Waarom houden honden van zwemmen, maar haten ze in bad gaan?
Delen:

Waarom houden honden van zwemmen, maar haten ze in bad gaan?

Pups
In bad gaan is één van de verschrikkelijkste dingen die je een hond kan aandoen, althans dat vindt een hond zelf. Er zijn vele honden die lijden aan badvrees en zijn met geen mogelijkheid de badkamer in te krijgen. En als ze eenmaal in het bad staan, dan zullen ze elke gelegenheid om te vluchten, met vier poten aangrijpen.

De badkamer is een plek waar een hond zich beslist niet thuis voelt. Het is er glad, veel te schoon en het stinkt er verschrikkelijk naar fris ruikende mensenshampoo. Een hond moet stilstaan, hij wordt kletsnat en als klap op de vuurpijl wordt hij ingesmeerd met goed schuimende hondenshampoo. Deze shampoo heeft volgens mensen dan wel een heerlijke geur, maar honden vinden daar niets aan. Zij hebben liever de lucht van viezigheid. Eigenlijk is het niet zo vreemd dat honden niet graag in bad gaan.

Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent wanneer u uw hond mee de badkamer in neemt. Zorg ervoor dat alle spullen die nodig zijn klaar liggen en dat er voldoende handdoeken binnen handbereik zijn. Maak gebruik van een antislipmatje in uw badkuip, zodat uw hond voldoende grip heeft en niet uitglijdt.

Borstel de vacht van uw hond goed uit voordat u hem in bad stopt, zodat deze goed klitvrij is. Gebruik de douchekop of een klein emmertje om het lauwe water over uw hond te gieten. Voorkom dat tijdens er het wassen, water in de ogen en oren van uw hond komt. Spoel na afloop de vacht goed uit en droog uw hond goed af. Neem uw hond niet mee naar buiten als zijn vacht nog niet volledig droog is.

Natuurlijk is het in bad gaan niet leuk voor een hond, maar geef niet toe aan zijn verzet. Laat uw hond merken dat hij echt niet onder zijn wasbeurt uit kan. Zodra u toegeeft aan zijn verzet en hem niet in bad stopt, dan zal hij zich de volgende keer nog heftiger verzetten. Het verzet heeft immers al eens geloond.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden