Hond blaft veel te vaak
Delen:

Hond blaft veel te vaak

Pups

Overmatig blaffen is een van de vele gedragsproblemen bij honden, hondenbezitters vinden dat vervelend. Toch is het heel normaal dat een hond blaft maar het kan bijna ondraaglijk zijn wanneer de hond veel te vaak blaft. Sommige honden hebben zo vaak kunnen of mogen blaffen van de baas dat ze het een gewoonte vinden.

Blaffen is het communicatiemiddel voor honden


Honden communiceren met mensen via blaffen en grommen. Grommen komt in het wild ook voor bij wilde dieren vooral bij hondachtigen zoals wolven en bij vossen. Dit systeem is bedoeld om zichzelf te beschermen tegen (mogelijke) gevaren en situaties die dreigend overkomen. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat honden het systeem van blaffen waarschijnlijk hebben ontwikkeld om zo met de mens te kunnen communiceren. De wolf, waarvan de hond afstamt, blaft niet. Wolven huilen en grommen alleen. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat mensen dit systeem meestal ook begrijpen. Er zijn verschillende blaffen voor iedere soort situatie. Zo heeft de hond een blaf voor als zijn of haar baas weer thuis komt; vrolijk dus. Een blaf voor als de hond aan het spelen is, als er iemand inbreekt of als hij iemand echt aanvalt.

Probeer erachter te komen waarom uw hond zo vaak blaft


U kunt honden alleen van het overmatig blaffen afhelpen door te weten waarom de hond zovaak blaft, wat is daar precies de oorzaak van? Sommige honden hebben gebrek aan lichamelijke activiteiten en zijn zo gefrustreerd dat ze proberen om deze frustratie te verminderen door overmatig te blaffen. Honden die vaak eenzaam zijn en zich vervelen voelen ook vaak de drang om meer te blaffen. In sommige gevallen krijgen honden te weinig aandacht van hun eigenaar, de honden proberen dan om door middel van overmatig te blaffen aandacht te krijgen. Ook gezondheidsproblemen kunnen leiden tot overmatig blaffen. Honden die ziek zijn, of honden die fysieke pijn voelen hebben ook de neiging om vaker te blaffen.

Hond blaft als ik weg ga


Als u het huis verlaat en u hoort uw hond blaffen, loop dat niet terug naar uw huis, de hond denkt dan dat het harde geblaf heeft geholpen. De volgende keer zal de hond nog harder proberen te blaffen in de hoop dat u weer terug komt.

Maak lange wandelingen


Lange wandelingen in de ochtend hebben een goede uitwerking op honden, ze worden niet alleen fit en gezond, maar het is ook goed om zijn hoofd te legen. De hond krijgt tegelijkertijd ook goede lichaamsbeweging. Als de hond een tijdje alleen is, geef de hond dan wat speelgoed om de verveling tegen te gaan. Toch is het belangrijk dat de hondeneigenaar genoeg aandacht geeft aan de hond, omdat de hond zich dan realiseert dat het niet nodig is om te blaffen om aandacht van de eigenaar te krijgen.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden