Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Home    Puppies    
Kuvasz     
Advertentienummer: 749691090

Zeldzeme Kuvasz pups (Hongaarse herder) geb.27-05-2020

Aangeboden sinds 31 mei 2020 om 12:19
Ras: KuvaszInfo
Geslacht: Teef en reu beschikbaar
Leeftijd: 0-6 weken oud
Susan ter Steege
Contact
Prijs: Op aanvraag


Kuvasz pups aangeboden (Hongaarse herdershond)

Op 27 mei is bij ons een prachtig nestje zeldzame Kuvasz pups geboren.

Het nestje is zorgvuldig gefokt conform het verenigingsfokreglement van de Kuvasz Vereniging Nederland en de Raad van Beheer.

De ouders:
Moeder: Eszbonto Jara vader Ifju Waquur vom Quecksilber. Beide ouderdieren zijn bijzonder mooie en lieve rastypische Kuvaszen van goede komaf. Ze hebben tijdens hondenshows in binnen- en buitenland telkens uitstekend gescoord en diverse kampioenschappen gewonnen. Vader en moeder zijn kerngezond en hd, ed, pra en ocd vrij.

Geschiedenis van het ras:
De voorouders van de Kuvasz worden gezocht in de oude herdershonden uit het Oosten en Tibet; dezelfde als die van de Pyreneese Berghond, de Berghond van de Maremmen en Abruzzen en de Tatra. Net als deze rassen, beschermde de Kuvasz de kuddes vee. In de 15e eeuw was de Kuvasz tevens een gewaardeerd beschermer van koningen en edelen. De naam van het ras is mogelijk afgeleid van het Turkse 'kavas', wat bewaker betekent.

Karakter:
De kuvasz is zelfstandig, onafhankelijk, eigenzinnig, slim, moedig, evenwichtig en bewaakt en beschermt zijn omgeving op eigen aangeboren initiatief.
Het is een bijzonder trouwe en aanhankelijke hond voor baas, familie en kinderen. Ze zijn over het algemeen gereserveerd naar vreemden maar zeker niet agressief. Op eigen terrein zijn het prima waakhonden die alleen al vanwege hun formaat en uitstraling ontzag inboezemen. Ze kunnen het uitstekend vinden met kleine en grote kinderen, zeker als ze in de eerste 8 weken tijdens het socialisatieproces daarmee opgroeien.

Uiterlijk:
De Kuvasz een goed geproportioneerde hond met een uiterlijk dat kracht en adel uitstraalt. Hij is iets langer dan hoog en heeft een aflopende croupe waardoor de hond onvermoeibaar is. De Kuvasz heeft door zijn donkere, vaak trotse ogen een majestueuze uitdrukking.
De vacht is in grote mate zelfreinigend en hoeft slechts bij uitzondering gewassen te worden. De dekharen van de vacht zijn een beetje hard, grof en gegolfd. De ondervacht is fijner en wollig. De vacht is golvend van structuur met kruinen en kammen en mag niet vervilt zijn. De kleur is wit maar kan ook ivoorkleurig zijn.
De schofthoogte van de Kuvasz ligt tussen de 65 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 30 kg tot 52 kg.


Socialisatie:
Het is belangrijk dat de pups in de eerste 8 weken van hun leven op een positieve manier in aanraking komen met de buitenwereld. De pups zullen daarom op onze boerderij goed gesocialiseerd worden. Ze maken tijdens de eerste maanden op een prettige manier kennis met alles waar ze in hun latere leventje mee te maken zullen krijgen: kleine en grote kinderen, volwassenen, kippen, ganzen, schapen, auto rijden, tractoren, markten enz.

Een aantal foto’s van de pups zijn van het eerste nest met dezelfde ouderdieren. Deze pups zijn tot bijzondere tevredenheid van de nieuwe baasjes opgegroeid tot lieve, gezonde en sociale honden. Referenties op verzoek.

De pups krijgen prima stambomen, mee en een Europese dierenpaspoort met alle entingen.

Alle fotos:
Meld Puppyplaats
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats is gratis:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is gratis, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .