Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kan ik het beste kiezen voor een puppy uit een nestje of uit het dierenasiel?


Bij de beslissing om een hond te nemen staat de nieuwe eigenaar voor een keuze om voor een jonge pup uit een nestje te kiezen, of een hond uit een dierenasiel te adopteren. Veel mensen smelten bij de lieve blik van een kleine pup, maar ook asielhonden kunnen een het hart beslist sneller doen kloppen. Zowel de keuze voor een pup als voor een hond uit een dierenasiel, hebben beiden hun eigen voor- en nadelen.Een pup uit een nestje


Een pup is erg schattig en veel mensen vinden het fantastisch om een deze van jongs af aan op te voeden. Het karakter van een pup moet nog voor een groot deel gevormd worden en er kan een sterke band worden opgebouwd tussen de pup en het baasje. Een pup is vooral in de eerste levensfase erg leergierig en wil de wereld om zich heen graag ontdekken. Met een goede opvoeding groeit de pup uit tot een vriendelijk en betrouwbaar lid van het gezin.

Maar pups vragen veel tijd en energie, vooral in de eerste paar maanden. Een pup moet worden opgevoed en moet nog veel leren. Het opvoeden van een pup vraagt veel discipline en vooral veel doorzettingsvermogen. Ook is het socialiseren van de pup een grote klus, waar niet te lichtzinnig over gedacht mag worden. Vooral honden met een dominant karakter moeten goed gesocialiseerd worden. Gebeurt dit niet, dan kan op latere leeftijd tot gedragsproblemen leiden. Daarnaast staan pups onder intensief medisch toezicht, moeten ze regelmatig door de dierenarts gecontroleerd worden en moeten ze worden voorzien van diverse vaccinaties.Een hond uit een asiel


Met de keuze voor een hond uit een dierenasiel, is het mogelijk om de intensieve pup-periode over te slaan. Een hond die al een paar jaar oud is, heeft al veel geleerd en is vaak al door de pubertijd heen. Een iets oudere hond heeft vaak al wat van zijn jeugdige enthousiasme en onbezonnenheid verloren, waardoor deze zich wat rustiger gedraagt. Vooral wanneer er niet veel tijd is voor het goede en intensieve opvoeding, dan kan een hond uit een asiel een goede keuze zijn. De medewerkers van het asiel kunnen vaak veel vertellen over specifieke honden en weten veel over de kenmerken en eigenschappen. Met een hond uit een asiel kan er dus voor een hond gekozen worden die, wat karakter en eigenschappen betreft, goed aansluit bij een specifieke leefsituatie.

De honden uit een asiel zijn opgevoed en hebben de socialisatiefase reeds achter de rug. Het karakter van de hond heeft zich grotendeels gevormd. Het karakter is nog wat bij te schaven, maar de belangrijke karaktertrekken zullen niet meer veranderen. Ook de mate waarin een hond gesocialiseerd is, daar heeft een nieuwe baas niet veel invloed meer op. Het is absoluut een fabeltje dat het asiel vol zit met probleemhonden. In tegendeel zelfs. De meeste honden in het asiel zijn fantastische honden en hebben een erg goed karakter.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map