Broccoli giftig voor honden
Delen:

Broccoli giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Broccoli bevat het stofje isothiocyanaat, sommige honden kunnen isothiocyanaat niet goed verwerken wat misselijk en maagkrampen kan veroorzaken. isothiocyanaat is een chemisch stofje dat in o.a. broccoli en bloemkool en spruitjes voorkomt. Ook kan broccoli darmgas creëren dat tot buikpijn kan leiden. Als uw hond hier niet gevoelig voor is dan zijn kleine beetjes broccoli verder niet schadelijk voor uw hond. Het is niet aan te raden om uw hond veel broccoli te geven aangezien grote hoeveelheden broccoli (en dus isothiocyanaat) kan leiden tot schildklierklachten.

Het onstaan van isothiocyanaat
Isothiocyanaat ontstaat doordat broccoli tijdens de groei zwavelsubstanties uit de grond haalt, isothiocyanaat wordt gecreert uit een natuurlijke chemische reactie tussen de aanwezige zwavel in de broccoli en zuurstof. De kenmerkende sterke broccoligeur die vrij komt tijdens het koken bestaat voor een deel uit de in de broccoli aanwezige zwavel.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden