Het verzorgen en wassen van een hond
Delen:

Het verzorgen en wassen van een hond

Pups

Tijdens de rui in de lente en de herfst is het aanbevolen dat honden met een korte vacht minstens twee keer per week met een zachte borstel worden geborsteld. U zult merken dat uw borstel de eerste keer vol met haren zit. Blijf uw hond minstens twee keer per week borstelen totdat de borstel weinig haren meer bevat.

Ruwharige teckels en terriër types zijn dienen over het algemeen om de drie maanden te worden geborsteld, geplukt en geknipt. Hier worden alle dode haren wordt verwijderd.

Langharige honden (met een dubbele vacht) zoals Golden Retrievers moeten vooral tijdens de rui, maar ook het hele jaar door een paar keer per week worden verzorgd. Borstel uw hond met een zachte borstel en daarna met een kam, om de vacht mooi glanzend te houden. Uw hond zal de behandeling als rustgevende en niet-irriterend ervaren.

Heeft uw hond een korte vacht? Dan kunt u met een vochtige doek over de vacht heen wrijven. Zo verwijderd u roos en stof en de vacht krijgt een glanzend uiterlijk.Het wassen van de hond


Een hond heeft regelmatig behoefte aan een bad, als hij bijvoorbeeld erg vuil is. Er bestaan speciale hond shampoos, deze shampoos prikken niet in de ogen en droogt de huid niet uit. De hondenshampoos zijn verkrijgbaar in bijna alle dierenwinkels. Voor elk soort hondenvacht bestaat er een shampoo en een conditioner.De shampooproducten zorgen ervoor dat de vacht van uw hond een beschermend laagje krijgt waardoor de vacht minder snel vuil wordt.

Als u uw hond in bad zet zorg er dan voor dat het warm is (maar absoluut niet heet) en dat het water tot ongeveer de buik komt. Dit om te voorkomen dat water en schuim in de oren en ogen komen. Anders kan het gebeuren dat uw hond de volgende keer angst heeft om in bad te gaan.

De shampoo moet zo goed als reukloos zijn of op zijn minst fatsoenlijk geur hebben omdat u anders alleen maar de hond irriteerd, een zeepgeur ervaart de hond namelijk als niet prettig. Dan, als de vacht grondig is gespoeld met water, en de vacht is drooggewreven, is het handig de hond een paar snoepjes te geven zodat de hond de volgende keer gemotiveerd is om weer in bad te gaan.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden