West Highland White Terriër

Levensduur13-15 jaar
GewichtMannelijk:7-10kgVrouwelijk:7-10kg
HoogteMannelijk:28cmVrouwelijk:28cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit West Highland White Terriër?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de West Highland White Terriër

De West Highland white terriër is een kleine, stevig gebouwde hond. Zijn schofthoogte is circa 28 centimeter en zijn gewicht 7 à 8 kilogram. Zijn vacht bestaat uit twee soorten haar: een ruwe en harde bovenvacht met een zachte, kortharige ondervacht. De vacht mag niet te vaak gewassen worden omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kan beter schoongeborsteld worden als de vacht weer droog is. De harde vacht van de Westie moet om de ca 12 weken geplukt worden.

Aard:

De West Highland white terriër wordt omschreven als een levendige, speelse, onverschrokken en waakse hond. Verder: Vrolijk, alert, extravert, slim, vindingrijk, trouw aan zijn baas (en anderen, is een allemandsvriend) maar ook eigenwijs, volhardend en zelfstandig, passend bij het ras, terriër. Een Westie staat bekend om zijn zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk.

Opvoeding:

Door het ongecompliceerde en vrolijke karakter is men geneigd hem veel toe te geven. Een correctie af en toe is toch zeker gewenst. De West Highland white terriër kan soms erg vasthoudend zijn als het om ondeugende streken gaat, het is aan te bevelen consequent te zijn.

Sociaal:

De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en het zijn prima speelkameraadjes voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje. Sommige Westies kunnen wat dominant zijn. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de opvoeding van de hond. Een goede cursus voor pup en baasje is aan te bevelen.

Beweging en spel:

De West Highland white terriër is dol op stoeien, ravotten en balspelletjes. Ze hebben veel beweging nodig en hebben de neiging tot graven om bijvoorbeeld uit de tuin te kunnen ontsnappen en aan de wandel te gaan. Een goede afrastering is een optie.