Meteren

Foxterrier Gladhaar puppies

€ 950
Details
Adv. ID
Um-bapUya
Adv. Locatie
Adverteerder
Particulier
Adverteerder is de fokker?
ja
Advertentietype
Te koop
Beschikbaar
2023-03-23
Gecastreerd / gesteriliseerd
nee
Gechipt
ja
Gevaccineerd
ja
Gezondheid is gecontroleerd
ja
Honden in het nest
3 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Leeftijd
9 weken
Moeder aanwezig
ja
Ontwormd
ja
Beschrijving
Nog 2 reutjes zoeken een gouden mandje en mogen per direct het nest verlaten. Op 26 januari 2023 hebben wij 5 Foxterrier Gladhaar puppy’s mogen verwelkomen, waarvan 3 reutjes nog beschikbaar zijn. Beide ouders zijn in bezit van een stamboom en zijn beide Patella Luxatie vrij. De puppy’s zijn gefokt via het fokreglement van de rasvereniging. De puppy’s groeien op in de huiskamer en worden in de dagelijkse beslommeringen van het gezin betrokken, waar nog 2 honden aanwezig zijn, grotere zus en een reu. Beide ouders zijn lieve en sociale honden, die actief zijn in sport zoals behendigheid, jacht, renbaan en obedience en buitengebeuren (paardrijden). De Foxterrier is een vrolijke mensenvriend met een pittige inslag. Een aanhalige schoothond die zelfstandig kan werken. 's Ochtends lekker uitslapen, daarna urenlang mee op pad. Er zitten veel verschillende eigenschappen in de Foxterrier verpakt. Ieder heeft weer een apart en individueel karakter. Geen twee Foxen zijn gelijk. In het kort gezegd, is de Foxterrier een echte levensgenieter. Hij zit graag midden in een spel en geniet in het algemeen van aandacht van vreemden. Buiten is hij zeer actief en alert, dus je hebt nooit een saaie wandeling met je Foxterrier. Binnenshuis vindt hij het heerlijk om samen met de baas of het gezin gezellig op de bank te hangen. Sinds de hoogtij dagen van zijn populariteit (1920-1950), waarin menig Foxterrier fel over de hele buurt regeerde, heeft hij een veel vriendelijker karakter gekregen. Dat wil niet zeggen dat de moderne Fox een doetje is! Zeer zeker niet. Hoewel hij het formaat van een schoothond heeft, denkt hij zichzelf veel groter. Wordt hij uitgedaagd dan staat hij zijn mannetje; en ook een teefje kan best pittig reageren. Tijdens zijn opvoeding is dus een goede socialisatie (omgang met andere honden en vreemde situaties) erg belangrijk. Wij proberen alvast de juiste baasjes te vinden voor onze puppy’s. Wij steken veel liefde, tijd en aandacht in onze puppy’s, en dit verwachten wij ook van de nieuwe baasjes. Bij serieuze interesse vragen wij een aanbetaling. Vanaf 23 maart mogen de puppy’s mee naar hun nieuw mandje, ze zijn dan 8 weken oud. Bij het verlaten van het nest zijn de puppy’s meerdere malen ontwormd, gevaccineerd, gechipt, geregistreerd en ze krijgen een Europees paspoort mee. Reu 2: foto 1, 2, 3, 4, 10 Reu 3: foto 5, 6, 7, 8, 9 Nest: foto 11 Moeder: foto 12, 13 Vader: foto 14, 15 Video: reu 1, 2, 3 Heeft u interesse of vragen neem dan contact op via telefoonnummer 06-223 74 119 of via Whatsapp.
Heidi v.
Particulier
Meteren
5 uur
Lid sinds:1 jaar
Geverifieërd door middel van:
Telefoon
E-mail
Facebook
Google

Checklist voor kopers

Om de veiligheid van jou en je potentiële huisdier tijdens het herplaatsingsproces te garanderen, raden we je aan om het advies in de onderstaande checklist door te lezen en op te volgen.

Hoe oplichting te voorkomen

Houd communicatie op Puppyplaats

Houd communicatie op Puppyplaats

Ons chatsysteem is beveiligd, maakt het versturen van foto's mogelijk en stelt je in staat verdacht gedrag aan ons te melden. Gebruik geen onveilige en anonieme kanalen zoals whatsapp, messenger of e-mail.

Deel je identiteitsbewijs niet

Deel je identiteitsbewijs niet

Je bent gevoelig voor identiteitsdiefstal als je een kopie van je identiteitsbewijs naar een ander persoon stuurt. Als je wordt gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs, meld deze persoon dan bij ons.

Pas op voor phishing

Pas op voor phishing

Puppyplaats zal je NOOIT een sms, chatbericht of e-mail sturen waarin je wordt gevraagd je inloggegevens op te geven of je bankgegevens te bevestigen. Inspecteer de URL voordat je erop klikt en meld misbruik bij ons.

Checklist voor het kopen van een hond of puppy

Het kan de moeite waard zijn om een huisdierenverzekering af te sluiten voordat je huisdier arriveert. Een verzekering voor gezelschapsdieren die de kosten voor onverwachte dierenartsrekeningen door ongevallen en ziekte kan dekken kan gemoedsrust geven. Premies zijn vaak goedkoper voor jongere huisdieren, en als ze vroeg in hun leven verzekerd worden, zijn ze gedekt voor aandoeningen voordat deze zich ontwikkelen. Als je huisdier ziek wordt voordat je een verzekering hebt, wordt deze aandoening waarschijnlijk uitgesloten en zul je er geen aanspraak op kunnen maken.
Wees verantwoordelijk en doe onderzoek!

Wees verantwoordelijk en doe onderzoek!

Het herplaatsen van een puppy is een grote stap en verschillende rassen hebben verschillende kenmerken. Bekijk voor meer informatie onze rasprofielen. Zorg ervoor dat je genoeg informatie hebt verzameld over het ras en er zeker van bent dat het het juiste ras is voor jou en je gezin. Het LICG heeft meer informatie samengesteld over het aanschaffen van een huisdier. Zorg er ook voor dat de verkoper of fokker oprecht is en stel veel vragen. Een goede fokker zal je helpen bij het kiezen van een puppy wiens karakter past bij jouw levensstijl en familieomstandigheden, en zal je niet snel een beslissing willen laten nemen. Hier zijn de belangrijkste vragen om aan de fokker te stellen voordat je een puppy gaat bekijken.

Puppy's moeten met hun moeder bij de verkoper thuis worden bekeken!

Puppy's moeten met hun moeder bij de verkoper thuis worden bekeken!

Bekijk de puppy altijd bij de verkoper thuis en samen met de moeder van de puppy. Accepteer geen enkel excuus voor het vooraf overmaken van geld zonder dat er een bezichtiging heeft plaatsgevonden, of als de adverteerder je op een andere locatie dan zijn/haar eigen huis probeert te ontmoeten. Onverantwoordelijke verkopers zullen vaak een andere locatie voorstellen om te voorkomen dat ze de ware levensomstandigheden van de puppy laten zien. De adverteerder moet je ALTIJD laten zien hoe de puppy's met hun moeder omgaan. Puppyplaats staat de verkoop van puppy's door derden niet toe en alle geadverteerde nesten met puppy's MOETEN door de adverteerder zijn gefokt. Let er op of de interactie tussen de puppy en de moeder natuurlijk is om er zeker van te zijn dat dit echt de moeder van de puppy is.

Gezondheidscontrole en papierwerk

Gezondheidscontrole en papierwerk

De verkoper moet bereid zijn om je het dier naar een dierenarts naar keuze te laten brengen voor een gezondheidscontrole en het dier binnen 48 uur terug te kunnen brengen voor een volledige terugbetaling als er gezondheidsproblemen worden geconstateerd. Als de gezondheid van de puppy door een dierenarts is gecontroleerd, zorg er dan voor dat je de gezondheidscontrole in kunt zien. Je kunt ook contact opnemen met de betreffende dierenarts om dit te bevestigen. De dierenarts kan mogelijk geen specifieke gezondheidsinformatie vrijgeven vanwege de wet gegevensbescherming, maar kan wel bevestigen dat de puppy's zijn gecontroleerd. Wanneer je de puppy's ontmoet, moeten ze sociaal en alert zijn, met heldere ogen en geen zichtbare gezondheidsproblemen. Lees hier meer over hoe je de gezondheid van een hond kunt controleren.

Als de fokker aangeeft dat het dier is ingeënt en/of gechipt, vraag dan om de gegevens hiervan, inclusief vaccinatiebewijs. Het is wettelijk verplicht dat alle honden ouder dan 7 weken gechipt zijn en dat de geregistreerde gegevens van de eigenaar actueel zijn. De fokker is verantwoordelijk voor het chippen van de puppy's en moet eerst zijn/haar gegevens in de microchipdatabase laten registreren. Dit moet worden gedaan voordat de puppy's worden opgehaald. Accepteer nooit een excuus om ze later te verzenden. Als de puppy's een stamboom hebben van de Raad van Beheer, zorg er dan ook voor dat je deze krijgt voordat je de puppy mee naar huis neemt.

Vanaf 1 november 2021 heeft iedereen die een nestje honden fokt een Uniek Bedrijfs Nummer (UBN) nodig. Vraag naar het UBN-nummer wanneer je een hond koopt. Daarnaast is het EU paspoort verplicht voor álle honden die na 1 november geboren worden of van eigenaar verwisselen. Koop nooit een hond zonder chip en/of Europees paspoort.

Rapporteren, niet ondersteunen!

Rapporteren, niet ondersteunen!

Als je het vermoeden hebt dat een puppy onverantwoordelijk gefokt is, moet je de puppy niet "redden" door hem mee naar huis te nemen. Loop weg en meld de verkoper onmiddellijk aan ons. Lees hier hoe je een grootschalige/commerciële fokkerij herkent.

U dient uw zorgen ook rechtstreeks melden bij de NVWA, aangezien zij de bevoegdheid hebben om de locatie te inspecteren als er dierenwelzijnsproblemen zijn, en indien nodig verdere actie kunnen ondernemen.

U kunt uw melding bij de NVWA online of telefonisch indienen via telefoonnummer: 0900-0388, dan kunnen zij indien nodig een onderzoek starten naar de betreffende situatie.

Betaling en contract

Betaling en contract

Wees voorzichtig bij het betalen van je aanbetaling. Zorg er altijd voor dat je de pup(s) persoonlijk hebt gezien. Daarnaast raden we je aan een bankoverschrijving te gebruiken zodat er bewijs van de transactie is.

Puppy's moeten 8 weken oud zijn wanneer ze worden opgehaald

Puppy's moeten 8 weken oud zijn wanneer ze worden opgehaald

Puppy's moeten minimaal 8 weken oud zijn voordat ze hun moeder kunnen verlaten. Zorg ervoor dat je de papieren controleert om er zeker van te zijn dat de puppy oud genoeg is.

Verzeker je huisdier!

Verzeker je huisdier!

Het kan de moeite waard zijn om een huisdierenverzekering af te sluiten voordat je huisdier arriveert. Een verzekering voor gezelschapsdieren die de kosten voor onverwachte dierenartsrekeningen door ongevallen en ziekte kan dekken kan gemoedsrust geven.

Premies zijn vaak goedkoper voor jongere huisdieren, en als ze vroeg in hun leven verzekerd worden, zijn ze gedekt voor aandoeningen voordat deze zich ontwikkelen. Als je huisdier ziek wordt voordat je een verzekering hebt, wordt deze aandoening waarschijnlijk uitgesloten en zul je er geen aanspraak op kunnen maken.

€ 950
Heidi v.
Particulier
Meteren
5 uur
Lid sinds:1 jaar
Geverifieërd door middel van:
Telefoon
E-mail
Facebook
Google