Middelen die zeer giftig zijn voor uw hond
Delen:

Middelen die zeer giftig zijn voor uw hond

Pups

Let op, het geven van menselijk voedsel aan de hond kan grote gevaren met zich meebrengen. We willen u waarschuwen over menselijke traktaties voor de hond. Sommige doodnormale huishoudelijke artikelen zijn zeer gevaarlijk voor uw hond. Vermijdt onnodige risico’s en leg gevaarlijke middelen op voor de hond onbereikbare plekken.

De suikervervangende zoetstof xylitol is zeer gevaarlijk


De suikervervanger xylitol - veelgebruikt ingrediënt van suiker-vrije snoepjes – kan bij honden leiden tot een dodelijke daling van de bloedsuikerspiegel. De stof verhoogt de lichaamseigen insuline van de hond.

Alcohol, chocolade, uien, druiven en nootjes


Een kleine hoeveelheid alcohol kan ervoor zorgen dat honden in coma vallen. En chocolade veroorzaakt misselijkheid, braken en kan leiden tot de dood van uw hond. Ook andere voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en druiven veroorzaken nierschade. Noten en pinda’s veroorzaken misselijkheid, braken en kunnen soms verlamming veroorzaken bij honden.

Cafeïne


Cafeïne kan de bloeddruk verhogen tot gevaarlijke niveaus van een hond. Koffie wordt in tegenstelling tot andere voedingsmiddelen gelukkig nauwelijks gegeven aan een hond.

Planten


Honden zijn geneigd om planten te eten, vaak gewoon voor de lol. De hond komt er vaak te laat achter wanneer en een plant giftig is. Planten zoals lelies, narcissen, vlierbessen, Engels klimop en hulst zijn giftig voor honden.

Giftig voedsel


Voedingsmiddelen die veilig zijn voor mensen hoeven niet te betekenen dat ze niet giftig zijn voor honden. De volgende voedingsmiddelen zijn giftig voor honden:
- Knoflook
- Uien
- Avocado
- Kool
- Druiven
- Chocolade is giftig voor honden , want het bevat theobromine giftig voor honden.

Antivries, remvloeistof en koelvloeistof voor motoren


Een van de meest voorkomende oorzaken van vergiftiging, is antivries dat de honden vaak uit de garage oplikken. Koelvloeistof voor motoren en remvloeistof zijn ook zéér giftig voor uw hond. Deze autoverwante stoffen bevatten toxine ethyleenglycol. Zodra uw hond meer dan 8 centiliter oplikt zal zelfs een middelgrote hond vergiftigd worden. Uw hond kan daardoor hersenbeschadiging, lever- en nierbeschadiging krijgen.

Rattengif


Zelfs een kleine hoeveelheid rattengif kan leiden tot vergiftiging bij uw hond. Omdat rattengif de normale productie van bloedstolling stoffen remt, kan uw hond zeer makkelijk een aantal inwendige bloedingen krijgen. Als uw hond rattengif heeft binnen gekregen moet u direct de dierenarts raadplegen. De dierenarts zal proberen ervoor te zorgen dat het rattengif zicht niet kan uitbreiden. Als er niks wordt gedaan zal de hond komen te overlijden.

Meststoffen


Als uw hond vaak in de tuin graaft, let er dan op dat u geen meststoffen heeft gebruikt, als meststoffen niet organisch zijn (hondvriendelijk) dan is dat giftig voor honden. Bij inname krijgt de hond symptomen zoals een verhoogde hartslag, ademhalingsproblemen en abrupte veranderingen in de bloeddruk. Er zijn veel meststoffen te verkrijgen die diervriendelijk zijn en geen kwaad kunnen bij u hond.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden