Tibetaanse Mastiff

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:45 - 72kgVrouwelijk:45 - 72kg
HoogteMannelijk:36 - 41cmVrouwelijk:0cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Intelligentie
Kan alleen zijn
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse mastiff is een grote, niet overgrote, zeer krachtige hond. Hij komt in de kleuren zwart, goud, blauw, blauw met tan en zwart met tan voor. Een kleine witte aftekening ter hoogte van de borst en de tenen zijn toegestaan. De vacht is van grote densiteit. De ondervacht is extreem sterk en de bovenvacht is vast en samen met de ondervacht tegen elk weer bestand. Het haar rond de kop en nek vormt vooral bij reuen manen. De hond verhaart eenmaal per jaar in het voorjaar en de teven zijn eenmaal per jaar loops, doorgaans in de herfst. Het is een ras dat zich zeer langzaam ontwikkelt: teven zijn rond het derde jaar lichamelijk en geestelijk volgroeid en reuen doen daar nog een tot twee jaar langer over.

De hond vertoont een bijna kwadratische bouw met functionele hoeken tussen voor- en achterbenen en een krachtige nek. De staart wordt gekruld over de rug gedragen. De kop van de volwassen hond is zwaar en breed. De oren zijn klein tot middelgroot en hangen zijwaarts langs de kop.

De minimum schofthoogte voor teven is 61 cm en voor reuen 66 cm en het gewicht is doorgaans tussen de 45 en de 70 kg.

Karakter:

Tolerant naar kinderen, zeer gesteld op zijn eigen mensen, maar laat zijn genegenheid niet al te uitbundig blijken. Onverschillig en terughoudend naar vreemden. Excellente niet agressieve waak- en gezinshond. Niet voor beginners: hij is wel gehoorzaam, maar alleen wanneer het hem uitkomt. Eigenwijs, koppig en wil altijd het laatste woord hebben. Kan blafferig zijn als hij buiten wordt gehouden. Geen kennelhond, heeft contact met zijn mensen nodig. Reuen zijn dominant naar andere reuen maar zijn geen ruziezoekers. Kunnen prima met andere honden worden gehouden.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Tibetaanse Mastiff pups te koop in 8255, Swifterbant - Advertentie 1
3
1 maand

Lieve Tibetaanse mastiff

€ 1.500
Tibetaanse MastiffLeeftijd: 1 jaar1 Vrouwelijk
Mooie stamboom tibetaanse mastiff teef. Luistert naar de naam Nala. Ze is bijna 1 jaar maar ik kan lichamelijk helaas niet meer aan om wat met haar te ondernemen alleen als mijn man er is wordt ze uit
Lisa v.
Swifterbant
Particulier
Tibetaanse Mastiff pups te koop in 8255, Swifterbant - Advertentie 2
8
1 maand

Hele lieve Tibetaanse mastiff zoekt nieuw huisje

€ 1.000
Tibetaanse MastiffLeeftijd: 9 maanden1 Mannelijk
Wij hebben in juni j.l. een vriendje/soortgenootje voor onze Tibetaanse Mastiff aangeschaft maar i.v.m. mijn lichamelijke gestel is het onmogelijk voor mij om ook maar iets te ondernemen met de honden
Lisa v.
Swifterbant
Particulier