Slechte adem bij honden behandelen
Delen:

Slechte adem bij honden behandelen

Pups
Als je eenmaal de oorzaak van de slechte adem van uw hond weet, en ernstige ziekten zijn uitgesloten, zijn er een aantal manieren om het probleem onder controle te krijgen. Heel belangrijk is een grondige tandheelkundige zorg voor honden. Door regelmatig reinigen van de tanden kan slechte adem bij honden effectief worden voorkomen en bestreden. Poets de tanden van uw hond zo vaak mogelijk.

Voor de reiniging van de tanden van uw hond bestaat er speciale tandpasta voor honden, ook bestaan er zeer zachte tandenborstels voor honden. Als uw hond weerstand biedt tegen het tandenpoetsen met een tandenborstel, zal het niet mogelijk zijn om de tanden grondig te poetsen, als alternatief kunt u gebruik maken van een vingertandenborstel. Slechte adem kan een effectief bestreden worden met kauwstaafjes voor honden, deze kauwstaafjes zijn speciaal voor honden met een slechte adem en laat de slechte adem van uw hond onmiddellijk verdwijnen. Bovendien zijn werken deze kauwstaafjes goed tegen de vorming van tandsteen.

Een stinkende adem bij uw hond kan vaak het gevolg zijn van het toediening van blikvoer. Ook kan het zijn dat uw hond te slechte kwaliteit hondenvoer eet, dat leidt meestal ook tot slechte adem.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden