Tandpasta voor menselijk gebruik giftig voor honden
Delen:

Tandpasta voor menselijk gebruik giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Gebruik nooit mensentandpasta om de tanden van uw hond te poetsen! Tandpasta dat geschikt is voor mensen is vaak zeer giftig voor honden. Vaak bevat tandpasta voor mensen stofjes als xylitol. Xylitol kan bij honden leiden tot een dodelijke daling van de bloedsuikerspiegel. De stof verhoogt de lichaamseigen insuline van de hond. In de dierenwinkel kunt u de speciale hondentandpasta vinden voor het poetsen van de tanden van uw hond.

Hondentandpasta met smaakjes
Om het poetsen aangenamer te maken bevatten veel hondentandpastas een lekker smaakje, bijvoorbeeld kip en leversmaak. Hier zijn veel honden dol op, dit zorgt ervoor dat uw hond het tandenpoetsen niet als hinder ervaart maar juist als een heerlijke tractatie.

Is tandenpoetsen bij honden nodig?
Door regelmatig de tanden van uw hond te poetsen zorgt u ervoor dat tandplak geen kans krijgt om zich aan de tanden en kiezen te hechten. Zo blijft het gebit van uw hond gezond. Een alternatief zou kunnen zijn om een kauwbot aan te schaffen, doordat uw hond knaagt aan het kauwbot kan het tandplak loskomen. Als u geen van beiden doet dan zal er een laag tandplak ontstaan wat na loop van tijd lastig is om te verwijderen. Als de tandplak zodanig vast zit dat tandenpoetsen en een kauwbot niet meer helpen dan zal een behandeling door uw dierenarts een oplossing bieden. Uw hond zal dan onder narcose een gebitsreiniging ondergaan.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden