Hondenvoer voor oudere honden
Delen:

Hondenvoer voor oudere honden

Pups
Hondenvoer heeft een grote invloed op het welzijn en de gezondheid van uw hond. Vooral bij oudere honden is het belangrijk, des de eerder u inspeelt op de behoefte van uw oudere hond, hoe beter het effect op de gezondheid van uw hond is.

De juiste voeding


Er bestaat speciaal hondenvoer dat volledig is aangepast voor oudere honden. Ze zijn helemaal afgestemd op de behoeften van de hond en verteerd makkelijker door een hogere vezelgehalte in het voer. Oudere honden die minder gaan bewegen, verliezen spiermassa en hebben minder energie (voeding) nodig dan in voorgaande jaren, maar toch moeten ze wel de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen.

Laat uw hond niet te dik worden


Uw hond zal u op latere leeftijd dankbaar zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding. De hond heeft dan meer energie en voelt zich ook nog op oudere leeftijd gezond. Regelmatig een traktatie geven is geen probleem zolang uw hond niet te dik word. Je moet de ribben met een lichte vetbedekking kunnen voelen en de taille van een hond moet in staat zijn om te zien.

Verdeel de maaltijd over kleinere beetjes


De spijsvertering is bij veel oudere honden van wat langzamer. Mogelijk dient u de maaltijd te verdelen over kleinere beetjes om de maag op die manier te verlichten.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden