Beauceron

Levensduur10 - 14 jaar
GewichtMannelijk:32 - 50kgVrouwelijk:32 - 50kg
HoogteMannelijk:66 - 71cmVrouwelijk: 64 - 66cm
Stamboomja

Introductie van de Beauceron

Geschiedenis:

 De Beauceron is een hondenras uit Frankrijk. Het werd gebruikt om de kudden tegen de wolven te beschermen. In 1888 werd de naam Berger de Beauce voor het eerst gebruikt door een dierenarts in het Franse leger. In de Eerste Wereldoorlog bleken de beaucerons geschikt te zijn als ijlbode en speurhond. In Frankrijk worden zij nog altijd gebruikt als herders- en politiehond.

 

 Lichaamsbouw:

 De beauceron is een forse hond: 65 tot 70 centimeter groot en 40 tot 50 kilogram zwaar. De bekendste kleur is noir et feu, ook wel de "Bas rouge" genoemd in het Frans, maar ook "Harlquin", wat betekent grijs, zwart en vuurbruin zijn toegelaten volgens de rasstandaard. Typisch is het verplicht hebben van dubbele hubertusklauwen aan de achterpoten, wat bij andere rassen juist verboden is. Mogelijk zagen de herders deze afwijking bij de honden die de door hen gewenste karaktereigenschappen hadden. In de rasstandaard staat dat agressief, angstig of wantrouwend zijn een reden tot afkeuring is.

 

 Karakter:

 Door selectie en een opvoeding die hem discipline leert is de beauceron een gezelschapshond die intelligent is en gehoorzaam en een evenwichtig karakter bezit.

 

 Gebruiksdoel:

 De beauceron wordt als hoede-, waak- en beschermhond ingezet. Hij kan ook als familiehond worden gebruikt, maar je moet zijn geschiedenis en achtergrond altijd in het achterhoofd houden. De beauceron is ook een werkhond, hij staat op de lijst van werkhonden rassen in Nederland. Vele sporten worden er mee beoefend zoals behendigheid, speuren, IPO en gedrag & gehoorzaamheid (G&G). Steeds meer fokkers fokken met werklijnen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Beauceron honden te koop in 5575, Luyksgestel - Advertentie 1
9
2 uur
Boost

Beauceron pups Black&Tan

€ 750
BeauceronLeeftijd: 8 weken
Super lieve, mooi, sociale Beauceron pups. Heel kindvriendelijk en trouw ras. Geboren op 1 mei bij ons op de boerderij. Worden zeer sociaal opgevoed! Meermaals ontwormd Gechipt Volledig ingeënt Mooi
Chantal Brouwer .Beringen
Particulier
Beauceron honden te koop in 7722, Dalfsen - Advertentie 2
6
1 maand

Beauceron pups geboorte datum 21-4-2022

€ 1.000
BeauceronLeeftijd: 4 weken
Op 21-4-2022 is er een nestje geboren. Uit dit nestje zijn nog 3 reuen beschikbaar. Inclusief stamboom, inenting, ontworming en chip. Mocht je willen komen kijken, je bent welkom!
Jacqueline Kappert .Dalfsen
Particulier
Beauceron honden te koop in 4551, Sas van Gent - Advertentie 3
9
1 maand

Beauceron puppy´s

€ 10
BeauceronLeeftijd: 4 weken
17 april 2022 zijn er bij ons paaspupjes geboren!! Black&tan en Arlequin. Puppys groeien op in huiselijke kring en krijgen een uitgebreide socialisatie mee. Voorzien van stamboom dierenpaspoort, gechi
Larissa De Vries .Sas van Gent
Particulier