Bracco Italiano

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:25 - 40kgVrouwelijk:25 - 40kg
HoogteMannelijk:58 - 67cmVrouwelijk: 55 - 62cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano wordt ook vaak een Italiaanse Pointer genoemd en het zijn atletische honden die gefokt zijn in Italië om precies dat te wijzen en op te halen. Ze zijn hier in het Verenigd Koninkrijk niet zo bekend, maar worden in veel Europese landen, evenals in hun geboorteland Italië, zeer gewaardeerd vanwege hun ophaalvaardigheden. Braccos zijn grote zware honden maar toch elegant, maar hun omvang alleen al betekent dat ze genoeg ruimte nodig hebben om zich vrij te kunnen bewegen in een huiselijke omgeving.

De Bracco staat er ook om bekend dat ze een beetje een vreemde geur hebben die vrij zoet en muskusachtig is, waar sommige mensen van houden terwijl anderen dat niet doen. Hoewel ze hier in het Verenigd Koninkrijk zelden worden gezien, leren mensen het ras kennen dankzij de vriendelijke aard van een Bracco en het feit dat deze grote indrukwekkende honden altijd een enorme toewijding tonen aan hun eigenaars en families. Als zodanig worden er elk jaar meer goed gefokte Bracco Italianos geregistreerd bij de Kennel Club, hoewel iedereen die een huis wil delen met een van hen zijn interesse bij een fokker zou moeten registreren en op een wachtlijst zou moeten gaan om hiervan te kunnen genieten.

Geschiedenis van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een oud jacht/ras en ophaalras dat een interessante en nobele afkomst heeft. Er zijn documenten van het ras die teruggaan tot de 4e en 5e eeuw, maar ze werden erkend als een uniek ras dat oorspronkelijk is voor Italië in de Middeleeuwen. Deze nobele honden werden gefokt door welgestelde families, waaronder de Gonzaga's en de Medici's, en waren altijd zeer gewaardeerd en gewild, zodanig dat ze vaak als geschenken werden aangeboden aan buitenlandse koninklijke en adellijke personen, waaronder het Hof van Frankrijk. Het was echter tijdens de renaissance dat Bracco's een populaire keuze werden van jacht/ras en ophaalhonden bij de aristocratie van die tijd in Italië.

Het aantal rassen daalde in verval tijdens het einde van de 19e eeuw en tot ver in de vroege 20e eeuw, maar dankzij één enthousiasteling, een fokker genaamd Ferdinand Delour de Ferrabouc, werd de Bracco Italiano gered van volledig verdwijnen. Hij stelde ook de eerste rasstandaard vast, maar een definitieve rasstandaard werd pas veel later in 1949 vastgesteld door de ENCI. Enkele maanden later werd de SABI (Societa Amatori Bracco Italiano) opgericht.

Met dit gezegd blijven de werkelijke ware oorsprongen van de Bracco onduidelijk, maar er zijn mensen die geloven dat het ras Egyptische windhond en Molossus, evenals Perzische Mastiff in hun afkomst hebben. Hun witte en oranje kleuring komt van de Piemontese Pointer, een veel lichtere hond gefokt om te werken in de bergachtige regio's van het land. Men denkt dat de witte en kastanjebruine kleuring afkomstig is van de Lombard Pointer, een zwaarder en groter ras.

Vele rasenthousiastelingen geloven dat de Bracco Italiano te vinden is in de stamboom van vele andere jachthondenrassen. Ze werden oorspronkelijk gefokt om wild in de netten van jagers te drijven, maar toen er geweren begonnen te worden gebruikt, werden Bracco's gebruikt om te jagen/ras en op te halen in plaats van vogels in netten te drijven. Het was in 1937 dat een Werkstandaard werd vastgesteld voor het ras.

Vandaag de dag wordt de Bracco nog steeds zeer gewaardeerd in hun geboorteland Italië als een werkende jachthond en wordt vaak gezien bij veldproeven in het hele land. Het ras werd in 1988 geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk door Jonathon en Liz Shaw met de eerste Bracco genaamd Zerbo die in 1989 uit quarantaine werd vrijgelaten. Sinds die datum hebben ze vele andere Bracco's geïmporteerd die ze zorgvuldig hebben gefokt, altijd hun fokhonden zeer zorgvuldig kiezend om de voortdurende gezondheid van het ras te waarborgen.

Iedereen die een huis wil delen met een Bracco Italiano moet zijn interesse registreren bij fokkers en op een wachtlijst gaan, omdat er maar weinig goed gefokte puppy's per jaar worden gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club, maar het goede nieuws is dat het wachten de moeite waard is.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Bracco Italiano een kwetsbaar ras? Nee, hoewel niet zo bekend als andere rassen in het Verenigd Koninkrijk, wordt de Bracco snel een populaire keuze als zowel gezinsdier als metgezel
 • Er zijn 2 rasstandaarden voor de Bracco Italiano, één Italiaanse en één Kennel Club
 • Bracco's werden pas in 1988 geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de eerste hond Zerbo werd genoemd
 • Het ras wordt nog steeds zeer gewaardeerd als werkende jachthonden in Italië
 • Bracco's hebben een unieke geur die even wennen kan zijn
 • Traditioneel werd de staart van een Bracco Italiano altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het verbiedt in 2007 van kracht werd, is staartcouperen nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts

Uiterlijk van de Bracco Italiano

Hoogte bij de schoft: Reuen 58 - 67 cm Teven 55 - 62 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 25 - 40 kg Teven 25 - 40 kg

De Bracco is een grote gespierde en sterke hond met een zeer kenmerkende kop en lange hangende oren die niet al te verschillend zijn van die van een Basset Hound of een Bloodhound. Hun kenmerkende koppen zijn lang en smal met magere wangen en een goede breedte van hun voorhoofd. Hun achterhoofd is zeer uitgesproken met een lichte stop en een middenlijn die helemaal tot aan de schedel loopt. Snuiten zijn recht, diep en een beetje gebogen, wat de Bracco een lichte "Romeinse neus" geeft. De ogen zijn goed gebeiteld en de hoeken van hun lippen zijn goed gemarkeerd maar nooit hangend.

Bracco's hebben een zeer zachte uitstraling rond hun ogen die ovaalvormig zijn en donker oker of bruin van kleur, afhankelijk van de vacht van de hond. Hun oren zijn op ooghoogte geplaatst en de lederen delen zijn lang, mooi soepel en naar binnen gevouwen, altijd een beetje afgerond aan de uiteinden. De Bracco heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij de boventanden netjes over de ondertanden vallen.

hun nekken zijn goed afgerond, krachtig en vrij kort maar altijd breder bij de schouders die lang, sterk, mooi gespierd en goed naar achteren geplaatst zijn. De schoft is goed gedefinieerd met de bovenkant van de schouderbladen van de hond mooi uit elkaar geplaatst. De voorpoten zijn recht en krachtig met veel bot en de honden hebben goed gedefinieerde pezen.

het lichaam van een Bracco is bijna vierkant met brede, diepe borstkassen en goed gewelfde ribben. Hun lendenen zijn licht gebogen, breed, kort en zeer goed gespierd. Hun bovenlijn helt zachtjes van de schoft naar het midden van de rug van de hond voordat hij stijgt naar een gespierde brede achterhand. De buiken zijn lichtjes opgetrokken wat bijdraagt aan de krachtige atletische uitstraling van deze honden.

De achterhand is krachtig gespierd met honden die lange goed ontwikkelde dijen en sterke achterpoten hebben. Hun voeten zijn licht ovaalvormig met goed gewelfde sterke tenen. De kleur van de nagels van een hond komt overeen met hun vacht. Bracco's kunnen enkele of dubbele duimklauwen hebben die acceptabel zijn volgens de rasstandaard. Hun staarten zijn vrij laag geplaatst en de honden dragen ze naar beneden met een lichte kromming erin.

Wat betreft hun vacht heeft de Bracco Italiano een korte, dichte en vrij glanzende vacht die korter en veel fijner is rond hun kop, oren en aan de voorkant van hun poten en voeten. Het pigment van hun huid kan variëren van lichtroze tot donkerbruin om bij de vachtkleur van de hond te passen. Geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Bruin Roan
 • Kastanje
 • Kastanje Roan
 • Oranje
 • Oranje & Wit
 • Oranje Roan
 • Wit
 • Wit & Amber
 • Wit & Kastanje
 • Wit & Oranje

Het is vermeldenswaardig dat Bracco's een mooi symmetrisch gezichtsmasker hebben dat overeenkomt met hun vachtkleur.

Gang/beweging

Als een Bracco Italiano beweegt, doen ze dat met een groot doel en tonen ze veel kracht in hun achterhand. Ze zijn in staat tot een uitgebreide draf gedurende lange perioden en dragen altijd hun hoofd trots boven hun bovenlijnen.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaardig dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Bekend als een loyale en toegewijde hond is de Bracco een echte zachtaardige reus en ze houden ervan om bij mensen te zijn en gedijen in een huiselijke omgeving. Ze zijn een van de rassen die lijken een affiniteit te hebben met kinderen van alle leeftijden, wat betekent dat ze een geweldige keuze zijn als gezinsdieren.

Bracco's kunnen soms een beetje koppig zijn, daarom moet hun training en opvoeding zo vroeg mogelijk beginnen. Dit betekent dat het introduceren van een puppy aan nieuwe situaties, zoveel mogelijk nieuwe mensen en andere dieren, moet gebeuren zodra ze volledig gevaccineerd zijn. Gehoorzaamheidstraining is een must voor een Bracco, want zonder de juiste educatie en begeleiding kunnen honden een dominantere kant van hun aard laten zien, wat koste wat kost vermeden moet worden bij zulke grote en imposante honden.

Deze honden zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze hun plaats in de "roedel" kennen en wanneer ze weten dat ze naar hun eigenaars kunnen opkijken voor richting. Ze houden ervan en hebben het nodig om zowel fysiek als mentaal bezig te worden gehouden. Dit betekent zoveel mogelijk buiten zijn en interactieve spellen spelen. Idealiter zou een Bracco zoveel mogelijk "los" moeten worden gelaten in een veilige omgeving, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. Een Bracco vrij laten rennen in een goed omheinde achtertuin is de perfecte omgeving voor hen om dit te doen.

Hoewel de Bracco Italiano een goede keuze is als gezinsdier, is het niet de beste keuze voor beginnende eigenaren, omdat ze getraind en behandeld moeten worden door iemand die bekend is met de behoeften van zo'n grote en imposante hond. Het is de moeite waard om te weten dat Bracco's pas volwassen worden als ze ongeveer 3 jaar oud zijn en dat dit in overweging moet worden genomen bij hun training.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

De Bracco Italiano is niet de beste keuze voor beginnende eigenaren, omdat ze beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met de behoeften van zo'n grote hond, rekening houdend met het feit dat ze veel ruimte nodig hebben om zich uit te drukken en veel dagelijkse lichaamsbeweging om echt gelukkige honden te zijn**.**

Intelligentie / trainbaarheid van de Bracco Italiano

Een Bracco's training en educatie moet vroeg beginnen om ze te laten opgroeien tot gehoorzame, goed afgeronde honden. Hun training moet altijd consistent en eerlijk zijn en net als bij elk ander groot ras moeten deze honden met een stevige maar zachte hand worden behandeld. Ze zijn zeer intelligent en altijd bereid om te behagen, dus in de juiste handen en met de juiste begeleiding is de Bracco gemakkelijk te trainen en snel om nieuwe dingen op te pikken die hen worden geleerd. Ze staan echter bekend om hun gevoeligheid van nature en als zodanig reageren deze grote honden niet goed op enige vorm van harde correctie of behandeling die niet het juiste soort resultaten zou opleveren.

Zij reageren zeer goed op positieve bekrachtigingstraining en staan erom bekend zeer snel te begrijpen wat er van hen wordt gevraagd, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit betekent dat ze snel zowel het goede als het slechte oppikken, daarom moet hun training consistent zijn.

Kinderen en andere

Bracco's staan bekend om hun zachte en rustige aard, daarom zijn ze een goede keuze voor gezinnen met kinderen als hun eigenaren bekend zijn met dit type hond. Ze lijken een echte band te hebben met kinderen en vinden niets leuker dan bij hen in de buurt te zijn en ze vormen zeer sterke banden met alle leden van de familie.

Als een Bracco Italiano goed gesocialiseerd is van jongs af aan en geïntroduceerd is aan zoveel mogelijk andere honden, dieren en situaties, dan groeien ze op tot meer evenwichtige en ontspannen honden wat kort gezegd betekent dat ze prima kunnen leven in een huishouden met andere honden en huisdieren. Met dit gezegd moet er wel voorzichtigheid worden betracht wanneer een Bracco in de buurt is van andere dieren die ze niet kennen, omdat hun jachtinstinct kan toeslaan met rampzalige gevolgen.

Gezondheid van de Bracco Italiano

De gemiddelde levensverwachting van een Bracco Italiano is tussen de 12 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Bracco bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie - DNA-test beschikbaar
 • Elleboogdysplasie - DNA-test beschikbaar
 • Oogaandoeningen - Jaarlijkse test beschikbaar
 • Glaucoom - zeldzaam
 • Cataract - zeldzaam
 • Entropion (Oogleden die naar binnen vouwen)
 • Ectropion (Oogleden die naar buiten rollen)
 • Cherry Eye
 • Nierproblemen
 • Kromme benen
 • Oorproblemen - de oren van een Bracco moeten schoon worden gehouden om infecties te voorkomen
 • Maagtorsie

Meer over kromme benen

Er zijn meldingen geweest van Bracco-puppy's met "kromme benen", wat meer een probleem is bij honden in Italië en Europa dan in het Verenigd Koninkrijk. In de meeste gevallen in het Verenigd Koninkrijk worden de benen van een puppy recht en lijkt het probleem niet erfelijk te zijn. Echter, de lichaamsbeweging van een puppy moet beperkt worden als hun benen tekenen van kromming vertonen, hoewel zoals bij elk ander snelgroeiend ras met grotere botten alle Bracco-puppy's niet te veel moeten worden uitgeoefend wanneer ze jong zijn om te voorkomen dat er later gewrichtsproblemen ontstaan.

Hoe zit het met vaccinaties?

Bracco Italiano-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Hoe zit het met castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd of gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Zorgen voor de Bracco Italiano

Net als bij elk ander ras moeten Bracco's regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Bracco Italiano puppy

Bracco-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Bracco Italiano

Bracco's pronken met korte vachten wat betekent dat het niet veel moeite kost om de boel netjes te houden en hun huid in goede conditie te houden. Een wekelijkse borstelbeurt zou prima zijn, maar vaker borstelen zou zorgen voor een glanzende vacht en er is niet veel waar deze honden meer van genieten dan het één-op-één contact dat ze krijgen wanneer ze worden verwend en geborsteld.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties. Omdat de oren van een Bracco zo lang zijn, is het belangrijk om de uiteinden regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat er geen vreemde voorwerpen in vastzitten, waaronder kleine doornen.

Beweging van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een atletische en energieke hond die bekend staat om lichtvoetig te zijn en daarom hebben ze veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig, idealiter minimaal 2 uur per dag. Ze moeten ook zo vaak mogelijk losgelaten worden zodat ze echt hun benen kunnen strekken en stoom kunnen afblazen. Een kortere wandeling 's ochtends en vervolgens een veel langere en interessantere in de middag zou prima zijn, maar deze grote honden doen het ook goed als ze zoveel mogelijk vrij kunnen rondlopen in een veilige achtertuin. Met dit gezegd moet het hekwerk zeer stevig zijn om een Bracco binnen te houden. Ze genieten ook van zwemmen, dus er moet voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Bracco zonder lijn in de buurt van gevaarlijke en diepe waterlopen.

Met dit gezegd moeten jonge Bracco-puppy's niet te veel lichaamsbeweging krijgen omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen bij de hond later in hun leven. Puppy's mogen niet toegestaan worden om te springen of van meubels in en uit de auto te springen of de trap op en af te gaan omdat dit te veel druk legt op de groeiende gewrichten van een puppy.

Voeren van de Bracco Italiano

Als je een Bracco-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Bracco's vatbaar zijn voor een maagtorsie, is het belangrijk dat ze twee keer per dag worden gevoerd in plaats van ze slechts één grote maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard om hun voerbak te plaatsen, zodat deze grote honden comfortabel kunnen eten zonder hun nek laag te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Je moet een hond ook nooit vlak voor of vlak na het eten laten sporten, omdat dit het risico op een maagtorsie vergroot.

Voedingsgids voor een Bracco Italiano-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Bracco-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 264g tot 298g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 327g tot 386g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 354g tot 425g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 381g tot 495g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 405g tot 557g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 403g tot 559g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 374g tot 524g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 349g tot 491g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 318g tot 458g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 290g tot 429g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 288g tot 402g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 286g tot 399g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 286g tot 399g, afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Bracco Italiano

Eenmaal volwassen moet een volwassen Bracco een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Bracco Italiano de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 276g tot 363g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 307g tot 404g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 35 kg kunnen 352g tot 463g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 40 kg kunnen 381g tot 501g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Bracco Italiano prijs

Als je op zoek bent om een Bracco Italiano te kopen, moet je mogelijk op een wachtlijst omdat er niet veel puppy's elk jaar geregistreerd worden bij The Kennel Club. Je zou minstens €600 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Bracco in noordelijk Engeland zouden €49,39 per maand zijn voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit je €99,20 per maand kosten (offerte van december 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar je woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet je het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om je hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou je tussen €50 en €60 per maand kosten. Daarbovenop moet je rekening houden met dierenartskosten als je je huis wilt delen met een Bracco Italiano, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van je hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Bracco Italiano te houden en voor hen te zorgen tussen €110 en €160 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat je kiest voor je hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte, gezonde Kennel Club geregistreerde stamboom Bracco puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

De Bracco Italiano is een van de minder bekende rassen in het Verenigd Koninkrijk, hoewel hun aantal langzaam stijgt en goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Braccos, die als volgt zijn:

 • Pas op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Bracco Italiano-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, hoewel nog niet zo bekend als andere rassen, worden Braccos een populair ras in het Verenigd Koninkrijk. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder, zodat ze snel winst kunnen maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Bracco-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van het kopen van een Bracco-puppy met een gecoupeerde staart. Traditioneel werd de staart van een hond altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het verbiedt in 2007 van kracht werd, is het couperen van staarten nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts. Zonder de juiste papieren zouden fokkers en eigenaren zware boetes krijgen voor het couperen van de staart van een Bracco.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Cockapoo honden te koop in 5851, Afferden L - Advertentie 1
71
15 minuten

Super leuke Cockapoo pups

€ 1.750
CockapooLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Ben jij op zoek naar een maatje voor het leven? Wij hebben een nestje Cockapoo pups. Een kruising tussen een Middenslag Poedel en een Engelse Cocker Spaniel. Beide ouderdieren zijn gefokt volgens de r
Maaike R.
Afferden
Labrador Retriever honden te koop in Westerwolde - Advertentie 2
15
15 minuten

Labrador

€ 900
Labrador RetrieverLeeftijd: 5 weken5 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Op woensdag 5 juni 2024 vanaf 31 juli 2024 mogen ze het nest verlaten dan zijn ze 8 weken oud Is onze lieve Reina bevallen van 7 prachtige pups Het nest bestaat uit 2 teefjes en 5 reutjes een teefje
Sharon Beentjes .
Vlagtwedde
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 3
92
16 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 3 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort