Hond is bang voor de dierenarts
Delen:

Hond is bang voor de dierenarts

Pups

Honden hebben vaak een sterke angstgedrag bij de dierenarts, sommige honden beginnen bij binnenkomst al spontaan te trillen. Eenmaal in de behandelkamer wordt de spanning vaak uitgedrukt in angstagressie - tegen de dierenarts en soms zelfs tegen de hondenbezitter.

Angst gedrag naar de dierenarts kan het meest effectief worden voorkomen wanneer pups al zorgvuldig zijn voorbereid op het kantoor bezoek, tijdens de eerste afspraak, indien mogelijk, is het beter als er geen pijnlijke behandelingen en vaccinaties worden uitgevoerd. Een beloning na het dierenartsbezoek, is een belangrijke basis voor een vertrouwensrelatie naar de dierenarts.

Pups moeten er thuis al gewend aan raken om te worden nagekeken. Zet uw pup bijvoorbeeld op tafel en raak het hele lichaam aan. Zo leert de hond dat bepaalde aanrakingen of staan op een tafel niet eng is.

Als uw hond altijd bang is tijdens een bezoek aan de dierenarts kunt u uw hond van te voren een kalmerend middel geven. Kalmerende middelen moet altijd worden gebruikt in overleg met uw dierenarts. Sommige dierenartsen gebruiken in hun praktijk bepaalde geuren wat een kalmerende uitwerking heeft bij honden.

Het gedrag van de eigenaar van de hond speelt ook een belangrijke rol, want als de baas nerveus is wordt de hond dat ook. Daarom is het heel belangrijk dat de baas rust uitstraalt naar de hond.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden