Mijn hond kauwt op alles wat hij te pakken krijgt, kan ik hem dit afleren?
Delen:

Mijn hond kauwt op alles wat hij te pakken krijgt, kan ik hem dit afleren?

Pups
Vele hondeneigenaren hebben al menig afstandbediening, bril of naaldhak uit de bek van hun hond moeten redden. Een grote nieuwsgierigheid en de drang om alles te onderzoeken, motiveert jonge honden om alles wat ze tegen komen in hun bek te stoppen. Maar ook als een hond in de tandwissel-periode zit, dan kauwt hij graag op allerlei harde voorwerpen. Het kauwen stimuleert het doorkomen van het nieuwe gebit.

Naast dat dit kauwgedrag uiteraard niet wenselijk is, kan het ook erg gevaarlijk zijn. Uw hond kan zich verslikken in te kleine voorwerpen, of zichzelf lelijk verwonden. Als u uw hond betrapt op het kauwen op dingen die daar niet voor bestemd zijn, laat hem dan duidelijk merken dat hij fout zit. Spreek hem vermanend toe en stuur hem eventueel naar zijn mand of ligplaats. Uw hond zal zich ongetwijfeld beseffen dat hij een fout begaan heeft, maar of hij zich de volgende keer kan beheersen is nog maar de vraag. Dit onderzoekende gedrag hoort namelijk bij het groter worden.

Het is verstandig om voldoende hondenspeelgoed aan te schaffen, zodat uw hond altijd iets heeft waar wel op gekauwd mag worden. Naar mate uw hond ouder en meer volwassen wordt, zal dit kauwgedrag afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Tot die tijd is het een kwestie van uw hond goed in de gaten houden en consequent blijven optreden.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden