Sprocker

Levensduur10 - 14 jaar
GewichtMannelijk:14 - 20kgVrouwelijk:14 - 20kg
HoogteMannelijk:35 - 50cmVrouwelijk: 35 - 50cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Sprocker

Sprockers zijn gecreëerd door twee raszuivere spaniëls te kruisen, namelijk de Springer Spaniel en de Cocker Spaniel, maar soms werd ook een Amerikaanse Cocker gebruikt. Sprockers zijn echter geen "designerhonden", omdat ze gefokt zijn als werkhonden. Ze worden ook niet beschouwd als een "kruising", omdat beide ouder rassen spaniëls zijn. Met dit gezegd te hebben, maken ze geweldige gezinsdieren en metgezellen en hebben ze in de loop der jaren hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen over de hele wereld.

Sprockers erven vaak veel gewenste eigenschappen van beide ouder rassen, wat betekent dat de Sprocker vandaag de dag een van de meest populaire honden is op het gebied van werkhonden. Op dit moment wordt de Sprocker niet erkend als ras door The Kennel Club (september 2017), maar verschillende rasverenigingen zijn opgericht om ervoor te zorgen dat goede fokpraktijken worden gehandhaafd en inteelt wordt vermeden om het welzijn van Sprockers te waarborgen. Ze mogen nooit worden beschouwd als "designer" honden, noch mogen Sprockers worden beschouwd als een "kruising", omdat beide ouder rassen spaniëls zijn.

Geschiedenis van de Sprocker

Het is mogelijk om de oorsprong van alle spaniëls terug te voeren naar honden die inheems waren in Spanje en tot de jaren 1600 werden ze beschouwd als één uniek type, hoewel er veel verschillende maten bestonden met puppy's in een enkel nest die heel verschillend waren in uiterlijk en grootte. De grotere spaniëls die destijds bestonden, worden beschouwd als de voorouders van de Engelse Springer Spaniël die we vandaag zien.

In de loop der tijd werden zowel Cocker- als Springer-spaniëls zorgvuldig en selectief gefokt door jachtopzieners die Land Spaniëls gebruikten, hoewel het veilig zou zijn om aan te nemen dat er ook per ongeluk paringen plaatsvonden. Met dit gezegd zijn Sprocker Spaniëls al ongeveer 20 jaar aanwezig en sinds ze voor het eerst opdoken, hebben deze knappe, hardwerkende honden zich een uitstekende reputatie verworven, zowel op het veld als in een huiselijke omgeving. Hoewel de exacte oorsprong van de Sprocker Spaniël een beetje onduidelijk is zoals eerder vermeld, wordt gedacht dat jachtopzieners Springers per ongeluk of opzettelijk hebben gekruist met Cocker-spaniëls met als doel een hardwerkende jachthond te produceren die in uitdagendere omstandigheden en over ruwere terreinen kan werken. Pas in recente tijden kregen ze de naam "Sprocker".

Er zijn mensen die geloven dat het Schotse jachtopzieners waren die als eersten de twee spaniëls kruisten omdat ze een robuuste hond nodig hadden die in staat was om te werken op de grotere landgoederen ten noorden van de grens. Hun inspanningen resulteerden in een spaniël die veel van de beste eigenschappen van beide ouder rassen erfde. In 1892 begon de Kennel Club te zien dat de Cocker en de Springer Spaniël twee aparte rassen waren, ook al werden er af en toe zeer verschillende puppy's gevonden in hetzelfde nest. Dit leidde tot het vaststellen van een rasstandaard door beide rasverenigingen voor zowel de Cocker als de Springer en dit leidde uiteindelijk tot erkenning van beide rassen door de Kennel Club in 1902. De Cocker en de Springer Spaniël zijn de oudste jachthonden die inheems zijn in het Verenigd Koninkrijk.

In de loop der jaren hebben Sprocker Spaniëls zich bewezen als uitstekende jachthonden, maar ze hebben ook de reputatie verdiend van zeer goede gezinshuisdieren en metgezellen die net zo op hun gemak en ontspannen zijn in de huiselijke omgeving als op het veld. Ze zijn noch "designerhonden" noch zijn ze een kruising met veel erkende spaniël rassen die zijn gecreëerd door landspaniëls te gebruiken als grondleggers door de tijd heen. Als zodanig zou kunnen worden betoogd dat een Sprocker dezelfde afkomst deelt als andere inheemse spaniëls die vandaag de dag door de Kennel Club erkende rassen zijn.

De populariteit van deze honden heeft ertoe geleid dat zowel gerenommeerde Cocker- als Springer Spaniël fokkers hun dekreuen hebben gebruikt om gezonde Sprockers te produceren die een typische uitstraling hebben. Het eindresultaat van hun selectieve fokken is een betrouwbare, loyale en actieve gezinshuisdier, heel erg zoals veel van hun spaniël neven. Hoewel het moeilijk zou zijn om vast te stellen hoeveel Sprocker Spaniëls vandaag de dag als gezinshuisdier worden gehouden in het Verenigd Koninkrijk, zou het eerlijk zijn om te zeggen dat deze charmante, intelligente en energieke honden tot de meest populaire behoren in het land en stevige favorieten blijven op het veld waar ze zeer gewaardeerd worden bij het vinden, opjagen en terughalen van wild voor jagers.

Interessante feiten over het ras

 • Zijn Sprockers een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot de meest populaire nieuwe hybrid honden die in de afgelopen tijd zijn ontwikkeld

Sprockers zijn opzettelijk en per ongeluk ontwikkeld door jachtopzieners die Cockers kruisten met Springers om een robuuste, betrouwbare en loyale jachthond te produceren

Sprocker Spaniëls mogen nooit worden beschouwd als "designer" honden omdat ze zijn ontwikkeld om te werken als jachthonden waarbij beide ouder rassen Kennel Club geregistreerde spaniëls zijn

Als het gaat om "afstamming" bij Sprockers is de favoriet een Cocker Spaniël als vader en een Springer Spaniël als moeder, beide van het Werktype. De reden hiervoor is dat wanneer Show Type Cockers worden gebruikt om Sprockers te verwekken, het resultaat zwaardere, gedrongen puppy's zijn.

Er worden meer 2e en 3e generatie Sprockers gefokt dan ooit tevoren, waarbij zowel de vaders als moeders Sprockers zijn

Uiterlijk van de Sprocker

Hoogte bij de schoft: Reuen 43.18 - 50.80 cm Teven 40.64 - 50.80 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 16.7 - 20.0 kg Teven 14.0 - 20.0 kg

Sprockers zijn knappe honden die de goede looks en trotse uitstraling van beide ouder rassen hebben geërfd. Met zo'n enorme genenpoel om uit te putten, kunnen puppy's in een enkel nest vaak behoorlijk verschillend zijn, zowel qua uiterlijk als temperament. Met dit gezegd zijn er meer gemeenschappelijke eigenschappen en kleuren dankzij het feit dat gerenommeerde fokkers meestal Cocker-reuen uit de werkgroep gebruiken die ze koppelen aan werkende Springer Spaniël teven. Wanneer fokkers een showtype Cocker-reu gebruiken, neigen de puppy's zwaarder en forser te zijn. Maar sinds deze charmante honden voor het eerst op het toneel verschenen, worden er steeds meer 2e en 3e generatie Sprocker Spaniëls gefokt, waarbij hun vaders en moeders ook Sprockers zijn.

Sprockers hebben veel fysieke kenmerken van beide ouder rassen geërfd. Ze hebben mooi geproportioneerde koppen met goed gedefinieerde stops en occipitale punten. Hun ogen staan wijd uit elkaar, waarbij honden altijd een alerte en intelligente blik hebben. De oren zijn lang en hangend, net als bij beide ouder rassen, en mooi bedekt met haar. De snuiten zijn breed en de neus van een Sprocker past bij hun vachtkleur, waarbij honden wijde neusgaten hebben.

Ze hebben een atletische uitstraling aan hun lichaam met goed terugliggende schouders en een mooie breedte van hun borstkas. De ribben zijn goed gewelfd en de voorpoten zijn sterk en goed gespierd. Hun ruggen zijn sterk en recht, waarbij Sprockers mooi ontwikkelde lendenen hebben. Hun achterhand is krachtig, waarbij honden sterke, goed gespierde achterpoten hebben. De voeten zijn compact en vrij breed, mooi bekleed met sterke nagels die overeenkomen met hun vachtkleur.

Wat betreft hun vacht komen Sprocker Spaniëls in zowat elke kleur en kleurencombinatie voor die veel voorkomt bij zowel een Cocker als een Springer Spaniël. De textuur en lengte van hun vacht kunnen ook behoorlijk variëren, maar ze hebben meestal gladde vachten waarbij het haar op hun kop en oren wat langer is dan op de rest van hun lichaam. Er is ook een lichte hoeveelheid bevedering aan de achterkant van de poten van een hond. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Effen kleuren
 • Roan - alle tinten
 • Leverkleurig en wit
 • Zwart en wit
 • Driekleurig
 • Chocolade met of zonder witte markeringen

Met dit gezegd is de meest voorkomende kleur die bij Sprockers wordt gevonden Zwart, waarbij sommige honden voornamelijk zwart zijn met wat wit in hun vacht of een effen chocolade, hoewel sommige honden ook wat wit door hun vacht kunnen hebben. Een andere veel voorkomende kleur bij Sprockers is zwart en wit**.**

Gang/beweging

Als een Sprocker beweegt, doet hij dat met een vloeiende actie en doel, waarbij hij veel kracht toont in zowel zijn voor- als achterhand. Sprockers zijn snel ter been en bestrijken veel terrein met een minimum aan inspanning en altijd met een alerte houding.

Fouten

Gerenommeerde fokkersclubs keuren elke overdrijving af die opzettelijk in Sprockers wordt gefokt en die hun algehele conformiteit en vermogen om te presteren zou beïnvloeden.

Mannelijke Sprockers moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en sommige honden kunnen iets groter of kleiner zijn, ze kunnen iets zwaarder of lichter zijn afhankelijk van de grootte van hun ouderhond zonder enige vorm van overdrijving te tonen.

Temperament van de

Sprockers staan bekend als geweldige gezinshuisdieren omdat ze, net als hun andere spaniël neven, gedijen in de buurt van mensen en sterke banden vormen met hun families. In een werkomgeving is de Sprocker een uitstekende jachthond die zeer aanpasbaar is op het veld. Omdat ze echter geen door de Kennel Club erkend ras zijn, kunnen ze niet deelnemen aan officiële veldproeven, maar ze kunnen nog steeds worden gebruikt als jachthonden en ze zijn uitstekend in andere activiteiten zoals behendigheid, wat de aanpasbaarheid van de Sprocker aantoont.

Sprocker Spaniëls staan bekend als actieve, oplettende, aanhankelijke en uiterst loyale honden van nature, allemaal eigenschappen die ze hebben geërfd van beide ouder rassen. Dit zijn slechts enkele redenen waarom ze zichzelf zo'n goede reputatie hebben verworven als werkhonden en gezinshuisdieren. Met dit gezegd hebben Sprockers een geweldig gevoel voor humor, wat betekent dat ze vaak allerlei kattenkwaad uithalen, maar dit is een deel van hun charme.

Het mag echter nooit worden vergeten dat het honden met veel energie zijn en dat ze niets liever doen dan bezig gehouden worden. Ze gedijen in een omgeving waar ze zoveel tijd buiten kunnen doorbrengen als ze willen, wat hen de perfecte hondenpartner maakt voor iedereen die op het platteland woont of een zeer grote achtertuin heeft en graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengt.

Ze zijn zeer intelligente honden en ze vinden het fijn om te behagen, dus in de juiste handen, met de juiste hoeveelheid vroege socialisatie, zijn Sprockers gemakkelijk te trainen, met als enige voorbehoud dat hun training consistent en altijd eerlijk moet zijn. Deze honden zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun eigenaren van hen verwachten. Ze moeten ook weten naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding, wat een hond helpt te bepalen wie de alfahond in een huishouden is.

Ze zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren, mits ze genoeg tijd hebben om te besteden aan het socialiseren en trainen van een actieve, energieke hondenpartner. In de loop der jaren zijn deze vriendelijke honden ook een populaire keuze geworden bij de strijdkrachten en hulpdiensten dankzij hun intelligentie, aanpassingsvermogen en betrouwbare aard.

Sprockers gedijen op het krijgen van iets te doen en houden van menselijk gezelschap, daarom zijn ze een goede keuze voor gezinnen waar meestal één persoon thuis blijft wanneer iedereen uit huis is. Ze doen het niet goed als ze te lang aan hun lot worden overgelaten, wat kan leiden tot gedragsproblemen, vooral als het te vaak gebeurt.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Sprockers zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met hun hoge energiebehoeften. Omdat Sprockers zo intelligent zijn, moeten ze worden behandeld en getraind met een stevige maar zachte hand, zodat ze hun plaats in de roedel begrijpen en weten wat hun eigenaren van hen verwachten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Sprocker

Sprockers, net als de meeste spaniëls, zijn uiterst gericht op voedsel en dit, samen met het feit dat ze zeer intelligent zijn, betekent dat ze in de juiste handen en omgeving zeer goed op te leiden zijn, vooral wanneer ze weten dat er een beloning van hoge waarde op hen wacht als ze dingen goed doen. Met dit gezegd is een andere typische "spaniël" eigenschap het feit dat Sprockers af en toe selectief kunnen zijn in wat ze horen en ze staan er ook om bekend dat ze een beetje koppig kunnen zijn. Het goede nieuws is dat omdat Sprockers gedijen op het krijgen van dingen om te doen, hun training leuk en vermakelijk kan zijn.

Het nadeel van hun intelligentie is dat Sprockers net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede, wat betekent dat ze met een stevige maar zachte hand moeten worden behandeld en getraind, anders kunnen ze de overhand krijgen over hun eigenaren en daarom niet de beste keuze zijn voor beginnende hondeneigenaren.

hun training moet vroeg beginnen en daarom consistent zijn gedurende het leven van een hond. Ze genieten van de aandacht die ze krijgen tijdens een trainingssessie en het helpt de band die ze hebben met hun eigenaren te versterken. De sleutel om een jongere Sprocker gefocust te houden is om hun training zo interessant mogelijk te maken en kort te houden. Het is het beste om ze vaker te trainen dan ze gedurende langere perioden door hun paces te laten gaan, vooral wanneer ze jong zijn.

Sprocker-puppy's moeten zo vroeg mogelijk de basisregels worden bijgebracht, hoewel ze altijd de grenzen zullen testen van hoe ver ze kunnen gaan, gewoon voor de lol. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Sprockers gedijen in een huiselijke omgeving en vinden het heerlijk om betrokken te worden bij alles wat er om hen heen gebeurt. Dit omvat het spelen van interactieve spellen met de kinderen. Echter, elke speeltijd tussen jongere kinderen en hun hond moet altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat dingen niet te ruw of luidruchtig worden.

Zij zijn van nature sociale honden en mits ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen Sprockers over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, maar een Sprocker zou er niet over aarzelen om de kat van de buren weg te jagen wanneer ze de kans krijgen. Zoals bij andere werkhonden moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval hun prooidrift de overhand krijgt.

Gezondheid van de Sprocker

De gemiddelde levensverwachting van een Sprocker is tussen de 10 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Sprockers zijn robuuste honden, maar net als hun ouder rassen hebben ze last van enkele erfelijke gezondheidsproblemen die het waard zijn om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze knappe actieve honden. De aandoeningen die hen het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie - Fokkers zouden de heupen van de reu moeten laten beoordelen
 • Oogproblemen - Fokkers zouden de ogen van de reu moeten laten testen
 • Hypothyreoïdie
 • Hepatitis
 • Epilepsie
 • Fucosidosis
 • Fosfofructokinase (PFK) deficiëntie

Meer over het couperen van staarten

Werkende en andere Spaniëls hebben traditioneel hun staarten gecoupeerd, een praktijk die al eeuwenlang plaatsvindt. De reden dat de staarten van Spaniëls werden gecoupeerd was om te voorkomen dat ze beschadigd raakten wanneer honden wild opjoegen en opgehaalden in dichte begroeiing. Pas in 1993 werd een wet aangenomen die verbood dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Schotland) in 2006 van kracht werd, wat een totaalverbod op het couperen van staarten invoerde, tenzij om medische redenen.

In andere delen van het Verenigd Koninkrijk trad in april 2007 de Animal Welfare Act in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet meer gecoupeerd mochten worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk" hond of om medische redenen.

Hoe zit het met vaccinaties?

Sprocker-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze werden verkocht, maar het is aan nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat hun puppy's hun vervolgvaccinaties krijgen. Het vaccinatieschema voor puppy's is als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Sprocker

Net als bij elk ander ras moeten Sprockers regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Sprocker-puppy

Sprocker-puppy's zitten boordevol leven en mits ze goed gesocialiseerd zijn toen ze nog bij hun moeders en nestgenoten waren, zijn ze over het algemeen zelfverzekerde en extraverte honden in een huiselijke omgeving. Echter, in de eerste paar dagen na aankomst in een nieuw huis kan een puppy wat terughoudend lijken, wat begrijpelijk is omdat alles zo nieuw voor ze is.

Een betrouwbare fokker zou nooit toestaan dat een nieuwe eigenaar een Sprocker-puppy bij hun moeder of nestgenoten vandaan haalt totdat ze oud genoeg zijn om hen te verlaten. Dit is meestal wanneer een puppy ergens tussen de 8 en 15 weken oud is. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat er altijd iemand in de buurt is wanneer een puppy voor het eerst thuiskomt, omdat het niet eerlijk zou zijn als ze zich alleen zouden bevinden in een vreemde omgeving. Het kost tijd voor een puppy om zich te settelen en het is het beste als ze gezelschap hebben tijdens wat een zorgelijke en stressvolle tijd kan zijn voor een jonge hond.

Het is belangrijk om het huis en de tuin al ruim van tevoren puppy-proof te maken om ongelukken en verwondingen te voorkomen. Elektrische draden en kabels moeten worden opgeborgen omdat alle puppy's graag ergens op kauwen wat rampzalige gevolgen kan hebben. Tuingereedschap en andere gereedschappen moeten ook worden opgeborgen om te voorkomen dat een speelse puppy zichzelf verwondt. Giftige planten moeten uit bloembedden worden verwijderd en het hekwerk moet worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het superveilig is.

Puppy's slapen veel, wat ze moeten doen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort. Daarom is het belangrijk dat ze een rustig hoekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan als ze moeten slapen, rekening houdend met het feit dat puppy's tot 21 uur per dag kunnen slapen. De ruimte mag echter niet te afgelegen zijn, omdat puppy's moeten weten dat ze niet alleen zijn en dat er iemand in de buurt is. Door ze dichtbij te houden, kunnen eigenaren ook een oogje in het zeil houden en een oor luisteren naar hun huisdieren voor het geval ze in de problemen komen en gered moeten worden.

Verzorging van de Sprocker

Sprockers hebben dagelijks verzorging nodig en ze genieten van de aandacht die ze krijgen tijdens het borstelen. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het haar op hun oren, buiken, poten en poten omdat het haar vaak langer is, wat betekent dat knopen en klitten gemakkelijker ontstaan. Dagelijkse verzorging helpt ook bij het verwijderen van vuil dat een hond oppikt in hun vacht, wat Sprockers vaak doen omdat ze niet kunnen weerstaan om rond te snuffelen in de begroeiing.

Het is belangrijk dat puppy's op jonge leeftijd worden geïntroduceerd bij alle verzorgingshulpmiddelen en dat verzorgingssessies plezierige ervaringen zijn, zodat ze ernaar uitkijken. Als ze een slechte ervaring hebben, kunnen ze het vervelend vinden om verzorgd te worden als ze ouder worden. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Sprocker

Sprockers zijn intelligente, energieke honden en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkig, goed in balans en gehoorzaam te zijn. Ze moeten minimaal 60 tot 80 minuten intensieve lichaamsbeweging per dag krijgen, zoveel mogelijk "los van de lijn". Hoe meer lichaamsbeweging een Sprocker krijgt, hoe gelukkiger ze zijn, met als extra voordeel dat deze charmante honden, wanneer ze moe zijn, graag ontspannen met hun eigenaren thuis.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Sprocker-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Sprocker

Als je een Sprocker-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Sprocker-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Sprocker-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 48g tot 145g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 170g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 181g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 184g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 183g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 166g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 148g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 132g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 141g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Sprocker

Eenmaal volwassen moet een volwassen Sprocker een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Sprocker de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 14 kg kunnen 177g tot 241g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 16 kg kunnen 196g tot 258g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 215g tot 283g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 234g tot 308g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Sprocker prijs

Als u op zoek bent om een Sprocker te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €250 en meer dan €500 voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Sprocker in noordelijk Engeland zouden €21,00 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €40,36 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €40 en €50 per maand kosten. Bovenop dit alles moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Sprocker, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Sprocker te houden en voor te zorgen tussen €70 en €100 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Sprocker-puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Sprockers zijn een uiterst populair ras, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Sprocker-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Sprockers tot de meest populaire rassen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Sprockers om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Sprocker-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Yorkshire Terriër honden te koop in 4251, Werkendam - Advertentie 1
182
9 minuten
Boost

Yorkshire Terrier variant Pups + xxl Puppy Pakket

€ 1.250
Yorkshire TerriërLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Blij trots en tevreden! Niet alleen wij als gezin maar zeker onze Sunny.(Moederhond) Mama.... Raszuivere Biewer Yorkshire Terrier Ze is 2 jaar. En is bij ons geboren. Ze heeft voor het eerst een nes
William K.
William K.
Werkendam
Golden Retriever honden te koop in 7913, Hollandscheveld - Advertentie 2
28
9 minuten
Boost

Geweldig lieve en gezonde pups te koop!!

€ 650
Golden RetrieverLeeftijd: 12 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
De moeder is de derde generatie van mijn eerste hond… Pukk! Zij was kruising Berner-Sennen/Pyrenese berghond en Heidewachtel… Nadien gekruist met een Collie-achtige hond in Kroatie… (Beppie…) Beppie i
Henk T.
Elim
Mechelse Herder honden te koop in Mariahout, Laarbeek - Advertentie 3
153
12 minuten
Boost

Mechelse herder x australian Shepherd

€ 650
Mechelse HerderLeeftijd: 7 weken6 Mannelijk / 5 Vrouwelijk
Deze prachtige, lieve pups zoeken een liefdevol thuis. We hebben voor deze kruising gekozen omdat onze herder een lief en zachtaardig karakter heeft. Onze pups zijn begonnen aan hun zindelijkheid ,
Diana V.
Diana V.
Mariahout