Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Bouvier des Flandres

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Veedrijvers
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 62-68 cm, teef 59-65 cm
Gewicht: reu 35-40 kilo, teef 27-35 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Bouvier des Flandres

De Vlaamse koehond (Frans:Bouvier des Flandres) is een hondenras dat zijn oorsprong in België vindt. Het ras is een kruising van de Ierse wolfshond, de Mâtin Belge (trekhond) en de Lakense herder. Van oorsprong werd dit ras gebruikt als waakhond of veedrijver, wat ook zijn naam verklaart (boeuf = rund). Pas in 1922 werd men het eens over de naam Bouvier Belge des Flandres of Vlaamse koehond, waarna het ras officieel erkend werd bij de FCI.

Pas in 1965 was er overeenstemming over de nu officiële naam Bouvier des Flandres. De bouvier wordt tegenwoordig vooral gebruikt als waakhond maar is door zijn goede reflexen en sterke neus ook goed te gebruiken voor reddingswerkzaamheden. Een kenmerkend onderdeel van het karakter van de bouvier is dat hij aangeleerde acties zelfstandig kan blijven uitvoeren.

Na het coupeerverbod van de oren (in 1989) en later de staart (1 september 2001) is de bouvier weer zoals hij zonder ingrijpen van de mens zou zijn. De meest voorkomende kleuren zijn peper en zout gestroomd, zwart, grijs en blond.

De bouvier is ook goed te houden als huishond.


Bron: Wikipedia

Mastiff Lees meer
Norwich Terriër Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer
Ierse Setter Lees meer
Puli Lees meer
Tosa Lees meer
Griffon Belge Lees meer
Schotse Terriër Lees meer