Droge huid bij honden
Delen:

Droge huid bij honden

Pups

Een droge huid bij honden kan worden behandeld met eenvoudige middelen. In het beginstadium van een droge huid is het nog goed te behandelen, maar later, als de jeuk leidt tot huidproblemen, zal het moeilijker worden. Droge huid duidt meestal op een gezondheidsprobleem van uw hond, en meestal betekent het dat hij niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die de hond nodig heeft voor een gezonde huid.

Een andere oorzaak van een droge huid van uw hond zou kunnen zijn dat de hond te vaak gewassen wordt. De chemische stoffen in de shampoo kunnen ervoor zorgen dat de natuurlijke vochtbalans van de huid ontregelt raakt, vervolgens wordt de huid dan droog.

Droge huid behandelen bij uw hond


Als u van mening bent dat de huid van uw hond te droog is, en uw hond heeft zeer veel last van jeuk, raadpleeg dan uw dierenarts. De tips zijn geschikt voor de behandeling van droge huid van uw hond wanneer de jeuk stabiel is en niet erger wordt.

Speciale shampoo


Gebruik een speciale shampoo voor droge huid bij honden. Gebruik een shampoo die speciaal gemaakt is voor honden met een droge huid. Hierdoor zal de huid van uw hond niet langer uitdrogen.

Aai of borstel uw hond vaak


Als u uw hond aait of borsteld, maakt de huid van de hond natuurlijke vetten aan en wordt de huid vetter. Daardoor wordt de huid vochtig gehouden. Door middel van een borstel haalt u ook direct de schilfers uit de vacht.

Optimaliseer de voeding van uw hond


Zoals reeds vermeld, gezondheidsproblemen van honden komen vaak voort uit een slecht eetpatroon. Dus als u merkt dat uw hond een droge huid heeft, probeer dan de voeding van uw hond te optimaliseren. Geef uw hond kwaliteit hondenvoer, zodat zijn algehele gezondheid, vacht en huid verbeterd. Een theelepel olijfolie over het hondenvoer is ook een goede voedingsbodem voor een gezonde huid.

Droge huid door mijten


Als uw hond bijvoorbeeld een droge huid heeft op de oren, is de droge huid waarschijnlijk veroorzaakt door mijten. Door mijten ontstaat jeuk en droge huid. U kunt de droge huid verminderen door olijfolie op de getroffen gebieden te smeren.

Als uw hond langdurig last heeft van een droge huid neem dan contact op met uw dierenarts. In sommige gevallen kan een droge huid een symptoom zijn van andere gezondheidsproblemen van uw hond.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden