Tandenpoetsen bij honden
Delen:

Tandenpoetsen bij honden

Pups

Tandenpoetsen bij uw hond vereist veel geduld. Gebruik een speciale hondentandenborstel. Ook moet u gebruik maken van hondentandpasta, gebruik nooit mensentandpasta! Tandpasta dat geschikt is voor mensen is vaak zeer giftig voor honden. In de dierenwinkel kunt u de geschikte spullen vinden voor het poetsen van de tanden van uw hond.

Om het poetsen aangenamer te maken bevatten veel hondentandpastas een lekker smaakje, bijvoorbeeld kip en leversmaak. Dit zorgt ervoor dat uw hond het tandenpoetsen niet als hinder ervaart maar als een lekkere tractatie.

Tandenpoetsen


Houd de tandenborstel vast en open de mond van de hond. Plaats de tandenborstel in de mond van de hond. Begin langzaam de tanden te poetsen, maak zachte, masserende bewegingen. Als alles klaar is, is het verstandig uw hond te belonen met snoepjes zodat hij tandenpoetsen de volgende keer leuk vindt. Door regelmatig te poetsen zorgt u ervoor dat het gebit van uw hond gezond blijft.

Door regelmatig de tanden van uw hond te poetsen zorgt u ervoor dat tandplak geen kans krijgt om zich aan de tanden en kiezen te hechten. Is het tandplak zodanig aan de tanden gehecht dat tandenpoetsen niet meer voldoende is? Dan kunt u overwegen om een kauwbot aan te schaffen, doordat uw hond knaagt aan het kauwbot kan het tandplak loskomen. Blijft uw hond een laag tandplak houden? Dan kan een behandeling door uw dierenarts een oplossing bieden. Uw hond zal dan onder narcose een gebitsreiniging ondergaan.

Veel succes met poetsen!

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden