Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Is kattenvoer slecht voor honden?


De meeste honden vinden kattenvoer erg lekker. Ze zullen het dan ook beslist niet laten om de kattenvoerbak leeg te eten, als deze kans zich voordoet. Maar hoewel honden het kattenvoer heerlijk vinden, is het niet verstandig om een hond dit te voeren. Kattenvoer mist belangrijke ingrediënten en voedingsstoffen die voor een hond erg belangrijk zijn. Een kat is een echte vleeseter, een hond heeft naast vlees, ook de behoefte aan dagelijks een klein beetje groenten. De hond is feitelijk een ‘vlees-plus’ eter. Als de hond stiekem een klein beetje kattenvoer gegeten heeft, dan is dat niet goed, maar het kan gelukkig niet zo veel kwaad. Het wordt een ander verhaal wanneer een hond regelmatig en grote hoeveelheden kattenvoer eet. In dat geval kan het zeer schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond.Kattenvoer is niet afgestemd op honden


Kattenvoer is afgestemd op de voedingsbehoeften van een kat en niet op die van een hond. Het bevat andere ingrediënten en heeft een andere samenstelling. Kattenvoer bevat minder groenten, meer zout en een grotere hoeveelheid vlees en is veel rijker aan eiwitten. Katten kunnen deze grote hoeveelheden zout en eiwitten gemakkelijk verwerken en afbreken, een hond niet. De organen van een hond hebben hier veel meer moeite mee. Als de eiwitten vaak en in grote hoeveelheid worden ingenomen, dan zullen deze zich in de organen ophopen en kunnen tot ernstige nierproblemen leiden en grote schade toebrengen aan de gezondheid van de hond. Ook het missen van belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen kan de gezondheid van de hond ernstig schaden. Het zal de weerstand van de hond doen afnemen, het remt groei en ontwikkeling en het kan schade toebrengen aan de organen.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map