Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Manchester Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Hoogbenige Terriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 40-42 cm, teef 36-38 cm
Gewicht: reu 7-9 kilo, teef 8-10 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Manchester Terriër

Geschiedenis:
Begin 19e eeuw had Engeland te kampen met een rattenplaag, en op ratten jagen werd dan ook een populaire sport. John Hulme, een enthousiaste deelnemer van de rattenjachtsport, kruiste een Whippet met andere terriërsoorten om een snel gestroomlijnd dier te fokken dat ideaal zou zijn voor de jacht. Deze kruising bleek zo succesvol, dat het massaal werd herhaald. Hieruit ontstond de Manchesterterriër. Tegen 1827 had de gevechtsdrang van het ras hem tot een populaire jachthond gemaakt. De Manchester kon tegenstanders vloeren die tweemaal zo groot waren als hijzelf. Oren werden gecoupeerd om te voorkomen dat ze konden worden beschadigd bij de jacht. Toen de rattenjacht illegaal werd in Engeland werden de honden massaal aangeschaft door eigenaren van restaurants en andere publieke plaatsen. De eigenaren lieten de honden ’s nachts loslopen en zo de ratten wegjagen of doden. In 1860 kreeg het ras officieel de naam Manchesterterriër. Tot die tijd stonden ze vooral bekend als "Rat Terriërs". Ook kleinere soorten begonnen te verschijnen omdat sommigen de hond kruisten met Chihuahuas. Dit had echter problemen tot gevolg zoals honden met een misvormde vacht en ogen.

Karakter en gedrag:
De Manchester Terriër is een zeer vriendelijk ras dat zich aan vrijwel aan alle omstandigheden aanpast. Op de hond op te voeden is een duidelijke consequente leiding nodig, anders is de hond geneigd om de leiding over te nemen. Tegen bekenden is de hond zeer aanhankelijk en vriendelijk, tegen vreemden waaks maar niet agressief. Naast zijn dagelijkse wandelingen speelt de hond graag met mensen of dieren. De vacht is makkelijk te onderhouden, door zijn dunne vacht is de hond niet geschikt om lang in koude temperaturen buiten te zijn.

Variaties:
n Noord-Amerika wordt de Manchesterterriër onderverdeeld in twee variaties. De Toy Manchesterterriër is een kleinere versie van de standaard Manchesterterriër. de toy variant weegt minder dan 12 pond en heeft van nature rechtopstaande oren. De standaard variant weeg 12 tot 22 pond en kent drie oortypes (rechtopstaand, button en gecoupeerd). Behalve het verschil in omvang en oortype zijn de twee varianten identiek. In Engeland staan de twee varianten bekend als andere rassen: de Manchester Terriër en de Engelse Toy Terriër.


Bron: Wikipedia

Bull Terriër Lees meer
Vizsla Draadhaar Lees meer
Basset Artésien Normand Lees meer
Beagle Lees meer
Bolognezer Lees meer
Fox Terriër Draadhaar Lees meer
Softcoated Wheaten Terriër Lees meer
Kooikerhondje Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map