Kauwbotten gevaarlijk voor de hond?
Delen:

Kauwbotten gevaarlijk voor de hond?

Pups

Vandaag de dag zijn onder andere soep botten de lekkernijen voor vele honden. Vooral als er aan het bot beenmerg of vlees zit, dan is het kauwen de favoriete bezigheid van veel honden.

Al die lekkere botten brengen voor de hond zeker een risico met zich mee. Botten kunnen splinteren en kunnen de hond verwonden. Vooral gevogelte botten hebben de neiging te gaan splinteren. Daarom kunt u beter de hond geen kippenbotten en dergelijke geven. Grote rassen kunnen zelfs grote runderbotten doormidden bijten, wat daarmee ook het gevaar van splinteren met zich meebrengt. Stukjes bot kunnen ook een gevaar voor de hond zijn omdat deze stukjes bot niet verteren. De botten kunnen leiden tot verstoppingen of zelfs meer ernstige gezondheidsproblemen.

Wie zijn hond een smakelijk tijdverdrijf wilt geven met zo een bot dient er wel rekening mee te houden dat het niet de bedoeling is om stukken bot op te eten. Knagen is geen probleem en is goed voor de tanden, zodra de hond echt stukken bot binnenkrijgt kunt u het bot beter vervangen door een nepbot van runderhuid, of een andere lekkere snack.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden