievers zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze moeten weten wie de baas is en wat hun plaats is in de roedel. Ze kunnen koppig zijn en zouden daarom wel eens de overhand kunnen krijgen bij een beginnende eigenaar.

Hoe zit het met de prooidrift?

Hoewel Curlies van nature sociaal zijn, zij het wat afstandelijk tegenover vreemden, hebben ze werk- en jachthonden in hun afstamming en hebben ze daarom een hoge prooidrift. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht met betrekking tot waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er vee of wild in de buurt is.

Hoe zit het met speelsheid?

De Curly is een energieke, speelse hond met een goed gevoel voor humor en plezier. Ze genieten van allerlei interactieve spellen en doen het goed bij veel hondensporten, waaronder behendigheid en gehoorzaamheid.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

De Curly Coated Retriever is beter geschikt voor huishoudens met grote, goed omheinde, veilige achtertuinen waar een hond kan rondlopen om stoom af te blazen wanneer mogelijk. Daarom zijn ze niet de beste keuze voor iemand die in een appartement in de stad woont.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hoewel Curlies sterke banden vormen met hun families, staan ze over het algemeen niet bekend om verlatingsangst te hebben. Met dit gezegd houdt geen enkele hond ervan om lange tijd alleen gelaten te worden, wat vaak resulteert in het ontwikkelen van destructief en ongewenst gedrag als een manier om hun stress te verlichten.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Curlies houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Anderen zullen alleen blaffen wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets aan de hand is in hun omgeving dat ze niet leuk vinden.

Houden Curly Coated Retrievers van water?

Curlies houden ervan om in en rond water te zijn en zullen er altijd naartoe gaan als ze kunnen. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Curly zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen. Het is ook belangrijk om de oren van een hond goed te drogen nadat ze hebben gezwommen om te voorkomen dat er een oorinfectie ontstaat.

Zijn Curly Coated Retrievers goede waakhonden?

Omdat Curlies wantrouwend zijn tegenover vreemden, maken ze goede waakhonden en zouden ze snel reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er iets aan de hand is in hun omgeving dat ze niet leuk vinden, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen en er de voorkeur aan geven om hun grond te behouden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Curly Coated Retriever

Tijdens hun training moeten Curly Coated Retrievers met een stevige maar zachte en eerlijke hand worden behandeld. Hun training moet vanaf het begin consistent zijn. Als ze op de juiste manier worden geleerd, zijn deze lieve honden aanhankelijke karakters die bekend staan als uiterst goed met kinderen. De sleutel tot een gelukkige, goed uitgebalanceerde Curly Coated Retriever is om ze veel lichamelijke en geestelijke oefening te geven. Hun training moet gevarieerd worden gehouden, want als dingen te repetitief worden, zou een Curly al snel verveeld raken en de interesse in een trainingssessie verliezen, wat het behouden van hun focus des te moeilijker maakt.

Net als alle puppy's zijn Curly Coated Retrievers ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren meteen beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen, zodat een Vallhund-puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Als Curly Coated Retrievers vanaf het begin op de juiste manier worden geleerd, zijn het aanhankelijke karakters die bekend staan als zeer goed met kinderen. Er moet echter voorzichtig worden omgegaan omdat deze grote honden een beetje "ruw" kunnen spelen met de kinderen, wat betekent dat elk contact tussen hen moet worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de dingen niet te levendig worden, wat wellicht kan eindigen met iemand die gewond raakt.

Als ze goed gesocialiseerd zijn van jongs af aan en geïntroduceerd worden bij zoveel mogelijk andere dieren en honden nadat ze volledig zijn gevaccineerd, staat de Curly erom bekend goed met hen op te kunnen schieten. Als ze zijn opgegroeid met een kat in huis, zijn ze over het algemeen ook prima in de buurt van hen. Een curly zou echter niets ervan denken om de kat van de buurman achterna te zitten omdat ze hen als "eerlijk spel" zouden zien.

Gezondheid van de Curly Coated Retriever

De gemiddelde levensverwachting van een Curly Coated Retriever is tussen de 8 en 13 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Curly Coated Retriever bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

Omdat het ras vatbaar is voor deze gezondheidsproblemen, is het belangrijk dat ze regelmatig gezondheidscontroles krijgen bij de dierenarts, vooral als ze ouder worden, zodat eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig kunnen worden opgespoord en behandeld.

Het is goed om op te merken dat het gemiddelde COI van het ras bij The UK Kennel Club 13,5% is.

Zorgen voor de Curly Coated Retriever

Net als bij elk ander ras moeten Curly Coated Retrievers regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Curly Coated Retriever puppy

Curly puppies zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppies goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppies graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppies moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppies snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Curly Coated Retriever

Hoewel hun vacht een massa krullen is, zijn deze honden op het gebied van verzorging gemakkelijk te onderhouden. Een wekelijkse borstelbeurt met een zachte slicker borstel is alles wat nodig is om klitten te voorkomen en omdat hun vachten zo weerbestendig zijn, rolt water en modder er gewoon vanaf. Als hun vacht te lang wordt, zou een incidentele trimbeurt de boel netjes houden, wat gedaan kan worden door een professionele trimmer indien nodig.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Curly Coated Retriever

Als het op lichaamsbeweging aankomt, houden Curly Coated Retrievers ervan om in het water te zijn en zijn ze de perfecte keuze voor mensen die een actief buitenleven leiden met een hondenmaatje aan hun zijde. Deze honden hebben minimaal 2 uur per dag lichaamsbeweging nodig en het moet zoveel mogelijk mentale stimulatie bevatten. Een kortere wandeling in de ochtend zou prima zijn, maar een veel langere en interessantere in de middag is een must om deze honden gelukkig en gezond te houden. Ze hebben ook baat bij de mogelijkheid om zo vaak mogelijk rond te dwalen in een achtertuin, maar het hekwerk moet zeer stevig zijn om deze honden binnen te houden.

De Curly Coat blinkt uit in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals gehoorzaamheid, flyball en behendigheid, waarbij ze genieten van de interactie die ze met hun eigenaren krijgen. Zoals eerder vermeld, houden ze er ook van om in het water te zijn, wat betekent dat er voorzichtigheid moet worden betracht bij het uitlaten van een Curly zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, omdat ze zomaar kunnen besluiten om erin te springen.

Met dit gezegd moeten jonge Curly-puppy's niet te veel lichaamsbeweging krijgen omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen voor de hond later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze op en neer de trap rennen omdat dit te veel druk legt op hun nog steeds groeiende gewrichten en ledematen.

Voeren van de Curly Coated Retriever

Als je een Curly puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Curly Coated Retrievers vatbaar zijn voor een maagtorsie, is het belangrijk dat ze twee keer per dag worden gevoerd in plaats van ze slechts één grote maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard om hun voerbak te plaatsen, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek laag te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Je moet ze ook nooit vlak voor of vlak na het eten voeren, omdat dit het risico op een maagtorsie vergroot.

Voedingsgids voor een Curly Coated Retriever puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Curly puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het beste is om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 286g tot 290g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 365g tot 392g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 400g tot 425g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 454g tot 495g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 505g tot 557g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 506g tot 559g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 471g tot 524g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 440g tot 491g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 402g tot 458g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 365g tot 429g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 363g tot 402g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 360g tot 399g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 357g tot 395g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Curly Coated Retriever

Eenmaal volwassen moet een volwassen Curly Coated Retriever een goed kwalitatief dieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Curly de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 23 kg kunnen 332g tot 443g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 32 kg kunnen 352g tot 463g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 41 kg kunnen 381g tot 501g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Curly Coated Retriever prijs

Als u op zoek bent om een Curly Coated Retriever te kopen, moet u mogelijk op een wachtlijst omdat er niet veel puppy's elk jaar bij The Kennel Club geregistreerd worden en u zou tussen de €600 en meer dan €800 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Curly in noordelijk Engeland zouden €23,76 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €49,67 per maand kosten (offerte vanaf april 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €50 en €60 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Curly, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Curly Coated Retriever te zorgen en te zorgen tussen de €80 en €110 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Curly Coated Retriever puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Het vinden van goed gefokte Curly Coated Retrievers kan moeilijk zijn, aangezien er elk jaar maar weinig puppy's bij de Kennel Club worden geregistreerd, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van Curly Coated Retrievers, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Curly Coated Retrieverpuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, zijn Curly Coated Retrievers geplaatst op de lijst van inheemse kwetsbare rassen van de Kennel Club en het vinden van puppy's kan uitdagend zijn. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder, zodat ze snel winst kunnen maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Curly Coated Retrieverpuppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante documenten met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties, hun chippen en de documentatie met betrekking tot de gezondheidstests van hun ouders te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Kruising honden ter adoptie in 2983, Ridderkerk - Advertentie 1
11
3 minuten
Boost

Nala een beauty

€ 295
KruisingLeeftijd: 1 jaar1 Vrouwelijk
Nala lijkt op een zilver grijs keeshondje, lief en aanhankelijk, ze kijkt wel even de kat uit de boom, maar daarna is het een super hondje. Nala is ongeveer 35 cm en zeer leuk om te zien.
marry s.
Ridderkerk
Chihuahua honden te koop in 1336, Almere - Advertentie 2
8
3 minuten
Boost

Ontzettend lieve, mooie Chihuahua-pup (reutje)

€ 1.000
ChihuahuaLeeftijd: 9 weken1 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Ontzettend lieve, speelse en mooie Chihuahua-pup, geboren op 7 mei jl., momenteel iets meer dan 8 weken oud. Hoewel hij nog nét te jong is om zijn warme nest te verlaten, is hij al volop de wereld aan
JD v.Id geverifieerd
Almere
Berner Sennenhond honden te koop in Achtkarspelen - Advertentie 3
4
12 minuten

Berner Senne x Wetterhoun

€ 400
Berner SennenhondLeeftijd: 3 maanden3 Mannelijk
Goed thuis gezocht voor deze lieve reutjes 1 Gereserveerd Inmiddels hebben ze allemaal namen en groeien ze samen met de pup die we zelf houden op in huis. Ze zijn zo goed als zindelijk. Ze zijn gebor
Emmie N.
Emmie N.Id geverifieerd
Augustinusga