Spinazie (oxalaat) giftig voor honden
Delen:

Spinazie (oxalaat) giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Spinazie bevat oxalaat, oxalaat is een bestandsdeel van oxaalzuur. Een grote hoeveelheid spinazie kan schadelijk zijn voor de nieren van uw hond. Oxalaat bindt zich met ionen van metalen zoals calcium in het lichaam, waarmee het oxalaten vormt die vooral de nieren irriteren. Geirriteerde nieren door oxalaat kunnen leiden tot pijn bij het plassen en in sommige gevallen nierstenen. De meeste nierstenen zijn opgebouwd uit onoplosbaar calciumoxalaat.

Het voeren van grote hoeveelheden spinazie (en dus oxalaat) aan uw hond kan zich vervolgens uiten in moeilijkheden en mogelijk pijn tijdens het plassen en kan dus in sommige gevallen leiden tot nierstenen. Vermijd dus het voeren van grote hoeveelheden spinazie aan uw hond.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden