Hondenvoer voor honden met een nierziekte
Delen:

Hondenvoer voor honden met een nierziekte

Pups

Bij honden behoren nierproblemen tot de meest voorkomende hondenklachten. Nierziekte bij honden kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. In principe zijn er twee soorten van nierziekte bij honden de chronische en acute nierziekte. In beide gevallen worden de nieren van uw hond ernstig beschadigt en verminderen in hun functie. Om toenemende verslechtering van de gezondheid te voorkomen, zal het dieet van de getroffen hond direct worden voorgeschreven.

Nier dieet voor honden


Nierfalen komen vooral voor bij oudere honden. De meest voorkomende vormen die voorkomen bij honden zijn acute en chronisch nierfalen, aangeboren nierziekte en genetische nierproblemen zoals nierstenen en blaasstenen. De te nemen maatregelen zijn afhankelijk van het type nierziekte, de leeftijd van de hond en de ernst van de ziekte. Maar ongeacht wat voor medische behandeling u ook kiest, uw hond zal onmiddellijk moeten overschakelen naar een aangepaste dieet.

De juiste hoeveelheid eiwit


Zorg ervoor dat het voedsel dat u kiest voor uw hond, licht verteerbaar is voor de lever en darmen. Dierenartsen raden in geval van nierziekte in het algemeen een laag-eiwit hondenvoer aan, omdat sommige nierproblemen worden veroorzaakt door eiwitten. Voor speciale nierziekte, kan in bepaalde omstandigheden precies het tegenovergestelde worden aanbevolen, dus met een hoge dosis eiwit. Zo een eiwitrijk dieet is eenvoudig gemaakt door bijvoorbeeld hondenvoer de gekookt eiwit toe te voegen. Eiwitarm hondenvoer is moeilijker, omdat veel hondenvoer eiwit bevat. Overleg met uw dierenarts wat het beste voer kan zijn.

Natrium en fosfor


Een ander type nierdieet voor honden is de “natrium en laag-fosfor” dieet. Lees het etiket van het hondenvoer aandachtig door, en controleer de aanwezigheid van natrium en fosfor. Als de waarden te hoog zijn, schakelt u over op ander voer. Uw dierenarts kan u adviseren over geschikte producten en producenten. Maar zelfs als u uw hond met een nierziekte gezond voer geeft is het alsnog zeer belangrijk uw hond de hele dag door, genoeg drinkt.

Droog Voedsel


Standaard droogvoer is niet geschikt voor honden met een nierziekte, u dient te overleggen met uw dierenarts welk voer geschikt is voor uw hond.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden