Vlinderhondje

Levensduur13-15 jaar
GewichtMannelijk:3 - 4kgVrouwelijk:3 - 4kg
HoogteMannelijk:28cmVrouwelijk:28cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Vlinderhondje

Het enige verschil tussen het vlinderhondje en het minder vaak geziene 'nachtvlinderhondje' is de vorm van de oren. Het vlinderhondje heeft grote staande oren, die aan een vlinder (papillon) doen denken. De eveneens grote oren van het nachtvlinderhondje hangen. Beide typen kunnen in één nestje voorkomen.

Geschiedenis:

De dwergspaniël met hangende oren heeft in Frankrijk een lange geschiedenis, al is de oorsprong vermoedelijk[bron?] Italiaans. Vanaf de 16e eeuw zijn ze aan het Franse hof gehouden en we zien ze vaak op oude schilderijen afgebeeld. Bekend is het verhaal over koningin Marie Antoinette die met haar spaniëltje onder de arm naar de guillotine zou zijn geleid. Tegen het einde van de 19e eeuw werd de hond populair bij de burgerij. Vanaf die tijd duikt ook de huidige variëteit met staande oren op, vooral in België. In 1937 werd een gezamenlijk Belgisch-Franse rasstandaard door de FCI erkend.

Uiterlijk:

Het vlinderhondje is een klein, hoogbenig en langharig hondje met een schouderhoogte van ongeveer 28 centimeter. Zijn gewicht kan van 1.5 tot 5 kg lopen. De kop is klein en rond en de ogen groot en donker. De oren zijn hoog aangezet. De zijdezachte beharing aan die oren is opvallend. De vacht van het vlinderhondje is glanzend, dik en licht gegolfd. Het ras kan 2 tot 3 kleuren hebben. Het overwegend wit zijn, op de kop en vooral bij de oren overheerst meestal de kleur. Kastanjebruin, lichtbruin, beige en zwart zijn de meest voorkomende kleuren. Rug en poten zijn lang en recht. En de buik licht opgetrokken. De staart heeft de vorm van een pluim die openvalt. Het ras heeft tamelijk lange hazenvoetjes. De hond moet dagelijks gekamd worden om klitten te voorkomen, maar overigens stelt de verzorging geen bijzondere eisen.

Karakter:

Het vlinderhondje heeft een waakzaam en opgewekt karakter, Hij hecht zich sterk aan zijn eigenaar of de leden van het gezin waarin hij leeft. Het is een intelligent en levendig ras dat een goede wandeling weet te waarderenmaar eist veel aandacht.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Vlinderhondje honden te koop in 3281, Numansdorp - Advertentie 1
82
1 week

Papillon puppy reutjes mogen direct verhuizen

€ 850
VlinderhondjeLeeftijd: 4 maanden2 Mannelijk
Broertjes Riff en Mylo mogen direct verhuizen als huishondjes. Ze zijn op 31 juli jl een nestje papillon reuen pupjes geboren Vader van dit prachtige nestje is Perfect Story Excalibur. Een prachtige
j
Numansdorp