Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Bouvier des Flandres

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Veedrijvers
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 62-68 cm, teef 59-65 cm
Gewicht: reu 35-40 kilo, teef 27-35 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Bouvier des Flandres

De Vlaamse koehond (Frans:Bouvier des Flandres) is een hondenras dat zijn oorsprong in België vindt. Het ras is een kruising van de Ierse wolfshond, de Mâtin Belge (trekhond) en de Lakense herder. Van oorsprong werd dit ras gebruikt als waakhond of veedrijver, wat ook zijn naam verklaart (boeuf = rund). Pas in 1922 werd men het eens over de naam Bouvier Belge des Flandres of Vlaamse koehond, waarna het ras officieel erkend werd bij de FCI.

Pas in 1965 was er overeenstemming over de nu officiële naam Bouvier des Flandres. De bouvier wordt tegenwoordig vooral gebruikt als waakhond maar is door zijn goede reflexen en sterke neus ook goed te gebruiken voor reddingswerkzaamheden. Een kenmerkend onderdeel van het karakter van de bouvier is dat hij aangeleerde acties zelfstandig kan blijven uitvoeren.

Na het coupeerverbod van de oren (in 1989) en later de staart (1 september 2001) is de bouvier weer zoals hij zonder ingrijpen van de mens zou zijn. De meest voorkomende kleuren zijn peper en zout gestroomd, zwart, grijs en blond.

De bouvier is ook goed te houden als huishond.


Bron: Wikipedia

Leeuwhondje Lees meer
Tibetaanse Terriër Lees meer
Keeshond Groot Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Keeshond Middenslag-Klein Lees meer
Shih Tzu Lees meer
Australian Shepherd Lees meer
Riesenschnauzer Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map