Controleer uw hond regelmatig op teken
Delen:

Controleer uw hond regelmatig op teken

Pups

Van het voorjaar tot in de herfst bestaat er meestal een grote tekenpopulatie. Teken die “succesvol” waren in het voorjaar en een genoeg voedingsreserves binnen hebben gekregen, gaan dan in de zomer opzoek naar een nieuw slachtoffer.

Pas in de loop van volgend jaar, slinken de reserves van de teek en sterft hij vervolgens. De exacte tijd wanneer er echt een tekenplaag ontstaat is elk jaar anders, en is sterk afhankelijk van het weer. Er zijn jaren dat het aantal teken flink is gedaald, maar elk jaar kan het weer zo zijn dat er een nieuwe stijging van teken ontstaat.

Het is sterk aan te raden om als hondenbezitter na het uitlaten van uw hond (in de periode maart tot het einde van de herfst) uw hond onmiddellijk na de wandeling te controleren op teken. Heeft u hond een teek? Probeer dan de teek met een speciale “tekenlasso” zo dicht mogelijk bij de huid vast te houden. Trek vervolgens de teek uit de huid. Voor een zeer uitgebreide uitleg kunt u de bijsluiter van de tekenlasso zorgvuldig lezen.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden