Bescherm uw hond tegen de zon met zonnebrand
Delen:

Bescherm uw hond tegen de zon met zonnebrand

Pups

Ook honden kunnen verbranden door de zon en moeten worden beschermd tegen schadelijke zonnestralen. Een zonnebrandcrème voor honden geeft uw hond bescherming tegen de brandende zon. Gaat u bijvoorbeeld een dag naar het strand? Smeer dan ook uw hond in met speciale hondenzonnebrandcrème, zeker als de hond niet altijd de mogelijkheid heeft om in de schaduw te liggen. De vacht is niet altijd een voldoende bescherming tegen de zon. Uw hond kan net als u een pijnlijke brandwonden oplopen door de zon. Daarom moet u uw hond ook beschermen tegen de zon (en brandwonden).

Waarom heeft uw hond zonnebrandcrème nodig?


Als u wordt blootgesteld aan zonlicht, zal uw huid rood worden. Dit zijn de eerste tekenen van de verbranden. Bij verdere blootstelling aan de zon kan de huid blaren vormen en kan uw huidweefsel beschadigen. Dit kan ook bij uw hond gebeuren. Zijn huid kan rood worden en kan gaan ontsteken. Honden die kort zijn geschoren of honden met een lichte vacht lopen het meeste gevaar. Heeft uw hond donker en lang haar, dan is hij meer beschermd.

Vooral de delen van de huid waar geen haar groeit zijn het kwetsbaarst. Dit zijn de meest gevoelige delen van de huid. Deze omvatten de mond, de neus, de oren en de buik. Op deze plekken van elke hond is het noodzakelijk dat u zonnebrandcrème smeert. Niet alleen de direct zonlicht, maar alle weerspiegeling van bijvoorbeeld het zand op het strand, kan al leiden tot huidirritatie. En zeker uw hond een gedurende tijd op zijn rug ligt/speelt. De zonnestralen hebben soortgelijke gevolgen bij honden als bij mensen. Te veel zon kan bij honden kan ook leiden tot gevaarlijke huidkanker.

Kan ik zonnebrandcrème voor mensen gebruiken voor mijn hond?


Nee, dat kan niet, u moet speciale zonnebrandcrème voor uw hond kopen. Zonnebrandcrèmes voor mensen bevatten verschillende ingrediënten die gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Uw hond zal waarschijnlijk de zonnebrandcrème proberen te likken omdat de hond niet weet dat deze crème hem beschermt. De toevoegingen van uw zonnebrandcrème kan voor uw hond fatale gevolgen hebben. Vooral bij kleine honden kan een kleine hoeveelheid vergiftiging veroorzaken. Ingrediënten, zoals siliconen of para-aminobenzoëzuur zijn bijzonder schadelijk voor uw hond. Ook kleurstoffen, conserveringsmiddelen en parfums leiden vaak tot allergieën bij honden. Daarom heeft uw hond behoefte aan een “eigen zonnebrandcrème” die vrij is van dergelijke schadelijke stoffen.

Welke zonnebrandcrème is geschikt voor mijn hond?


Als u op zoek bent naar zonnebrandcrème voor uw hond, moet u extra aandacht besteden aan de ingrediënten. De zonnebrandcrème voor uw hond moet bescherming bieden tegen UV-straling en moet een hoge beschermingsfactor hebben. Afhankelijk van uw hond, is het aan te raden om minstens factor 15 te gebruiken. Met warm weer speelt uw hond misschien wel in het water? Dan moet de zonnebrandcrème van uw hond ook waterproof zijn.

Toepassen van de zonnebrandcrème


Als u gebruik maakt van een spray, zorg er dan voor dat uw hond tijdens het spuiten de spray niet inhaleert, let ook op voor de ogen, neus en oren.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden