Slechte adem van mijn hond
Delen:

Slechte adem van mijn hond

Pups

Slechte adem bij honden kunnen vele oorzaken hebben. Een stinkende adem bij een hond is vaak een symptoom van tand en tandvleesaandoeningen. Indien deze aandoeningen onbehandeld blijven, kan dit soms leiden tot ernstige ontstekingen. De slechte adem van uw hond kan ook worden veroorzaakt door etensresten tussen de tanden.

Om het gebit van uw hond schoon te houden is het aan te raden om uw hond droog voer in plaats van ingeblikt voer te geven. Of een mengsel van droog en ingeblikt om ervoor te zorgen dat de tanden van uw hond worden gereinigd. Vleesresten worden snel verwijderd door de schurende werking van de tanden en het tandvlees. De krokante brokken voorkomen ook nog overmatig tandplak. Het allerbeste is om uw hond dagelijks een kluif te geven waardoor de hond lekker kan kauwen en tegelijk zijn tanden reinigt.Blijft de slechte adem nog steeds?


Als de slechte adem permanent aanwezig is dan kan het zijn dat in kleine hoekjes van het gebit nog tandplak aanwezig is. Ook kan het zijn dat de stinkende adem van uw hond andere oorzaken heeft, zoals een ziekte van inwendige organen. Vooral als de slechte adem plotseling optreedt. Het is veiliger om dan een dierenarts te raadplegen om zeker te zijn. Als de dierenarts geen ernstige mededelingen heeft, dan is het in ieder geval goed dat u toch voor de zekerheid met uw hond bent geweest.De tanden van uw hond poetsen


Er bestaan ook vingertandenborstels waarmee u het gebit van uw hond kunt poetsen, met lekkere tandpasta is tandenpoetsen ook voor uw hond een feest. Doe dit bijvoorbeeld om te beginnen 1 keer per week. En beloon uw hond met een traktatie, zodat uw voorzichtig aan de mond kan inspecteren.Mondwater voor honden


Als alternatief voor tandenpoetsen kunt u ook mondwater voor honden toevoegen aan het dagelijkse drinkwater. De werkzame stoffen verminderen de bacteriën.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden