Zwitserse Witte Herdershond

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:25-40kgVrouwelijk:25-40kg
HoogteMannelijk:53-66cmVrouwelijk:53-66cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Zwitserse Witte Herdershond?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Zwitserse Witte Herdershond

De Zwitserse witte herder is een vriendelijke herdershond met volgens de standaard een voorliefde voor kinderen en vrouwen.

De witte herder is een variant van de Duitse herder, maar de kleur was begin-20e eeuw in Europa ongewenst. In Amerika ontwikkelde de fokker Ann Tracy een bloedlijn met de huidige kenmerken van de witte herder. Het dier was daarom vroeger bekend onder de naam Amerikaans-Canadese witte herder. Sinds 2003 is de hond voorlopig erkend voor een proefperiode van 10 jaar, onder de naam Berger Blanc Suisse (Zwitserse witte herder; BBS). In Nederland heeft de Raad van Beheer gekozen voor de Engelstalige benaming White Swiss Shepherd Dog.

Door zijn zachtaardigheid is hij een van de herderrassen die door het FCI niet tot een werkproef verplicht zijn. De Zwitserse witte herder is een sociale, vriendelijke hond. Het is een echte gezinshond, waarmee wel, zoals met elke herdershond, gewerkt moet worden. De rasstandaard zegt het volgende over het karakter: temperamentvol zonder nervositeit, opmerkzaam en waakzaam, soms enigszins gereserveerd tegenover vreemden, echter nooit angstig of agressief. Het is een hond waarmee men in veel hondensporten kan meedoen. Zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en doggydance. Zoals bij alle snelgroeiende hondenrassen moet er in het eerste levensjaar van de hond extra voorzichtig worden gedaan om overbelasting van gewrichten te voorkomen. Snelle wendingen in het spel kunnen dan ook gedurende de snelle groeifase het beste worden vermeden. De Zwitserse Witte Herder is ook prima geschikt om IPO (africhting sport) mee te doen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 8485, Munnekeburen - Advertentie 1
121
14 uur
Boost

Pups, Zwitserse Witte Herder met Stamboom

€ 1.450
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 4 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Abbigael heeft pupjes. Ons UBN nummeris: 7310236 Bij haar zijn nog 4 pups beschikbaar 2 Reutjes 2 Teefjes Voor meer informatie en/of een afspraak, dan mag u contact opnemen via; MB/Whats-app:
Carline K.
Carline K.
Munnekeburen
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 9418, Wijster - Advertentie 2
RvB geregistreerde kennel
93
15 uur
Boost

Prachtige zwitserse witte herder pups te koop

€ 1.500
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 1 week6 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Onze allerliefste zachtaardige Anna is op 13 februari bevallen van 10 prachtige pups. Het zijn 6 reutjes en 4 teefjes. De geboortegewichten zijn echt supergoed. Ze zjn gefokt volgens de regels van de
Bresyo Zwitserse Herder
Bresyo Zwitserse HerderId geverifieerd
Wijster
RvB geregistreerde kennel
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 5528, Hoogeloon - Advertentie 3
27
21 uur
Boost

Super mooie zwitserse witte Herders pups te koop

€ 850
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 8 weken5 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Beschrijving Super lieve, mooie, super goed gesocialiseerde, witte herder pups mogen het nestje vanaf zaterdag 17-02-2024 verlaten om naar een nieuw gezin/baasje te gaan dan zijn ze mooi 8 weken
Frank .
Hoogeloon