Yorkshire Terriër

Levensduur14-16 jaar
GewichtMannelijk:<3,2 kgVrouwelijk:<3,2 kg
HoogteMannelijk:20-24cmVrouwelijk:20-24cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Yorkshire Terriër ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Yorkshire Terriër

De Yorkshireterriër is sociaal naar andere honden toe en is trouw aan zijn baasje. Hij is lief, zelfs naar kleine kinderen toe, al kunnen ze ook te dominant worden over de kinderen. Een York zal vaak de baas willen spelen, wat vaak onderschat wordt vanwege zijn geringe grootte en zijn schattige oogjes. Vroeger werd de York gebruikt om op ratten te jagen en dit is nog altijd in hun karakter te herkennen. Vaak zijn ze vrij agressief, zeer snel en niet snel moe. Verder worden ze omschreven als aanhankelijk, moedig, pienter en een goede waker. De Yorkshire-eigenschappen overheersen vaak bij kruisingen. De Yorkshires hebben normaal gesproken de oren in een V-vorm.

Herkomst:

De herkomst van de Yorkshire Terriër gaat terug naar de negentiende eeuw, toen Schotse textielarbeiders hun Terriërs kruisten met de plaatselijke Terriërs in de streek rond Glasgow in het graafschap York. De vermoedelijke voorouders van de York zijn de Clydesdale Terriër en/of de Paisley Terriër, de Schotse Black-and-tan Terriër, de Broke-Haired Terriër (vandaag de dag uitgestorven), de Cairn Terriër en de Maltezer.

In 1886 kreeg de Yorkshire Terriër zijn huidige naam en in 1898 werd voor het eerst de rasstandaard voor de Yorkshire Terriër gepubliceerd.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Yorkshire Terriër honden te koop in 4529, Eede - Advertentie 1
5
1 dag

York mini ♥️

€ 850
Yorkshire TerriërLeeftijd: 7 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
prachtige Yorkie terrier honden, moedergewicht is 1800 gram, de moeder is zichtbaar op de foto. Wij geven veel om onze kleintjes, ze hebben hun eigen gezellige box midden in het huis, dat wil zeggen i
Kasia M.
Kasia M.
Ingelmunster
Yorkshire Terriër honden te koop in 8775, Nijhuizum - Advertentie 2
43
3 dagen

York mini 1,300g

€ 900
Yorkshire TerriërLeeftijd: 7 maanden1 Mannelijk
kleine hond van 1.300 g, 7 maanden oud. een hond met een delicate schoonheid, klein postuur en dik haar - foto's voor en na de kapper. de hond is getraind om aan de lijn te lopen en auto te rijden, is
Kasia M.
Kasia M.
Nijhuizum
Yorkshire Terriër honden te koop in 4645, Putte - Advertentie 3
11
1 week

Puppies te koop

€ 1.500
Yorkshire TerriërLeeftijd: 6 weken1 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
1 Jonge (zwart wit) de andere (3) zijn meisjes. Prijs is nog bespreekbaar als het nodig is Contacteer ons voor meer info.
karen t.
karen t.Id geverifieerd
Mechelen