Weimaraner

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:30-40kgVrouwelijk:25-35kg
HoogteMannelijk:59-70cmVrouwelijk:57-65cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Weimaraner

De Weimaraner is een knappe hond met hun mooie zilveren vachten en lichtgekleurde ogen. Ze zijn inheems in Duitsland waar ze altijd zeer gewaardeerd zijn geweest om hun jachtvaardigheden en het feit dat ze zulke heerlijk loyale gezinsdieren zijn. Maar ze zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat Weimaraners zeer intelligent zijn en snel dingen oppikken, inclusief of een eigenaar niet de alfa-hond is, wat hen een dominantere kant van hun aard laat zien. Ze zijn veel gelukkiger bij mensen die een actief buitenleven leiden en die graag een sterke hondenpartner aan hun zijde hebben.

Vandaag de dag worden Weimaraners vaak gebruikt als hulphonden over de hele wereld dankzij het feit dat ze zo intelligent en goedhartig zijn in de juiste handen en omgeving. Vaak aangeduid als Weims hebben deze elegante honden hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen hier in het Verenigd Koninkrijk en worden ook een grote hit in de showring dankzij hun charmante uiterlijk en loyale intelligente persoonlijkheden.

Geschiedenis van de Weimaraner

De geschiedenis van de Weimaraner blijft een beetje een mysterie, hoewel vergelijkbare honden worden afgebeeld in schilderijen van Van Dyke die teruggaan tot de jaren 1600. De honden werden gefokt in Weimar, een onafhankelijke staat waar ze zeer gewaardeerd werden om hun slimme uiterlijk, intelligentie en hun jachtvaardigheden, vooral hun vermogen om te jagen, te volgen en te apporteren over allerlei uitdagende terreinen.

Er zijn mensen die geloven dat het ras een verwant zou kunnen zijn van de Duitse Kortharige Pointer en dat beide rassen een gemeenschappelijke afkomst delen. Er wordt ook gedacht dat het ras is ontstaan door het kruisen van Schweisshund-rassen met Bloodhounds.

Ze danken hun naam aan de Grote Hertog van Weimar en waren ooit de voorkeurshond van de adel op het jachtveld, waar ze werden gebruikt om groot wild op te sporen. Dit omvatte wilde katten, herten, bergleeuwen, beren en wolven. Echter, tegen de jaren 1800 werd groot wild zeldzamer in Duitsland, wat leidde tot een afname van het aantal Weimaraners.

Jarenlang was er niet veel bekend over hun fokkerij omdat de Duitsers dit als een goed bewaard geheim hielden. Echter, in 1937 werd de eerste Weim naar Amerika gebracht en een paar jaar later, in 1943, werd het ras erkend door de American Kennel Club. Pas in 1952 werden Weimaraners geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk door Majoor Petty, die een rasenthousiast was geworden tijdens zijn dienst in het leger in Duitsland.

Vandaag de dag zijn ze een populaire keuze als reddings- en hulphonden voor gehandicapten. In veel delen van Europa wordt de Weimaraner gebruikt door de politie en in de loop der jaren hebben ze zich bewezen als betrouwbare en betrouwbare gezelschapshonden en familiehuisdieren, wat heeft bijgedragen aan de populariteit van het ras zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Weimaraner een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot de meest populaire huisdieren in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld
 • Weimaraners bleven een Duits geheim tot in de late jaren 1930
 • Ze zijn altijd zeer gewaardeerde jacht-, volg- en apporteerhonden geweest in hun geboorteland Duitsland
 • Er wordt gedacht dat het ras al in de 16e eeuw zou hebben bestaan
 • Weimaraners hebben traditioneel hun staarten laten couperen, een praktijk die al eeuwenlang plaatsvindt. De reden dat de staarten van spaniëls werden gecoupeerd, was om te voorkomen dat ze beschadigd raakten wanneer honden wild uit de struiken opjoegen en apporteerden. Pas in 1993 werd een wet aangenomen die verbood dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Schotland) in 2006 van kracht werd, wat een totaalverbod op staartcouperen invoerde, tenzij om medische redenen. In andere delen van het Verenigd Koninkrijk trad de Animal Welfare Act in april 2007 in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet langer gecoupeerd mochten worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk"hond of om medische redenen.

Uiterlijk van de Weimaraner

Hoogte bij de schoft: Reuen 63 - 68 cm Teven 58 - 63 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 32 - 37 kg Teven 25 - 32 kg

De Weimaraner is een knappe hond met hun zilveren vachten en opvallende amber- of blauwgekleurde ogen. Ze zijn lang en hebben een trotse uitstraling, omdat ze de grootste van alle jachthonden zijn. Ze bewegen zeer gracieus en tonen een goede snelheid wanneer dat nodig is. Ze hebben vrij lange trotse koppen met een matige stop en een hint van een mediane lijn die zich uitstrekt tot aan de achterkant van het voorhoofd van een hond. Ze hebben ook vrij prominente achterhoofdsbeenderen. Hun lippen zijn vrij diep met honden die een krachtige kaak hebben. Neuzen zijn grijs van kleur en hun ogen kunnen amber of blauw zijn, afhankelijk van de kleur van de vacht van een hond.

Hun ogen zijn mooi uit elkaar geplaatst op het gezicht van een hond, medium van formaat en rond van vorm, met Weimaraners die altijd een alerte en intelligente uitstraling hebben. Hun oren zijn hoog geplaatst, lang, mooi gelobd en hebben een lichte vouw erin. De Weimaraner heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen. Hun nekken zijn matig lang en strak, wat bijdraagt aan hun algehele elegante uitstraling. Voorpoten zijn sterk, krachtig en recht.

hun borst is diep en goed ontwikkeld met honden die goed gewelfde ribben hebben die mooi uitstrekken tot een stevige korte lendenen. Hun bovenlijn is recht en de kruisbuiging is licht. Weimaraners hebben mooi ontwikkelde buiken met een matige hoeveelheid opgetrokken en hun borstbeen valt tot aan de elleboog van een hond. Achterpoten zijn goed ontwikkeld en gespierd met honden die compacte stevige voeten en goed gewelfde tenen hebben. Kussentjes zijn dik en goed gepolsterd en nagels zijn kort en grijs of amber van kleur. Hun staarten zijn matig geplaatst en vrij dik bij de wortel voordat ze taps toelopen naar de punt. Honden dragen hun staarten op gelijke hoogte met hun ruggen wanneer ze ontspannen zijn, maar ze worden omhoog gehouden wanneer ze opgewonden of alert zijn.

Wat betreft hun vacht heeft de Weimaraner een korte, gladde en gladde vacht met het haar op hun nek, borst en buik langer dan op de rest van het lichaam. Langharige Weimaraners hebben langere vachten met het haar op hun borst, nek en buik variërend van 2,5 tot 5 cm lang en hun staarten en achterpoten zijn ook mooi bevederd. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie zijn als volgt:

 • Muisgrijs
 • Muisgrijs & Witte Borstvlek
 • Ree Grijs
 • Ree Grijs & Witte Borstvlek
 • Zilver Grijs
 • Zilver Grijs & Witte Borstvlek

Gang/beweging

Als een Weimaraner beweegt, doen ze dat moeiteloos terwijl ze een enorme afstand afleggen. Ze zijn goed in balans, mooi gecoördineerde honden die, wanneer ze van achteren worden gezien, hun achterpoten in een parallelle beweging naar hun voorpoten bewegen. Wanneer ze van opzij worden gezien, heeft een Weimaraner een sterke en rechte bovenlijn tijdens het bewegen.

Fouten

De Kennel Club keurt elke vorm van overdrijvingen of afwijkingen van de rasstandaard af en zou eventuele fouten beoordelen op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren of te werken.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is de moeite waard om op te merken dat Weimaraners iets korter of langer kunnen zijn, evenals iets lichter of zwaarder dan vermeld in de KC rasstandaard, die alleen als richtlijn moet worden gebruikt.

Temperament van de

De Weimaraner is een energieke en trotse hond en een die een enorme hoeveelheid uithoudingsvermogen heeft. Ze zijn ontzettend slim en differentiëren snel tussen eigenaren die ze kunnen respecteren en degenen aan wie ze een dominantere kant kunnen laten zien, wat de reden is waarom ze beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met hun specifieke behoeften. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor het leven op het veld, wat kort gezegd betekent dat het moeilijk zou zijn om een volwassen Weim te veel te laten bewegen. Ze zijn het gelukkigst als ze leven met gezinnen die een actief buitenleven leiden en die op het platteland wonen of die grote achtertuinen hebben.

Weimaraners zijn vaak nogal nerveuze honden, wat kort gezegd betekent dat ze voorzichtig moeten worden behandeld en van jongs af aan moeten worden getraind, maar omdat ze vrij langzaam volwassen worden, moet hiermee rekening worden gehouden tijdens hun training. Kortom, het succesvol trainen van een Weimaraner kost vaak veel tijd, geduld en begrip.

Weimaraners vormen sterke banden met hun families en worden volledig toegewijd aan hun eigenaars, wat betekent dat ze het beste passen bij huishoudens waar minstens één persoon thuis blijft als iedereen anders het huis uit is. Ze staan erom bekend dat ze hun eigenaars door het huis volgen van kamer naar kamer zodat ze bij hen kunnen zijn. Als een Weimaraner te veel tijd alleen doorbrengt, is de kans groot dat ze last krijgen van verlatingsangst, wat kan leiden tot allerlei gedragsproblemen, waaronder destructief gedrag in huis.

Ze zijn geen goede keuze voor beginnende eigenaren omdat Weimaraners beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met hun specifieke behoeften en die weten hoe ze moeten omgaan en trainen met wat alleen kan worden omschreven als een gevoelige, slimme, hoewel soms nerveuze en vaak veeleisende hond. Ze zijn ook niet de beste keuze voor mensen die in appartementen wonen, omdat Weimaraners gedijen in een buitenomgeving zo veel mogelijk.

Ze staan erom bekend dat ze van water houden en met hun gezwollen voeten zijn Weims opmerkelijk sterke zwemmers, wat betekent dat voorzichtigheid geboden is bij het uitlaten van hen buiten de lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen. Ze zijn vaak wantrouwend en afstandelijk tegenover mensen die ze niet kennen en geven er de voorkeur aan afstand te houden totdat ze hen leren kennen.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Weimaraners zijn zoals eerder vermeld niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze voorzichtig en zacht moeten worden behandeld en getraind, terwijl ze de honden tegelijkertijd veel geduld en begrip tonen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Weimaraners werden oorspronkelijk gefokt om te jagen, te wijzen, te volgen en op te halen, maar omdat ze zeer trainbaar zijn in de juiste omgeving en met de juiste training, kan een hond worden geleerd om niet achter kleinere dieren aan te gaan die ze tegenkomen. Met dit gezegd zou een slecht gefokte en verkeerd getrainde Weimaraner graag achter kleinere dieren aan gaan die ze zien, wat betekent dat grote zorg moet worden genomen waar en wanneer ze vrij van de lijn kunnen rennen.

Hoe zit het met speelsheid?

Weimaraners zijn gevoelige en soms nerveuze honden, maar in de juiste handen kunnen ze ontspannen en speels zijn. Ze leren snel nieuwe dingen en genieten van interactieve spellen met de mensen die ze vertrouwen en liefhebben.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Weimaraners passen niet zo goed aan het leven in een appartement, ze doen het veel beter in huizen met grote, veilige achtertuinen waar honden veilig kunnen rondlopen wanneer mogelijk. Ze hebben een enorme hoeveelheid dagelijkse lichamelijke oefening nodig, gecombineerd met veel mentale stimulatie om echt gelukkige honden te zijn.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Omdat Weimaraners zo toegewijd zijn aan hun families, haten ze het als ze zich voor langere tijd alleen bevinden, wat de reden is waarom ze beter geschikt zijn voor mensen die vanuit huis werken, die een druk buitenleven leiden en mensen die zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, de voorkeur gevend aan dit te doen met een loyale honden met een enorme hoeveelheid uithoudingsvermogen. Honden die alleen worden gelaten, lijden aan verlatingsangst, wat ertoe leidt dat ze destructief worden in huis, wat hun manier is om hun verveling en de stress die ze voelen te verlichten.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Weimaraners staan er niet om bekend "blaffers" te zijn, hoewel elke hond die te lang alleen wordt gelaten zijn stress kan tonen door onophoudelijk te blaffen om aandacht te krijgen. Als een puppy of jonge hond begint te blaffen zonder reden, moet dit gedrag eerder in de kiem worden gesmoord, waarbij voorzichtigheid geboden is om ze niet te laten schrikken, rekening houdend met het feit dat Weimaraners voorzichtig moeten worden behandeld om ze niet van streek te maken.

Houden Weimaraners van water?

De meeste Weimaraners houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand echter een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Weim buiten de lijn in de buurt van gevaarlijkere waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Weimaraners goede waakhonden?

Weimaraners moeten niet worden geleerd om waakhonden te zijn en het zou een ernstige fout zijn om te proberen een hond te trainen om te waken, omdat dit alleen het slechtste in hen naar boven zou brengen, inclusief agressief en dominant gedrag. Met dit gezegd zou een Weim altijd zijn eigenaar laten weten wanneer er vreemden zijn of als er iets aan de hand is in hun omgeving dat ze niet leuk vinden.

Intelligentie / trainbaarheid van de Weimaraner

De Weimaraner is een zeer intelligent karakter dat bekend staat als "scherpzinnig", daarom doen ze het beter met mensen die bekend zijn met dit type uiterst slimme hond. Hun socialisatie en training moeten vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het leven van een hond. Weimaraners moeten weten wat hun plaats is in de roedel en wie de alfahond is in een huishouden. Zonder de juiste begeleiding kunnen ze een dominantere kant van hun aard laten zien, wat koste wat het kost vermeden moet worden gezien deze knappe honden van nature uiterst zelfverzekerd zijn.

In de juiste handen en omgeving zijn Weimaraners gemakkelijk te trainen. Ze gedijen op het weten aan wie ze om richting en begeleiding kunnen vragen. Ze zijn het soort hond dat moet weten wat een eigenaar van hen verwacht. Ze reageren niet goed op enige vorm van harde correctie of grofhandige behandeling, maar ze reageren uiterst goed op positieve bekrachtigingstraining, wat het beste uit een Weimaraner haalt omdat deze trainingsmethode hun natuurlijke talenten naar boven brengt.

Puppy's moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden en hun opvoeding moet ook vroeg beginnen zodat ze de grenzen en beperkingen die voor hen zijn gesteld begrijpen. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Weimaraners staan bekend om goed met kinderen om te kunnen gaan en ze genieten van interactieve spellen spelen met de kinderen. Echter zijn ze een betere keuze in huishoudens waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich moeten gedragen rond grote honden, met in gedachten dat een Weimaraner ook moet leren dat de kinderen gerespecteerd moeten worden. Met dit gezegd moet er voorzichtigheid betracht worden wanneer een Weimaraner in de buurt is van peuters, omdat ze per ongeluk een kleiner kind omver kunnen stoten wat hen kan laten schrikken of pijn doen.

Wanneer goed gesocialiseerd vanaf een jonge leeftijd, kunnen Weimaraners over het algemeen goed opschieten met andere honden, hoewel ze wat "afstandelijk" kunnen zijn naar sommige honden toe. Echter moet er voorzichtigheid betracht worden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat. Als ze zijn opgegroeid met een familiekat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, maar een Weimaraner zou er niets van denken om een kat die ze nog niet kennen achterna te zitten en hier veel plezier aan te beleven.

Gezondheid van de Weimaraner

De gemiddelde levensverwachting van een Weimaraner is tussen de 11 en 14 jaar wanneer deze goed verzorgd wordt en een passend kwalitatief goed dieet krijgt dat past bij hun leeftijd.

De Weimaraner staat bekend als een gezonde hond en een die lijdt aan weinig erfelijke gezondheidsproblemen. De aandoeningen die de ras het meest lijken te beïnvloeden zijn als volgt:

Zorgen voor de Weimaraner

Net als bij elk ander ras moeten Weimaraners regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Weimaraner puppy

Weimaraner-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed worden puppy-proofed voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om af te spreken om de puppy op te halen wanneer er mensen in huis zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Verzorging van de Weimaraner

De vacht van een Weimaraner is kort en strak, dicht bij het lichaam liggend, wat betekent dat ze weinig onderhoud nodig hebben op het gebied van verzorging. Het enige wat nodig is, is een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doek om een mooie glans op de vacht van een hond te behouden en deze in goede conditie te houden. Ze hebben de neiging het hele jaar door te verharen, hoewel ze net als andere rassen het meest verharen tijdens de lente en dan weer in de herfst, wanneer vaker borstelen over het algemeen nodig is om dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties, rekening houdend met het feit dat Weimaraners erg vatbaar zijn voor oorproblemen.

Beweging van de Weimaraner

De Weimaraner is een zeer slim karakter met veel energie en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze moeten minimaal 2 uur per dag lichaamsbeweging krijgen, met zoveel mogelijk "losloop tijd" die gecombineerd moet worden met veel mentale stimulatie. Zonder de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging en dingen om hun geest bezig te houden, zou een Weimaraner snel verveeld raken en dit kan leiden tot honden die allerlei ongewenst en destructief gedrag in huis ontwikkelen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin zo vaak mogelijk, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve, energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Weimaraner-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Weimaraner

Als je een Weimaraner puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel gebeurt, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Weimaraners bekend staan om maagtorsie, is het erg belangrijk om ze twee keer per dag te voeren in plaats van een hond slechts één grotere maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard voor hun voerbakken, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder te hoeven rekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op maagtorsie.

Voedingsgids voor een Weimaraner puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Weimaraner puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het beste is om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 264g tot 286g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 327g tot 365g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 354g tot 400g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 381g tot 454g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 405g tot 505g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 403g tot 506g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 374g tot 471g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 349g tot 440g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 318g tot 402g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 290g tot 365g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 288g tot 363g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 286g tot 360g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 286g tot 357g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Weimaraner

Eenmaal volwassen moet een volwassen Weimaraner een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Weimaraner de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 276 g tot 363g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 307g tot 404g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 32 kg kunnen 322g tot 424g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 37 kg kunnen 366g tot 482g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Weimaraner prijs

Als u op zoek bent om een Weimaraner te kopen, zou u iets moeten betalen tussen de €400 en meer dan €900 voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Weimaraner in noordelijk Engeland zouden €29,83 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €67,32 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, of het nu nat of droog is, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 - €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Weimaraner, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Weimaraner tussen de €80 en €120 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Weimaraners zijn een uiterst populair ras, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van een Weimaraner, die als volgt zijn:

 • Let op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Weimaraner-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online betalen aan een verkoper. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Weimaraners tot de meest populaire rassen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Weimaraners om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moederhond slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Weimaraner-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Weimaraners hebben traditioneel hun staarten gecoupeerd, een praktijk die al lange tijd plaatsvindt. De reden dat de staarten van spaniëls werden gecoupeerd, was om te voorkomen dat ze beschadigd raakten wanneer honden wild opjoegen en opzochten in dichte begroeiing. Pas in 1993 werd een wet aangenomen die verbood dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Schotland) in 2006 van kracht werd, wat een totaalverbod op staartcouperen inhield, tenzij om medische redenen. In andere delen van het VK trad de Animal Welfare Act in april 2007 in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet langer gecoupeerd mochten worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk"hond of om medische redenen. Toekomstige eigenaren moeten altijd de papieren en documentatie opvragen wanneer ze overwegen een Weimaraner-puppy met een gecoupeerde staart te kopen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Fox Terriër Draadhaar honden te koop in 4561, Hulst - Advertentie 1
10
2 minuten
Boost

ruwharig fox terrierpups

Fox Terriër DraadhaarLeeftijd: 7 weken1 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
ruwharige fox terrierpups komende uit jacht en schoonheidsbloedlijn. voorzien van stamboom en alle nodige inentingen en documenten. wij zijn gelegen in Belgie 15 min van hulst
stefaan v.
Hulst
Boxer honden te koop in Baarle-Nassau - Advertentie 2
17
2 minuten
Boost

Boxer puppys

€ 1.400
BoxerLeeftijd: 5 weken1 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Is huishoudelijk kring groot ge bracht particulier worden ingeënt en geschipt voor ze het nest mogen verlaten
Bart P.
Bart P.Id geverifieerd
Kasterlee
Cairn Terriër honden te koop in 6961, Eerbeek - Advertentie 3
7
4 minuten
Boost

CAIRN TERRIER PUPS ROODGESTROOMD

€ 1.500
Cairn TerriërLeeftijd: 6 weken
Raszuivere Cairn Terrier Pups te koop, 4 reutjes kleur roodgestroomd, met officiële stamboom Raad van Beheer, gefokt volgens de gezondheids regels rasvereniging. Groeien in de huiskamer op. Ouders get
Yvonne B.
Eerbeek