Bieslook giftig voor honden
Delen:

Bieslook giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Bieslook is zelfs in kleine hoeveelheden erg giftig voor honden, vergiftiging door bieslook kan Heinz body bloedarmoede veroorzaken. Heinz Body rode bloedcellen zijn bloedcellen die een afwijkende vorm hebben, de bloedcel is niet meer egaal van vorm maar bevat klein uitstulpingen en blaartjes en is daardoor veel kwestbaarder. De Heinz Body bloedcellen zullen veel eerder afbreken dan gezonden egale bloedcellen. Hoe meer bieslook uw hond eet, hoe meer Heinz body bloedcellen ontstaan. Doordat de Heinz body bloedcellen veel sneller afbreken dan gezonde bloedcellen is de kans groot dat uw hond te weinig rode bloedcellen ontwikkeld. Uw hond heeft dan bloedarmoede, doordat een hond met bloedarmoede minder zuurstof door het lichaam kan vervoeren zal dit resulteren in nare klachten zoals hieronder beschreven.

Kenmerken bloedarmoede:
- Snel vermoeid
- Snel kortademig
- Snel hartritme

Kenmerken van ernstige bloedarmoede:
- Bleke oogleden
- Bleek tandvlees
- Duizeligheid
- Koude poten

Bloedarmoede is zeer ernstig en kan zelfs dodelijk zijn, het is dus heel erg belangrijk om uw hond geen bieslook te voeren aangezien dit tot Heinz body bloedlichaampjes kan leiden en uiteindelijk tot levensgevaarlijk bloedarmoede.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden