Pup bijt in mijn vingers
Delen:

Pup bijt in mijn vingers

Pups

De tandwisseling van uw pup zal vanaf de vierde maand plaatsvinden. Tijdens de tandwisseling kan bij de pup tandpijn ontstaan. Pups zullen in deze periode daarom vaak op allerlei dingen bijten, zorg ervoor dat u speelgoed heeft waarin de hond kan bijten, laat niet uw handen en vingers daarvoor gebruiken.

Het is redelijk onschuldig gedrag van uw pup, maar zodra uw pup in uw vingers gaat bijten moet dat direct worden gecorrigeerd, omdat dat geen gewoonte moet worden. Zodra uw hond ouder wordt is het lastiger om dat gedrag af te leren. Een volwassen hond mag het geen gewoonte gaan vinden om aan vingers en handen te bijten. Wat voor uw hond wordt beschouwd als een wild spel kan door sommige mensen en kinderen worden gezien als agressie.

Tip om bijten op uw vinger af te leren


Als uw pup in uw vingers gaat bijten, geef de hond dan genoeg hondenspeeltjes. Blijft uw hond naar uw vingers bijten? Dan kunt u het gedrag afleren door met een iets luidere stem “nee” zeggen, dit kunt u een paar keer herhalen totdat de hond door heeft dat hij niet moet bijten. Zodra de hond niet meer in uw vingers bijt, beloon hem dan bijvoorbeeld door te aaien of een puppysnoepje te geven. Ook het trainen met de clicker kan helpen om dit vervelende gedrag te corrigeren. Dan moet u nadat de hond niet in uw vingers bijt een keertje klikken en aaien. Uw hond realiseert zich dan dat hij iets goeds heeft gedaan.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden