Briard

Levensduur11 - 15 jaar
GewichtMannelijk:30 - 40kgVrouwelijk:30 - 40kg
HoogteMannelijk:61 - 69cmVrouwelijk: 58 - 65cm
Stamboomja

Introductie van de Briard

De briard is een rustige, langharige herder met goede proporties. Hij heeft een alert karakter en is erg intelligent. Niet nerveus, rustig in huis, en enthousiast bij activiteiten. Hij is in staat een zeer goede band met zijn baas op te bouwen en een echte kindervriend.

 

 Uiterlijk:

 De briard bestaat in drie kleurvariëteiten: zwart (Frans: noir'), fauve en grijs. Een bijzonder kenmerk van de briard is dat hij aan zijn achterpoten dubbele Hubertusklauwen heeft. Teven hebben een schofthoogte van 56 tot 64 centimeter en reuen van 62 tot 68 centimeter. Het gewicht van de reu varieert van 30 tot 36 kilogram, die van de teef van 28 tot 32 kilogram.

 

 Gebruik:

 Oorspronkelijk werd de briard gebruikt als zelfstandige herdershond voor schapen, en het zoeken naar truffels. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger gebruikt als berichten- en reddingshond. Briards doen tegenwoordig enthousiast mee aan veel verschillende hondensporten. Ook als reddingshond, hulphond en aaihond wordt hij ingezet. De schrandere Briard is een veelzijdige hond die met enthousiasme voor zijn baas werkt.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Briard honden te koop in 9633, Tripscompagnie - Advertentie 1
4
1 week

Cão da Serra de Aires

€ 1.500
BriardLeeftijd: 15 weken
De lieve dame is nog op zoek naar haar gouden mandje. Het is een portugese herder die graag actief is. Heerlijke wandelingen. Behendigheid, hoopers. Hersenwerk. https://www.facebook.com/Corrie.van.der
Kehrfully
KehrfullySappemeer
Fokker
Briard honden te koop in 4715, Rucphen - Advertentie 2
12
2 maanden

Af en toe briard pups. 10 fauve pups geboren op 15 maart 2022

€ 10
BriardLeeftijd: 9 weken
Ik fok op heel kleine schaal. De gezondheid en karakter staan bij mij voorop, maar natuurlijk zal er meer dan voldoende voldaan worden aan de rasstandaard.(exterieur) Mijn honden zullen alleen ingez
v.d Luijtgaarden .Rucphen
Particulier