Gewrichtsproblemen bij honden voorkomen
Delen:

Gewrichtsproblemen bij honden voorkomen

Pups

Pijnloos beweging tot op hoge leeftijd zonder beperkingen wensen we elke hond toe. Helaas kunnen we u vertellen dat, jammer genoeg, gewrichtsproblemen niet ongewoon zijn bij oudere honden. Maar u kunt in ieder geval proberen om de pijn en gewrichtsproblemen te voorkomen, zodat uw hond ook nog op hoge leeftijd plezier heeft tijdens het bewegen.Vermijd overmatige inspanningen


In de groei zijn de gewrichten van honden bijzonder kwetsbaar. Overmatige inspanningen moeten dan bewust worden vermeden.

De juiste lichaamsbeweging


Lichaamsbeweging bevordert gezonde gewrichten, maar hoge sprongen en snelle bewegingen kunnen de gewrichten beschadigen. De hond kan beter een soort van joggen, in plaats van hele korte sprints.

Voorkom obesitas (te dik worden)


Obesitas beperkt de bewegingsvrijheid van uw hond en zijn gewrichten. Geef uw hond evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging, zodat uw hond geen obesitas krijgt.

Voorkom overbelasting


Laat uw hond bijvoorbeeld niet van hoogtes afspringen (bijvoorbeeld uit uw auto), dit voorkomt overbelasting van de gewrichten.

Er bestaat ook hondenvoer met speciale voedingsstoffen, dat goed is voor de gewrichten van uw hond. Dit kan ook een mogelijkheid zijn om de gewrichten van uw hond goed te houden.Fysiotherapie voor honden


Zijn er echt bewegings/gewrichtsklachten bij uw hond? Dan kan het gewrichtsprobleem mogelijk worden opgelost door middel van fysiotherapie voor honden. In een fysiotherapiepraktijk wordt er veel aandacht besteedt aan uw hond en wordt het echte probleem bekeken. Een fysiotherapeut voor honden is gespecialiseerd in bewegingsoefeningen, ook kunnen er gerichte massages worden uitgevoerd. Dit zou een stabiliserend effect hebben en draagt bij aan de algemene conditie van uw hond.

Twijfelt u om naar een hondenfysiotherapie te gaan? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om het eerst met uw dierenarts te bespreken, ook bij de dierenarts kunt u terecht voor handige tips en bewegingsoefeningen.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden