Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Engelse Setter

Groep: Staande honden
Subgroep: Britse en Ierse staande honden
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 65-68 cm, teef 61-65 cm
Gewicht: reu 28-30 kilo, teef 26-28 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Engelse Setter

De Engelse setter is een staande jachthond die nauw verwant is aan de Ierse setter en de Gordon setter (de Schotse variant).
De drie varianten onderscheiden zich niet alleen in kleur maar ook in karakter; de Ier is koppig, de Schot robuust en de Engelse is de gentleman. Het zijn stuk voor stuk uitstekende gezinshonden die erg gesteld zijn op gezelschap. Ze kunnen uitstekend overweg met kinderen en andere honden. Setters zijn over het algemeen niet waaks (ze vinden iedereen aardig) en moeten niet met al te harde hand worden opgevoed. Ze hebben zeer veel beweging nodig, waarbij ze bij voorkeur vrij moeten kunnen rennen. Setters zijn oorspronkelijk vooral gefokt voor de jacht op waterwild, en houden dan ook over het algemeen van een duik in het water.

Engelse setters worden doorgaans zo'n 62 centimeter (teefje) tot 67 centimeter (reu) hoog en wegen dan 27 tot 30 kilogram. Er zijn verschillende kleurvarianten. De basiskleur is wit gecombineerd met zwarte (Blue belton) òf leverkleurige (Orange belton) vlekjes. Ook de combinatie wit met zwarte lichaamsvlekken en een bruine hals, kin en voeten komt voor; deze variant wordt tricolor genoemd.


Bron: Wikipedia

Schotse Herdershond korthaar Lees meer
Russische Toy Terriër Lees meer
Catalaanse Herdershond Lees meer
Welsh Springer Spaniel Lees meer
Epagneul Breton Lees meer
Kooikerhondje Lees meer
Bordeaux Dog Lees meer
Kaukasische Owcharka Lees meer