Canadese Eskimohond

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:30 - 40kgVrouwelijk:30 - 40kg
HoogteMannelijk:58 - 70cmVrouwelijk: 50 - 60cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond lijkt erg op een Husky en is een Spitz-type ras dat afkomstig is uit de Arctische regio's van de wereld. Deze knappe honden worden erkend door The Kennel Club en hoewel hun aantal hier in het Verenigd Koninkrijk nog steeds laag is, worden ze steeds populairder bij mensen die bekend zijn met het ras en die graag deelnemen aan wedstrijden met hondenteams. Vaak worden ze Qimmiqs genoemd, de Canadese Eskimohond heeft veel uithoudingsvermogen omdat ze gefokt zijn om sledes over grote afstanden in uitdagende omstandigheden en arctische terreinen te trekken. Ze zijn echte werkhonden in plaats van huisdieren en worden zeer gewaardeerd in Groenland, waar een hernieuwde interesse in cultureel erfgoed het ras van uitsterven heeft gered.

Geschiedenis van de Canadese Eskimohond

Het wordt gedacht dat de Canadese Eskimohond al duizend jaar bestaat en dat ze altijd hebben samengewerkt met de Inuit- of Eskimomensen. Ze werden gefokt als werkhonden en nooit als huisdieren of metgezellen. Hun taak was om sledes te trekken en hun meesters te helpen bij de jacht op prooi in vaak uitdagende omstandigheden en onder nul temperaturen.

Deze knappe spitsachtige honden hebben ook moedige ontdekkingsreizigers geholpen tijdens hun expedities naar zowel de Noord- als Zuidpool. Tot in de jaren negentig werd de Canadese Eskimohond gebruikt door de Australiërs op hun Antarctische station. Terug in de jaren twintig waren er ongeveer 20000 Qimmiqs in het noorden van Canada, maar met de komst van sneeuwscooters en hun steeds grotere populariteit daalden de aantallen van het ras en tegen de jaren zeventig waren er minder dan 200 honden over in het land.

Gelukkig hebben de inspanningen en vastberadenheid van William Carpenter, die samen met de Canadese Kennel Club deze knappe werkhonden van uitsterven heeft gered toen er een fokprogramma werd opgezet met honden die trouw zijn aan het ras. De Qimmiq maakt ook een comeback in Groenland, waar een hernieuwde interesse in de Inuit-culturele erfgoed heeft geleid tot meer honden die in hun natuurlijke omgeving worden gehouden en doen wat ze altijd zijn gefokt om te doen, namelijk werken naast de mens.

Hoewel de Canadese Eskimohond in 2000 erkenning kreeg in het Verenigd Koninkrijk, blijven hun aantallen laag en iedereen die hun huis wil delen met een van deze knappe honden zou hun interesse moeten registreren bij fokkers om het genoegen te hebben dit te doen, met in gedachten dat Qimmiqs in de eerste plaats werkhonden zijn en niet echt familiehuisdieren of metgezellen.

Uiterlijk van de Canadese Eskimohond

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 58 - 70 cm Vrouwtjes 50 - 60 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 30 - 40 kg Vrouwtjes 18 - 30 kg

De Canadese Eskimohond is een typisch spitsachtig uitziend ras en lijkt op Husky's doordat ze een krachtige en trotse uitstraling hebben. Het zijn honden die gebouwd zijn om te werken op uitdagend terrein en in barre arctische omstandigheden, waardoor hun vacht hen een enorme hoeveelheid bescherming biedt tegen de elementen. Ze hebben goed geproportioneerde grote koppen die wigvormig en breed zijn. Snuiten lopen taps toe naar de neus en zijn matig lang, waarbij mannetjeshonden bredere schedels hebben dan hun vrouwelijke tegenhangers. Hun ogen zijn rond van vorm en staan wijd uit elkaar en nogal schuin op het gezicht van een hond. De ogen zijn meestal van een donkere kleur, hoewel hazelnootkleurige en gele ogen acceptabel zijn volgens hun rasstandaard, maar nooit blauw.

Hun oren zijn driehoekig van vorm, dik en kort met afgeronde punten en goed bedekt met dik kort haar zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de oren. Honden dragen hun oren rechtop en altijd naar voren gericht. De Canadese Eskimohond heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen. Hun nek is recht, kort en dik en extreem goed gespierd. Schouders zijn breed en mooi naar achteren gelegd, goed gespierd en de voorpoten van een hond zijn goed ontwikkeld en recht, waarbij sommige honden wolfsklauwen hebben en andere niet.

De Canadese Eskimohond heeft een krachtig ogend lichaam met een goed ontwikkelde brede en diepe borst. Hun ribben zijn matig veerkrachtig en hun lendenen goed ontwikkeld. Ruggen zijn recht en goed gespierd met honden die slechts een lichte buik hebben. Hun achterhand is sterk met goed gespierde achterpoten. Voeten zijn goed gewelfd en vrijwel rond van vorm met dik haar dat groeit tussen de kussentjes en tenen van een hond. Staarten zijn bossig en groot en worden matig hoog geplaatst en honden dragen ze hoog of over hun rug. Volwassen vrouwelijke Qimmiqs dragen hun staarten vaak omlaag.

Wat betreft hun vacht heeft de Canadese Eskimohond een dikke en zeer dichte ondervacht met stijve harde dekharen. Mannetjes hebben meer haar rond hun nek dat een manen vormt, terwijl de vacht van een vrouwtje over het hele lichaam veel korter is. De geaccepteerde ras kleuren zijn als volgt:

  • Zwart en wit
  • Grijs en wit
  • Grijs sabel
  • Rood en wit
  • Sabel en wit
  • Wit
  • Wit en zwart
  • Wit en grijs
  • Wit en rood

Temperament van de

De Canadese Eskimohond is zeer werkzaam in hun benadering van het leven, omdat ze eeuwenlang gefokt zijn om naast de mens te werken in enkele van de meest uitdagende omstandigheden en terreinen ter wereld. Hun behoefte om te werken is diep geworteld in hun psyche, iets wat potentiële eigenaren volledig moeten waarderen voordat ze een van deze knappe honden aannemen. Ze zijn ook gefokt om te jagen, wat betekent dat ze een sterke prooidrift hebben. Jonge honden zijn meestal levendig en eigenwijs, maar naarmate ze ouder worden, worden ze rustiger en aanhankelijker en genieten ze van de aandacht die de eigenaren hun geven.

Qimmiqs zijn van nature zeer "roedelgericht" en doen het daarom niet goed als ze als enig huisdier worden gehouden en geven veel liever de voorkeur aan het gezelschap van andere honden in hun omgeving. Ze zijn ook uiterst alert en letten op alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren, omdat deze honden moeten worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met hun zeer specifieke behoeften. Ze zijn echte werkhonden en genieten er niets meer van dan het trekken van een slee of wagen en jagen naast hun eigenaren. Met dit gezegd zou iedereen die graag met een hondenteam concurreert niet verkeerd gaan door Canadese Eskimohonden te kiezen.

Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook cruciaal dat hun training vroeg begint en consistent is gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Een Canadese Eskimohond is nooit gelukkiger dan wanneer ze hun plaats in de roedel kennen en weten naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfahond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van een dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker te leven en om mee om te gaan kan maken.

Ze staan bekend om het geluid van hun eigen stem en zullen gaan huilen wanneer de stemming hen overvalt, wat een probleem kan zijn met buren. Ze willen een hiërarchie binnen een roedel vaststellen en zullen daarom vechten als ze met andere Qimmiqs of honden worden gehouden om een hiërarchie vast te stellen, wat kort gezegd betekent dat er voorzichtig moet worden omgegaan wanneer honden samen in een omgeving zijn.

Hoewel Canadese Eskimohonden sterke banden vormen met hun eigenaren, zijn ze van nature onafhankelijke honden. Ze kunnen een beetje terughoudend en afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar zelden zou een van deze honden enige vorm van agressief gedrag vertonen tegenover een persoon die ze niet al kenden en geven de voorkeur om afstand te houden. Qimmiqs doen het niet erg goed in warm weer en kunnen gemakkelijk oververhit raken als er niet wordt opgelet wanneer ze worden uitgeoefend.

Intelligentie / trainbaarheid van de Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond is een slimme hond en een snelle leerling. Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel veel slechte gewoonten oppikken als goede. Ze moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden en hun training moet ook vroeg beginnen. Het moet ook zeer consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat hun eigenaar van hen verwacht. Ze zijn een goede keuze voor mensen die willen deelnemen aan slee-wedstrijden en andere trekactiviteiten omdat deze honden niets liever doen dan werken.

Zij excelleren in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals droogland mushing omdat ze gedijen op de aandacht die ze krijgen tijdens hun training en het één-op-één contact wanneer ze concurreren met hun begeleiders. De sleutel tot succesvol trainen van een Qimmiq is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om de trainingssessies korter te houden, wat helpt om honden meer gefocust te houden op wat er van hen wordt gevraagd, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hond is, hoe sneller ze verveeld raken en Qimmiqs zijn extreem slim.

Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren buitengewoon goed op positieve versterking, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snelle honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn, rekening houdend met het feit dat Qimmiqs het moeilijk vinden om iets te verteren dat granen bevat.

Kinderen en andere

De Canadese Eskimohond is niet de beste keuze als gezinshuisdier omdat deze honden gedijen in een werkomgeving in plaats van in een huis. Als zodanig zijn ze ook geen geschikte keuze voor gezinnen met kinderen en moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van andere huisdieren en dieren omdat ze zo'n sterke prooidrift hebben. Daarom is elk contact het beste te vermijden.

Ze kunnen een beetje "raar" zijn met andere honden, daarom is het zo belangrijk dat een Canadese Eskimohond van jongs af aan goed gesocialiseerd wordt en zelfs dan hebben ze de neiging om andere honden te willen domineren waarmee ze in aanraking komen of samenleven in een huishouden omdat Qimmiqs graag een hiërarchie willen vaststellen wat vaak leidt tot gevechten.

Gezondheid van de Canadese Eskimohond

De gemiddelde levensverwachting van een Canadese Eskimohond is tussen de 10 en 15 jaar wanneer deze goed wordt verzorgd en een passend kwalitatief goed dieet krijgt dat past bij hun leeftijd.

De Canadese Eskimohond staat bekend als een robuuste en gezonde hond en een die niet lijkt te worden beïnvloed door erfelijke en aangeboren gezondheidsstoornissen die vaak andere rassen treffen. Hun aantal is echter zeer beperkt en met slechts een kleine genenpool om uit te putten, moet er zorgvuldig worden omgegaan met fokprogramma's om ervoor te zorgen dat dit knappe, hardwerkende ras gezond en sterk blijft.

Zorgen voor de Canadese Eskimohond

Net als bij elk ander ras moeten Qimmiqs regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Verzorging van de Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond heeft een dichte dubbele vacht met de buitenste vacht die ruw is, terwijl de ondervacht zacht en donzig aanvoelt. Hun vachten bieden hen enorme bescherming tegen barre koude weersomstandigheden en hoewel dik en dicht zijn ze vrij gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging, waarbij ze slechts een of twee keer per week geborsteld hoeven te worden om alles netjes en in goede conditie te houden.

Ze verharen het hele jaar door, maar vooral tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om alles bij te houden en dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond is slim en ze houden ervan actief te blijven, wat betekent dat ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig hebben om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze hebben elke dag ongeveer 40 tot 60 minuten lichaamsbeweging nodig, zoveel mogelijk zonder riem, maar alleen in zeer veilige en beschermde omgevingen, weg van andere honden en dieren. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Qimmiq snel verveeld raken en als gevolg daarvan zouden ze enkele destructieve gedragingen ontwikkelen, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Het is het beste om een Eskimohond niet uit te laten als de temperatuur erg warm is, omdat ze niet goed tegen warmer weer kunnen en snel oververhit kunnen raken. De beste tijd om ze te laten bewegen is vroeg in de ochtend en laat in de middag wanneer de zon lager aan de hemel staat en daardoor de temperatuur veel koeler is.

Deze honden gedijen op werken en het trekken van sledes of karren. Als zodanig zou iedereen die hun huis wil delen met een Qimmiq ervan moeten genieten om deel te nemen aan wedstrijden en rally's met hun honden. Met dit gezegd moeten puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen voor de hond later in hun leven.

Voeren van de Canadese Eskimohond

Als je een Canadese Eskimohond-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door dezelfde puppyvoeding te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan erom bekend geen kieskeurige eters te zijn, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Eskimohonden hebben een dieet met veel eiwitten nodig, of ze nu werken of niet, en het is de moeite waard om op te merken dat ze moeite hebben met het verteren van elk soort graan, wat kort gezegd betekent dat je elk soort hondenvoer met "vullers" moet vermijden. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het van goede kwaliteit is en voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Canadese Eskimohond prijs

Als u op zoek bent om een Canadese Eskimohond te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minstens €600 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy.

De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Canadese Eskimohond in noordelijk Engeland zouden €19,49 per maand bedragen voor een basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €45,91 per maand kosten (offerte vanaf augustus 2016). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het VK woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 - €50 per maand kosten. Bovenop dit alles moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Qimmiq, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Canadese Eskimohond te houden en te verzorgen tussen de €70 en €110 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte puppy.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Boston Terriër honden te koop in 4731, Oudenbosch - Advertentie 1
4
12 minuten
Boost

Prachtige Boston terriër pups

Boston TerriërLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Deze prachtige Boston terriër pups zijn geboren op 10 mei 2024. De pups hebben geen stamboom, wel hebben ze een Europees paspoort en zijn ze met 6 weken ingeënt en meerdere malen ontwormd. De ouders
Zoey .
Oudenbosch
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 2
192
12 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 4 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort
Tibetaanse Terriër honden te koop in 6462, Kerkrade - Advertentie 3
5
26 minuten
Boost

Pups Tibetaanse Terrier

€ 1.800
Tibetaanse TerriërLeeftijd: 9 weken5 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
We hebben maar nog enkele beschikbaar. 8 Raszuivere Tibetan Terriers puppies (5 reuen en 3 teven) geboren op 15 Mei uit top combinatie mag het nest verlaten vanaf 10 Juli. Beide ouders hebben uitera
Marcel H.
Marcel H.Id geverifieerd
Kerkrade