Knoflook giftig voor honden
Delen:

Knoflook giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Hoewel knoflook soms in zeer kleine hoeveelheden worden toegepast als natuurlijke middelen zoals anti-vlo en winderigheid is het wel zeer belangrijk om uw hond niet zo maar knoflook te voeren. Het hangt af van de grootte en lichaamsgewicht van uw hond maar knoflook kan wel degelijk zeer gevaarlijk zijn. Een te grote hoeveelheid knoflook kan namelijk Heinz body bloedcellen veroorzaken. Heinz Body rode bloedcellen zijn bloedcellen die een afwijkende vorm hebben, de bloedcel is niet meer egaal van vorm maar bevat klein uitstulpingen en blaartjes en zijn daardoor veel kwestbaarder. De Heinz Body bloedcellen zullen veel eerder afbreken dan de gezonde egale bloedcellen.

Hoe een grotere hoeveelheid knoflook uw hond eet, hoe meer Heinz body bloedcellen ontstaan. Doordat de Heinz body bloedcellen veel sneller afbreken dan gezonde bloedcellen is de kans groot dat uw hond te weinig rode bloedcellen ontwikkeld. Uw hond heeft dan bloedarmoede, doordat een hond met bloedarmoede minder zuurstof door het lichaam kan vervoeren kan dit resulteren in nare klachten zoals hieronder beschreven.

Kenmerken bloedarmoede:
- Snel vermoeid
- Snel kortademig
- Snel hartritme

Kenmerken van ernstige bloedarmoede:
- Bleke oogleden
- Bleek tandvlees
- Duizeligheid
- Koude poten

Voer uw hond nooit zo maar knoflook
Omdat u niet precies weet welke hoeveelheid knoflook uw hond kan verdragen is het zeer belangrijk om uw hond niet zo maar knoflook te voeren, een te grote hoeveelheid knoflook kan namelijke leiden tot bloedarmoede die in sommige gevallen levensbedreigend voor uw hond kan zijn.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden