Vlooien van uw hond bestrijden
Delen:

Vlooien van uw hond bestrijden

Pups

Vooral als het wat koeler is buiten, zoeken vlooien een geschikte plaats om zich te verbergen, zoals in de vacht van uw hond. Er zijn genoeg mogelijkheden om de vlooien van uw hond te bestrijden. Dus wacht niet te lang.

Vlooien aanpakken
Vlooien in de vacht van uw hond kunnen zich explosief vermeerderen. Een vrouwelijke vlo kan dagelijks tot 40 eitjes leggen, een vlooieneitje kan snel uitgroeien tot een vlo, en gaat vervolgens op zoek naar voedsel. Vlooien zijn echte jagers en kunnen tot 6 maanden overleven, dat maakt het bestrijden van vlooien des te lastiger. Zeker omdat de vlooien zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen. Daarom moet u snel handelen voordat uw hond helemaal onder de vlooien zit.

Indien de vlooien het ook hebben gemunt op uw huis dan moet u nog hardere maatregelen nemen. Stofzuigen alleen is dan niet meer genoeg. Het weggooien van kleden, kussens en dekens waar de vlooien zich in schuilhouden is dan een mogelijkheid om van de vlooien af te komen.

Uw hond kammen
Er bestaan speciale vlooien kammen, die zijn te krijgen in vrijwel elke dierenwinkel. Kam uw hond een paar keer per dag met deze vlooienkam. Het makkelijkste is om de vlooien van de kam af te pakken met uw vingers en vervolgens de vlo in een bakje met water gooien, zo kan de vlo niet ontsnappen en verdrinkt.

Vlooienmiddelen
Naast het kammen bestaan ook de mogelijkheden om vlooienbanden, shampoo, en vlooiendruppels (in de hals van de hond) te gebruiken. Lees wel de productbeschrijving zorgvuldig door voordat u het vlooienbestrijdingsmiddel gebruikt.

Blijft het vlooienprobleem nog steeds bestaan? Breng dan een bezoek aan de dierenarts.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden